majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

ja tez narazie nie planuje :) ale trez stara dupa sie robie wiec jak bede chciec wiecej to musze troszke przyspieszyc tempo :)

3oko, juz myslisz o nastepnej ciazy? Tak szybko?! Ja czekam az Madzia urosnie na tyle zeby sie "odczepic" od mamy chociaz na troszke. Nie boje sie kolejnej ciazy i kolejnego porodu tylko tego ze psychicznie nie dam rady z nastepnym maluszkiem. Mam teraz takie mieszane uczucia... kocham Madzie, przywiazałam sie do niej, nie moge bez niej wytrzymac a z drugiej strony czasami mam dosc tego cyckowania i marze o jednym dniu po staremu. Z reszta teraz całkowicie sie Madzi poswiecam, jestem z nia 24 godz. na dobe, tak samo musiało by byc z drugim dzieckiem, boje sie ze to starsze czuło by sie zaniedbane i zazdrosne. Nie wiem czy umiałabym sie zajac 2 dzieci jednoczesnie, z jednym mi ciezko. Nie moge sie ogarnac, posprzatac, ugotowac, itp a co dopiero jeszcze drugim dzieckiem sie zajmowac. Podziwiam Was dziewczyny - te co maja 2 dzieci.

3oko, ja już mam dwójeczkę i na tym poprzestaję. Od dziś przez 3 dni jestem sama z nimi i jest ciekawie... właśnie się jedno drze więc zmykam

hej hej! dzis znowu udało sie przespać 6h! rano też biorę maluszka do wyrka, godzine zabawy a potem od 7 do 9 wyciskanie i stękanie na kupke, od paru dni nie robi juz po 5 kupek tylko 2 duze rano i koniec

A tak odchodząc troche od kupek - kiedy i czy wogóle planujecie jeszcze ciążę? ja chciałabym po następnych wakacjach zajść w ciąże jak sie da, wczesniej myslalam ze tak po 2 latach ale stara dupa jestem i chyba powinnam sie pośpieszyc!

3oko daj spokój...3 ciąża to u mnie jakaś schiza jest...na najbliższe 5 at zaplanowałam zero wpadek ;) musze odpocząć w końcu :P

A jeżeli chodzi o te specyfiki na kolki, widocznie trzeba znaleźć coś odpowiedniego dla dzidzi, każdy ma inny organizm i na każdego coś innego działa

Grab korzystaj! Korzystaj! Wiem ze nie do końca można sie wyluzować z daleka od dziecka ale spróbuj wykorzystać ten czas dla siebie. Taka okazja moze sie szybko nie powtórzyć. Nawet Ci zazdroszczę.
Jak miałam tą noge zwichnietą to przyjechała moja mama zeby wyjsc z Dziunia na spacer. Poszła, ja zostałam sama, chciałam sie zdrzemnąć ale nie mogłam zasnąć bez Madzi! Cały czas kuśtykałam od okna do okna i ich wypatrywałam... eeeeh, z dzidzią przy cycu czasami źle, ale bez niej jeszcze gorzej...

Chciałam jechac dzisiaj nad jeziorko ale małż stwierdził że lepiej nie jechac skoro Madzia ma tą chrypke, szkoda..., ja bym jechała...

dziewczyny debridat nalezy trzymac w lodowce, nam pomógł...

dzieki grab zastosowalam juz seboderm-rewelacja!!!

witam, długo mnie nie było :)

mimii w internecie kiedyś znalazłam żeby robić godzinne kompresy z ciepłej oliwy, wyczesać łuski i umyć główkę i tak do skutku.

jeśli chodzi o uczulenie to moja Martynka miała prawdopodobnie od płynu do kąpieli z nivea i lekarz kazała mi wykąpać w krochmalu, już po pierwszym dniu prawie nic nie było.

ja też teraz podaję bobotic i aż takiej zmiany nie widzę. widzę że mój Kacperek się jeszcze męczy z brzuszkiem, wtedy przekładam go z pozycji na inną pozycję i masuję brzusio wtedy wychodzą czasem te bączki.

a ja po weselu, dzieciaczki u teściów. Dzwoniłam, bo oczywiście chciałam je dzisiaj zobaczyć a oni pojechali sobie do Dziemian, 1,5h ode mnie i zobaczę je dopiero jutro. Cały czas mam je przed oczami i taki dziwny spokój jest w domu...aż tak smutno.

Lepiej zeby wiper teraz uwazała, moze twoj sen jest proroczy, hehe ;)

A, no i od Boboticu uregulowało sie kupkanie. Juz nie robi kilka dziennie albo wcale. Od kiedy uzywamy Boboticu kupa jest zawsze ok. 9:00 rano :) A po południu, ok. 16:00 wtedy kiedy były kolki jest teraz mega pierdzenie.

