Życie na tym osiedlu...

Osiedle - typowe blokowisko noclegownia. W tej dzielnicy bardzo często niszczone są samochody przez pijanych debili. Np przez rzucanie krzesłami w auta. Dresiarze w dzień potrafią pobić człowieka. Policja dość rzadko się pojawia. Ulice zimą nie są odśnieżane a mieszka tutaj wielu chamów ślizgających się na pracy sąsiadów przy odśnieżaniu parkingu. Okolica jest dość chłodna i wilgotna - kiedyś było tu wielkie bagno ale jak widać zdolność do akumulowania wody została. Handel - najwyższe ceny artykułów żywnościowych w całym trójmieście, reszta też koszmarnie droga.

I teraz uwaga - podgrzanie 1 m^3 wody kosztuje tutaj 27 zł. To absolutny rekord w skali całego kraju. W sąsiedniej gdyni - 1 m^3 wody ciepłej kosztuje ok 12-15 zł.

Osiedle jak każde z epoki głębokiego komunizmu cierpi na brak miejsc postojowych dla aut.

Dla nieszczęśników nie posiadających własnego środka transportu pozostaje dość rzadko jeżdżący autobus linii 181 i 187. Pozostałe linie wykonują kilka kursów dziennie tylko w dni powszednie.

Jedyną zaletą osiedla jest las i ładne widoki. Niestety to się niedługo zmieni, ze względu na inwestycję firmy panorama. Będzie jeszcze gorzej z parkowaniem i stracimy ładny widok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Życie na tym osiedlu...

wielki żal chyba nic z tych słów nie jest prawda przeprowadziłem się tutaj z wrocławia jest pieknie i spokojnie spokojniejszej dzielnicy nie spotkałem nigdzie !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Życie na tym osiedlu...

a to już wiem dlaczego tyle mieszkań do sprzedaży i za tak niską cenę. Dziwne to dla mnie było żeby w Sopocie3 było tabniej niż np. na przymorzu czy zaspie w gdańsku, ale teraz wiem że patologia. Dzięki :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1