majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Zasnęła bez problemu ufffff:)

Daria, dzieci mają taki odruch że próbują siadać gdy weźmiesz je za ręce, ale to nie zdrowe i nie naturalne w tym wieku :-), lekarze przy badaniu maluszków tak robią, sprawdzają w jakim stanie jest kręgosłup i czy długo trzyma główkę na wprost, ale nie można z tym przeginać, raz czy dwa dziennie możesz jej tak zrobić ale dosłownie na pare sekund.

:-))) Pozdrawiam

My dzisiaj byliśmy z Leonem na drugim szczepieniu, biedny płakał mocno, i cały dzień marudny, teraz dostał czopka i na razie śpi , nasz klopsik waży już 7300, całe szczęscie ja tego nie czuję bo nie nosimy go w ogóle :)

kurka mnie też gardło pobolewa od paru dni :( Ech mam nadzieje, że szybko przejdzie!

Myszka a ja się boje,że kiecka małej będzie za krótka - jest na 68 i siega teraz jej troche za kolana (a myslałam, że będzie bardzo długa) - dobrze, że chrzciny już 12 :)
Dla małej mam już wszystko a dla siebie nic :(
Mąż jutro ma wolne i chce go wyciągnąć na zakupy :)

Liwia mi dzisiaj praktycznie cały dzień przespała z małymi przerwami na jedzonko - mam stresa przed dzisiejszą nocką czy uda jej się samej zasnąć i przespać do rana hehe. Jak narazie leży wykąpana w łóżeczku i gada do misia :)

i mój mężu mówi, że w pracy dwie osoby poległy i poszły na zwolnienie. Jeszcze mi brakuje w domu choroby :(

Hej,
Daria, ładnie Madzia siada ale rzeczywiście trzeba ograniczać Maluchowi takie sytuacje, bo to nie jest zdrowe napewno.
Powiem wam że kupiłam sobie nosidło dla Młodej i dziś przyszło. Zobaczymy jak się sprawdzi - od jutra będę próbowała ją w nim targać. Chciałam chustę, ale skapitulowałam, bo nie umiałabym jej wiązać i myślę, że długo by to trwało. A tu myk i założone nosidło, a potem myk i dziecko w środku.

Myślę, że w takim układzie i świecę i szatkę kupę sama, a bukiecik kwiatków jakiś ładny tez zorganizuję. Z pamiątek też pewnie coś będzie jakiś medalik i dam do poświęcenia.

Inka, ale Ty zdolniacha jesteś skoro kieckę uszyłaś. Czekamy na fotkę. Lubię szyć i umiem coś, ale sukienki bym się chyba nie podjęła.
Zmierzyłam Młodej kieckę do chrztu i sięga jej do kostek. Mam nadzieję, że jeszcze urośnie, bo teraz jest troszkę za długa.

u mnie już załamka. młody gorączkuje więc coś go bierze. rano niby chwilego gardło bolało...
moja siostra już sie rozłożyła więcjakies ścierwo w powietrzu jest. mnie tez gardło pobolewa. laski ratunkuuuu!!! :-(((

Daria to nie jest dokładnie tak, że skoro się podnosi to jest gotowa. W tym wieku nie może być. U takich maluchów napięcie mięśni jest zmienne i czasem wystarczająco duże by się podnosić jak Madzia. Tak tez robią dzieci, które się czesto nosi w pionie albo jak w " fotelu". Większośc dzieci nie siedzi jeszce w wieku około pół roku, ma dużo czasu na ćwiczenia, nie ma co się spieszyć bo potem robią sie z tego różne zwyrodnienia już w młodym wieku.

No jo, to ja wiem, żeby na siłe jej nie siadać, bo może być jeszcze za słaby kręgosłup i w ogóle, ale ona sama chce, wystarczy podać jej ręce a ona siada sama. Jakby nie była na to fizycznie gotowa to by przecież tego nie robiła

hej, dziecko mi sie naprawiło:) wypilo z butelki rumianek i zrobilo zaległa 6-cio dniowa kupe:) a ja kupilam sobie kiecke na chrzest, Maly jeszcze nic nie ma:( Czy ktoras z Was byla w sklepie z rzeczami do chrztu w gdyni-cisowej? co do chrztu to ja sama kupuje szatke i swiece

a my po wizycie u lekarza, dostają syrop na kaszel a Kacper do nosa jeszcze bo biedny się męczy. jak powiedziałam lekarce ze Martynka po tym mleku na ulewanie miała problem z kupka to powiedz ze to chwilowe i powinno minąć, wiec spróbuje mieszając dawać tego więcej.

