Zwyczaj ze sprzataniem szkla po toascie... POMOCY!
Laski! Moj narzeczony uslyszal o takim zwyczaju ze po przywitaniu chlebem i sola para mloda wypija kieliszek wodki i rzuca za siebie kieliszki. Potem panna mloda zeby pokazac ze bedzie w malzenstwie dobra gospodynia dostaje zmiotke i szufelke i sprzata szklo... No i moj E sie uparl ze koniecznie musimy to zrobic i ze mi sie oswiadczyl tylko dlatego zeby mnie na weselu zobaczyc sprzatajaca te szkla ;-)
Rozmawialam z moja mama i ona mowi ze nic na temat takiego zwyczaju nie slyszala. ja bylam na 2 weselach na Kaszubach i tak sie tam robilo...
Slyszalyscie o tym zwyczaju? Jak to sie dokladnie odbywa? Bo np moj DJ mowi, ze to sie robi nie po przywitaniu chlebem i sola ale juz na sali przed pierwszym tancem... No i sama nie wiem co zrobic.
Pomozcie, Laseczki!
Rozmawialam z moja mama i ona mowi ze nic na temat takiego zwyczaju nie slyszala. ja bylam na 2 weselach na Kaszubach i tak sie tam robilo...
Slyszalyscie o tym zwyczaju? Jak to sie dokladnie odbywa? Bo np moj DJ mowi, ze to sie robi nie po przywitaniu chlebem i sola ale juz na sali przed pierwszym tancem... No i sama nie wiem co zrobic.
Pomozcie, Laseczki!