Zwykły pacjent
Bardzo często korzystam z usług tej Przychodni. A to dlatego, że jest blisko domu i mam w niej lekarza pierwszego kontaktu. Bardzo sympatyczne panie tam pracują. Pielęgniarki są wspaniałe (z jednym małym grubym wyjątkiem), panie w laboratorium wkuwają się w żyłę perfekcyjnie (też z jednym wyjątkiem). Ale tych pań zwyczajnie unikam. Tak jak Jerzy mam również swoje "ulubienice" w rejestracji. Chociaż i tam są czasami małe potknięcia. Kiedyś widziałem jak młoda dama nic sobie z tego nie robiła, że pacjent stoi przy okienku tylko rozmawiała przez telefon (była to rozmowa prywatna i dość "burzliwa"), natomiast jej ruda starsza koleżanka ...czytała gazetę! Ale tych pań również staram się unikać jeśli tylko mogę. No cóż. Nigdy nie jest doskonale. Ale za to lekarza pierwszego kontaktu pani w rejestracji (jedna z tych ulubionych) poleciła mi wspaniałego. Młody, ale z zainteresowaniem słucha co się do niego mówi. Nie widać niechęci jak u niektórych jego starszych kolegów. Z całego serca polecam tę przychodnię i tego lekarza. Bardzo jestem zadowolony, że tam trafiłem.