Życzę sobie...

To jeszcze raz, bo Majeczka334 chciała dobrze, a zrobiliśmy z Jej tematu oczyszczalnię ścieków. Maju, wszystkiego dobrego i Wesołych Świąt.

Tytuł przekorny - się niektórzy prosili to i majOM;)
Wszystkiego Wam wszystkim dobrego. Jako gryzoń sceptyczny religijnie życzę sobie i Wam po prostu wyrozumiałej obecności przy świątecznych stołach, życzliwych rozmów bez zaciętego milczenia, pogodnych myśli i odrobiny zdystansowanego wyciszenia.

I żeby okruchy z rozbitego w mojej ukochanej baśni zwierciadła wróciły na swoje miejsce. Tego życzę sobie najbardziej, bo mam wrażenie, że jest ich coraz więcej...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nigdy z swoim życiu nie życzyłem nikomu źle. Pamiętam wszystkie nasze grudniowe Wigilie, grudniowe z racji wydarzeń tragicznych. Pamiętam łzy i bezsilność. Pamiętam też że rany zadawane nam w tych paskudnych grudniach zawsze się jakoś goiły. Zawsze była ta nadzieja. Nadzieja nowego życia, zarówno w wymiarze duchowym jak i tym naszym powszednim. Nadziei na życie w Polsce w której będziemy gospodarzami, że wrócimy do Europy. Pamiętam te motyle w brzuchu gdy to wszystko się spełniło. Nie zapomnę tego uczucia, tej radości że dane nam jest być tego uczestnikiem. Jakie uczucie włada mną teraz ? Czego mam życzyć moim rodakom ? Każdy banał będzie tylko banałem. Mam wiarę, wiem że dobro zawsze wygrywa. Tak jak te nasze paskudne grudnie zawsze zmieniają się w karnawały wolności. Życzę wam byście mogli spojrzeć w oczy swoim bliskim podczas Wigilii, byście mogli spojrzeć w lustro i znaleźli w nim odbicie uczciwego człowieka. Życzę Wam wszystkim byśmy nie musieli już nigdy życzyć sobie tego, co przecież już mamy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mądry z Ciebie facet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...