3oko jak wiper to przeczyta to chyba spadnie z krzesła ze smiechu :D

Hej Dziołszki :|)
Czytam was regul;arnie, gorzej z pisaniem. Moj cyc:) mi nie pozwala ciagle mamusie chce miec przy sobie:)teraz siedzimy na tarasie i drzemie w bujaczku.
Pocieszę was:)| Jak wasze bable skończą 2 miesiące to beda spały dłuzej :)
Moj dzis spał od 21 do 6.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szok superowy!!!
Wlasnie sie obudzil :P

Okruszek, w ulotce jest napisane że podaje sie 8 kropli 4 razy na dobę, ale ja daję 8 kropli rano, potem robie herbatke i do herbatki dodaję 8 kropli na 100ml (ale mała nie wypija tej herbatki całej, z 10 ml dziennie wypije), a na noc daje 5 kropli. Wiec dawki o wiele mniejsze niz zalecane, ale i tak pomaga. Stwierdziłam, ze zaczne od małych dawek a jak nie bedzie pomagać to bede zwiększać aż dojde do tych z ulotki, ale nie ma takiej konieczności.

My wczoraj byliśmy w Jelitkowie obejzeć te figury z piasku. Już sie zaczeły rozpadać, niektórym figurom już poodpadały twarze, a i tak chamy kasują za wejście normalną stawkę, powinny być tańsze bilety za niekompletne rzeźby! Ale fajnie tam grali, jakiś jazz, chcieliśmy sobie przysiąść ale już zimno zaczeło sie robić, bo byliśmy wieczorem, i Dziunia marudna wiec pojechaliśmy do domu.

Ale dzieki tej wycieczce spała od 22:00 do 5:00 :))) Ostatnio pięknie śpi! Jak położę ją o 21-22:00 to śpi 6-7 godzin, tak do 4-5:00, a potem to już jest jasno i chyba myśli że już jest dzień bo sie śmieje i tak co 1,5-2 godziny sie budzi wiec biorę ją do łóżka i śpimy razem.

nitusia25 we wcześniejszym wątku napisałaś o butelce w kształcie cycuszka, sprawdza się ta butelczyna, można to gdzieś kupić ? Niestety moja mała kruszyna wciąż nie załapuje smoka ( z MAM ciągnie ale tylko troche od 40-150ml dziennie, wydaje mi sie iż kształt smoka jest ok ale leci z tego jak z kranu i mała się dławi), jutro kupie TT może sie sprawdzi. Widziałam jeszcze butelki z madeli Habermana, tak to wygląda :
http://temar-info.com.pl/catalog/product_info.php?cPath=60_68&products_id=287
Musze odstawić cycka chociaż na dwa dni i sprawdzić co się stanie bo wysypka rozprzestrzeniła się na całe ciałko.
My używamy pampersów oraz chusteczek Nivea (rzeczywiście są za suche) teraz chcemy spróbować Huggisów pure i johnson. Miłego dnia

aha, zapomniałam napisać ze Piotruś jak wczoraj zasnął o 21 to obudził sie o 3 rano :) nie wiem tylko czy tak juz bedzie czy po prostu odsypiał bo w dzien nie spał za wiele.... I o dziwo cycki mi nie pękły ani nawet nie przesiąkłam!

Hej Mamuski! ale dzisiaj fajna pogoda była, cały dzien przełaziliśmy, byliśmy na molo na cepeliadzie, obkupiłam sie w ręcznie robione kolczyki (jak któraś lubi to jeszcze jutro jest) i nie drogie bo od 7zł mozna kupic:)
Dowiedziałam sie ze Gdyni co niedziela w Kontraście jest SZANTY DLA DZIECIACZKÓW, dzieci mogą tańczyć a rodzice piwkować/sokować! może sie jutro wybiore.

Wiper, śniłaś mi się chociaż nie wiem jak wyglądasz:) okazało się ze jesteś w 3 ciąży i wszyscy sie dziwili ze tak szybko zaszłaś. A Ty sie bardzo cieszyłaś i z tego szczęścia zafarbowałaś sobie włoski na blond :)

Siemka,
moja Laura też od pewnego czasu ma krosteczki na buzi i szyjce i pani doktór powiedziała żeby tego niczym nie smarować, bo to trądzik niemowlęcy (widocznie mała oczyszcza się jeszcze z moich hormonów po porodzie), podobno po pewnym czasie samo zejdzie.

A jeśłi chodzi o kosmetyki, których używam przy małej to jest to emulsja do kąpieli Oilatum, a po kąpieli smaruje ją w zgięciach parafiną i to wsio :-)

Acha pieluszki używamy Huggies'y Newborn i chusteczki Bambino :-)

Ale niektóre z Was mają fajnie, że Wam dzieci w nocy prześpią ze 6 godzin. Moja maksymalnie bez przerwy prześpi może z 4 godzinki, ale to i tak sporadycznie. Zauważyłam też, że lepiej jej się śpi na brzuszku, wtedy zawsze pośpi dłużej :-)

ja raczej na pewno spróbuje :) w poniedzialek przejde sie do apteki. Daria a ile małej dajesz - jaka dawka i ile razy dziennie?

Daria u mnie z tymi syfami identycznie! po kremie są a potem ich nie ma.

No i buaganiarko-moja mała tak samo, juz nie spi w nocy jednym ciągiem tak długo... teraz co 3h sie budzi :/ no coz... ale ja i tak musze wstac srednio co 3h odciągnąć mlesio bo cyce by mi pękły :)

Daria ale masz fajnie, moja Martysia jakoś już przestała tyle h na raz przesypiać...dziś w nocy co 2h sie budziła :/
teraz za to odsypia...
to pewnie przez brzuszek
też jej podaję od czwartku debridat, ale tak jak pisze okruszek średnio raczej działa...
może też spróbujemy bobotic...?

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...