majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

a Maurycy na macie małpkę i liscie molestuje...i lusterko mu się podoba bo siebie widzi...tylko baterie musze kupić do niego co by grało jeszcze...

leżaczka na razie nie wyciągam bo zabieramy go ze sobą do Gdyni i nie będzie mi się chciało go znowy składać do pudełka za 2 tyg. - lenistwo ;)

a w ogóle to juz wychodza mu jakies "guuuu" i "gaaaa" ale widac że coś więcej by powiedział...a jak się smieje...tylko ze jak widzi aparat to od razu powaga :] więc żadnego zdjęcia nie mam

no i bardzo towarzyski jest...najlepiej jaky cały czas ktoś przy nim stał i do niego gadał-on wtedy w 7 niebie jest :)

Ja też jeszcze plamię, ale tak naprawdę delikatnie, zadaża się że przez 2 dni nie zaplamię, a potem znowu jakieś plamki się pojawiają. Powiedziała ze to normalne, tak sie dzieje.
I jeszcze sie dowiedziałam, że im bardziej regularnie i dłuzej bede karmić piersią tym dłużej jajniki bedą "spać" i tym pózniej dostane okres.

Dziunia w leżaczku bawi sie zabaweczkami, czekam kiedy coś "powie", składa buzie tak jakby chciała coś powiedzieć ale bardzo rzadko jej coś wyjdzie. Zawsze patrzy i szturcha żabke, nawet jak ją przewiesze to ją znajdzie i ją męczy, hehe. Ślimak i kurczak jej nie interesuje ;)

nO JA TEZ DO MEGA SZCZUPLAKÓW NEI NALEZALAM, OPONKA ZAWSZE BYLA;p ALE TERAZ JEST NIE OPONKA TYLKO CALY BRZUSIO POKRYTY ROZCIAGNIETA ZDZIEBKO SKÓRĄ.

WIPER A MOZE RYŚ MA BÓLE BRZUSZKA?? aLBO ZA SZYBJO ZASYPIA. MOJ WCZORAJ O 18 PADL, ONBUDZILAM GO O 20 PREWINAC I AMCIU OI SPAL DZIS DO 6 :)GODZ POGADALISMY ;> I TERAZ SPI OD 7.30:) PEWNIE ZARAZ WSTANIE:)

a U MNIE TU -POD ŁODZIĄ- LEJE:( ALE JA DZIS JADE DO WIELKIEGO MIASTA ŁODZI NA ZAKUPY :)TAKZE DESZCZ MNIE NIE DOBIJA;D

eeee....ja brzucha prawie nigdy nie miałam płaskiego wiec cienko to widzę ;)
najgorsze te cycki ogromne..normalnie mam duże ale teraz są mega ogromne i w żadną sukienkę się nie mieszczą :/

musze coś zakombinować z tym moim facecikiem
on super śpi bo od 21-22 do 3 wtedy jest jedzonko ale potem masakra...od 4-5 jest marudzenie, bąki, pręzenie się itp. i to praktycznie dzień w dzień...jak w końcu zaśnie to jest już cały dzień w porząsiu

nie wiem o co kaman z tymi porankami

no ja w sumie brzucha nie mam tzn troszke mam, ale on i tak jest mniejszy niz przed ciążą!! :D albo moze mi sie wydaje bo cycki są troszku większe :D

Ja tez mam brzuszek :) ale te coraz mniejszy. Ty wiper to zlecisz szybko bo dAJESZ CYCA:)

jeny, jaką mamy dzis rzeźnię...po nocnym karmieniu o 3.oo, stękanie do 5.oo po czym płacz, prężenie itp... teraz przysnie na 20min i znowu :/ biedactwo moje... cała noc niespokojna i pobudki co 3h...
no ale za to wczoraj byl miod-malina a przeciez codziennie njie moze byc kolorowo :)
szkoda mi tylko jej... :(

ja też mam jeszcze brzuszek ale zauważyłam już różnicę...jest mniejszy :) hurrraaa!!!!

co do uciskania blizny spodniami...mi to nie przeszkadza już
od kiedy mam zdjęte szwy to noszę wszystko w co się mieszczę ;) bo trochę tłuszczyku usiaðło na mojej chudej pupci

Teraz jest lato więc tak jak Ty Inka, nosze albo spódnice albo sukienki albo dresowe spodnie. Dobrze, że trafiło na letnią porę, bo nie dałabym rady ubierać te grube spodnie, a rajstop nie znoszę a poza tym w rajstopach i spódnicy tylko zimą byłoby mi zimno.

No to jak tak piszecie,- uzbroję się w cierpliwość. Zresztą za parę dni moja ginka powie mi jak tam się wszystko ma.
Mimii, ja też za jakiś miesiąc może, mam zamiar zacząć ćwiczyć. Denerwuje mnie ten jeszcze mocno odstający brzuch :-(

mnie też rana boli zwłaszcza jak ją uciskam np spodniami:( dlatego ciągle chodzę w spódnicy albo spodniach dresowych:)

Myszko spokojnie, jestes dopiero miesiac po porodzie;> polog trwa 6 tyg albo i dłuzej, u niekórych kobiet krócej. Spokojnie, niech to z ciebie wszystko wyleci. {Poza tym ja po cc tez jestem i tych odchodów porodowych bylo bardzo malo. Macica wolniej się obkurcza poi cc. Mnie juz rana nie boli, czasem tylko ją odczuwam ale w środku i tak jeszcze się dorbrze nie zagoiła także uważaj na siebie i Ty. Ja chce niedługo zaczać cwiczyc ale profilaktycznie jeszcze czekam-bo nei chce sie przeciążyć.

