a oto moje wspomnienia z pobytu

Prawie tydzień leżałam na oddziałach patologii ciązy oraz na położnictwie aseptycznym. Na patologii było nijak, każdy sobie - siostry w milczeniu wykonywały swoje obowiązki. Dało sie to przeżyc, bo przed porodem i bez dziecka raczej kazdy sam jest w stanie zadbać o siebie. Niestety tak łatwo nie jest juz na oddziałe połoznyczym, brak snu, płaczące dziecko oraz okropny ból poporodowy robią swoje. I tu przydałaby sie pomoc połoznych. A z nią jest różnie.... choc niektóre były bardzo pomocne. Z opieka nie jest żle... póki w pracy jest oddziałowa..... To co moje oczy widziały w weekend jest poprostu niedopisania ( oczywiscie nie było oddziałowej). Zawołana położna ( dobrze, że po kiilku minutach w ogóle przyszła) zachowywała sie tak, jakby miała pretensje , że ktos ja woła. Droga SIOSTRO! To Twoja praca, gdyby nie my pacjentki Ty nie miałabys pracy! W ogóle jest jakos dziwnie, człowiek boi sia odezwac, a przeciez kasę nam co miesiąc odciagają... Tu należą się podziękowania p. Teresce, która pomimo swoich obowiazków pomagała dziewczynom, które zostały "załatwione" przes siostry. Kobiety, nie martwicie sie pobytem w tym szpitalu, bo na szczęscie to tylko kilka dób...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: a oto moje wspomnienia z pobytu

Pielęgniarki to pielęgniarki, a nie żadne siostry.
Pewnie personel ograniczony a obowiązków wiele.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

rodziłam 2razy na Zaspie, byłam też na patologii i nie mam nic do zarzucenia ani pigułom ani lekarzom. trzeba zrozumieć, że pielęgniarek jest za mało i maja ostry młyn. stąd takie właśnie sytuacjie. trzeba to zrozumieć i tyle. miałam 2 cc więc nie było mi lekko ale sama dałam ze wszystkim radę. Pielęgniarki oczywiście pomagały jak o taką pomoc poprosiłam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

proszę nie obrażać pielęgniarek! Na oddziałach położniczych i ginekologicznych pracują wyłącznie POŁOŻNE i jak widać skutecznie wpływają na nasz wizerunek, niestety negatywnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe czy zniosłabyś na ich miejscu takie pacjentki jak Ty-pretensjonalne i roszczeniowe...poza tym odciągaja Tobie co miesiąc składki jak innym..kobieto obudż się to nie hotel Hilton tylko ciężki oddział położniczy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8