Daria Twoja córka wogle zdolna jest, brawo!!
nie chce się mądrzyć ale kiedyś w jakimś mądrym programie dla matek mówili ze to niezdrowo tak uczyć dziecko siadania, tak samo żeby w chodziku chodziły. ale u mnie w rodzinie zawsze tak robili i wszystko jest ok.

Inka, całkiem możliwe że twój mąż ma racje. Madzia urodziła się dopiero jak tata złożył łóżeczko. Wieczorem łóżeczko złożył, a w nocy Dziunia stwierdziła że się urodzi. Cwane są te małe bestyjki ;)

Moja mama mi nie chciała wierzyć, uwierzyła jak sama wzieła ją za ręce (na zdjęciu ręce mojej mamy, hehe)

Zobaczcie co moje dziecko potrafi:

image

Uploaded with ImageShack.us

Dzisiaj zaczeła sobie skubana siadać, jak leży i chwyci mnie za ręce to myk i już siedzi, nie muszę jej wcale pomagać, wystarczy że ją trzymam za ręce :))))

ah te dziewczyny.. już od małego wiedzą,co dobre, miłe i przyjemne haha

hello
mój młody poszedł do zerówki do przedszkola bo o szkole słyszec nie chciał ;-) tez mam mega stersa tym bardziej, ze rano go gardło bolało a i mnie cos chyba bierze :-( załamka.
hej Mimii. super,ze juz w domku!

ja juz od 2 tyg daję marchewkę a od 4 dni jabłko. młoda wcina az miło :-)
teraz chce dac marchew z ziemniakiem a później kleik kukurydziany na noc. dłużej się trawi niz ryżowy więc może młoda przespi całą noc. teraz jeszcze raz sie budzi.

miłego dnia. młoda wzywa heh

My właśnie zaraz z Zuzą idziemy do szkoły. Jest cała podekscytowana, ale najbardziej nową sukienką:) ech..mała kobietka

za parę lat to z tymi małymi pobiegamy do szkółki:) Moja dzisiaj spała 12 godzin:) padła o 21 i spała aż o 9 sama ja obudziłam, bo zaczęłam się denerwować:(
mój mąż mówi, że mała ma gotową kieckę na chrzciny to może spać spokojnie:) ehh prawdziwa z niej kobieta:P

Witajcie Mimii i Borysku w domku :)

U mnie wszystko kupiła chrzestna :) Zresztą chrzestny jest od paru dni na urlopie i wróci dopiero na sam chrzest -także bez sensu żeby jeszcze o tym myślał.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Wybraliśmy 6w1. Mała była grzeczniutka, troche popłakała i zaraz przestała :) Za to ja cały dzień przeżywałam i bardziej się stresowałam od niej hehe Mąż się ze mnie śmiał :P

Powodzenia dla wszystkich dzieciaczków , które idą dzisiaj do szkoły - trzymamy z Liwią kciuki :))

Tak jak dziewczyny piszą, świeca i szatka, bukieciku nie trzeba. Jakby mała/y dostał w prezencie jakieś dewocjonalia, łańcusze z krzyżykiem albo z Matką Boską to zabierzcie na msze, od razu bedą to świecić

Mimii, super, że już wrociliście. Mały zdrów czy na podleczeniu jeszce?

Ja dopiero z chmielna wróciłam już na dobre, bo Tosia jutro do zerówki idzie:) Nowe miejsce, nowi ludzie, nowe reguły;)
aniuko ja tez mam stresa, to nie szkoła, ale dla mnie żadna różnica ;)

A! I stal się cud i u nas! Gabiszon od tygodnia śpi w nocy po 7-8 godzin! Cycki pękają w szwach, ale powoli się przyzwyczają:D
A żeby było smieszniej to przed nocnym spaniem i kąpielą śpi 4 godzinki , tak od szesnastej. Ale za to nie śpi praktycznie w ogóle od 13 do 16.

A co do kupek, to od 2 tygodni robi już tylko jedną bądź dwie dziennie. Wczesniej po kazdym jedzeniu.To normalne kiedy układ trawienny zaczyna inaczej pracować.
A i dowiedziałam się, że na szczepienie po zapaleniu płuc moge isć najwczesniej miesiąc od wyleczenia czyli czekamy do połowy wrzesnia jeszce.
Zeby tylko była zdrowa!

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...