No ja też troszkę plamię, czasami jednak przez cały dzień lub dwa nic ani kropki a potem troszkę znowu ale mało dość.
Do gina ide za 8 dni. Jak byłam u gina 8 dni po porodzie - na zdjęciu szwów lekarka powiedziała że jest slabo obkurczona macica. Zobaczymy jak jest teraz.
też myślałam o Kirkorze. Musze się tam przejechać. Nie wiem czy Myśliwska się nadaje na ok. 15 os. - chyba jest trochę za wielka restauracją. Marzy mi się Hotel królewski na Ołowiance ale tam pewnie jest mega drogo i odpada.

Dziewczyny po cesarce. Powiedzcie czy Was też jeszcze boli wewnętrzna strona rany ?
U mnie nadal nie da się nosić spodni sprzed ciąży i to nie tylko dlatego że są o rozmiar za małe, bo urósł mi tyłek. Jeansów nie założyłabym, nawet gdybym nie przytyła, bo zbyt mocno uciskałyby na ranę która wciąż przy nacisku mocno boli. Stąd w zimniejsze dni, zdarza mi się ubrać jeszcze jeansy ciążowe.

ja plamilam i udalam sie do gina bo minelo8tyg a ja nadal plamilam. jest wsio okl, poprostu polog sie wydluzył. ale idzcie i to sprawdzcie,bo jest taka mopzliwosc zew zle wyczyscili. oby to byl nadal polog....

Mammmamijko HELLO!!!!!Super ze jestescie!!! teraz tylko Ty wydobrzej:)

Zdjecie naprawde z*******e!!!!!

Okruszku ja też nadal plamie :(
Tez mnie to martwi ...

Daria, ja ide do gina dopiero w przyszlym tyg dlatego Ciebie zapytam-co Ci gin powiedzial na te plamienia? chyba ze juz nie masz... bo ja mam ale dosłownie skąpo... i to mnie martwi.

ps a zdjęcie faktycznie super!

Zdjecie naprawde super :)

Trzymałysmy kciuki za Mammamije Junior a teraz musimy trzymac za Mammamie, ale dasz rade, nasze kciuki zdziałaja cuda! :)))

Ale mamy dzis marudny dzien, mała caly czas jeczy, pospi 15-30 min, budzi sie i jeczy. Spokojna tylko była na wyprawie do gina, 2 godzinki nam to jednak zajeło i chyba wtedy sie wyspała.
I dowiedziałam sie ze to co mnie boli nie wynika z urazu psychicznego. Tam zaczyna sie blizna i to mnie boli. A z reszta dowiedziałam sie że przy nacinaniu krocza przecina sie jakieś nerwy i one muszą sie odbudować, a do tego czasu moze wystepowac brak czucia lub nadwrazliwosc czuciowa z czego lepsza jest jednak ta nadwrazliwosc. W kazdym razie tam jest wszystko pieknie zagojone, macica obkurczona, szyjka tez ok, jsjniki "śpią" (ale rzecz jasna trzeba miec sie na bacznosci). Juz jestem spokojniejsza :)))

Moja mała dzis dwa razy zjadła z cyca i pięknie zasnęła, za trzecim razem juz nie chciala-darła sie jak szalona i dostala butle z moim mlesiem rzecz jasna :)

Madziu81 MagdALENKA dziekuje za komplementy :*

Mammamijko, strasznie sie ciesze ze juz jestescie, obys Ty sie jeszcze wykurowała :*

Husky po butelkę medeli mozesz udac sie na kliniczną do szpitala na oddział noworodków do oddziałowej-sprzedaje takie butelki i inne produkty medeli

Myszka ja będe robic w knajpie.
Z faktu, że mieszakm na Morenie to szukam czegoś blisko kościoła.
Słyszałam dobre opinie o restauracjach kirkor na Słowackiego, Mysliwskiej na Jaśkowej Dolinie - jeszcze tam sie nie wybraliśmy. Najpierw musze iść do kościoła zapytać się jakie są wrześniowe terminy - ale jakoś się boje hehe

Nitusia SUPER FOTKA :)

hej babeczki,
Mamamijko - witamy po przerwie ! Super że jesteście w domciu i że Gabi zdrowa. Szkoda tylko ze u ciebie ze zdrówkiem krucho :-(

Nitusia, superowe zdjęcie - muszę namówić Męża, żeby też nam porobił podobne.

Nie było mnie chwilkę, ale zaległości nadrobione.
W piątek miałam zlot moich przyjaciółek u mnie - chciały zobaczyć Młodą. Świetnie się bawiłam - bardzo potrzebowałam towarzystwa tych kobiet - znam je od wielu lat i strasznie mi ich brakowało. Nagadałyśmy się za wszystkie czasy. Kinia była grzeczna - tata się nią zajmował.

W sobotę od rana pojechaliśmy na Kaszuby do znajomych na domek. Było świetnie las jeziorko - Kinia przespała cały dzień w wózku na dworze. Martwiłam się, że w nocy da nam w kość, ale udało się ją uśpić o 24 i spała jak zabita budząc się 2 razy, co 3,5 godz na amciu. Stwierdziłam, że takie przebywanie na świeżym "swojskim" nie miejskim powietrzu, b. dobrze na nią działa.
W przyszłym tyg. chyba też pojedziemy na Kaszuby na weekend.

Wczoraj za to Moja mama zaprosiła gości i prosiłam na chrzestną moją kuzynkę. Zgodziła się i bardzo się cieszymy, zatem moja kuzynka i mój brat będą trzymali naszą Córę do chrztu. Chrzest chcemy robić we wrześniu i w knajpie, bo w domu nie mamy miejsca.
Czy któraś z Was planuje chrzciny w knajpie ? Zaczynam się rozglądać.
Macie jakieś pomysły gdzie warto zrobić taką uroczystość ???

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...