majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Dzisiaj poszło 7 pieluch. Po kupie zmieniam zawsze, ale kupe robi raz dziennie a czasami raz na 2 dni. W nocy też bardzo mało sika. W nocy pieluch nie zmieniam, ale tak jak u Piotrusia. Rano nadrabia i rano przeważnie jest kupa (jeśli w ogóle jest)

Aniuko ja wczoraj w nocy mialam podobnie - raczki i buzka zimne jak lod a kark goracy! przykrylam synka dodatkowo kocykiem ale tez zdurnialam i juz nie wiem gdzie najlepiej sprawdzac i czy wogole jest takie miejsce.

Daria u nas schodzi z 10 pampersow dziennie, zmieniam jak tylko zobacze ze jest siku no i kupa oczywiscie. W nocy od 3 tygodni jak budzi sie po 8-10h to zawsze jest suchutko, za to nadrabia ranem i w ciagu 2 h schodzi nieraz i 5 pieluch

U nas ostatnio kupy coraz rzadziej raz na dzień, albo nawet na 2 dni i pieluch też wychodzi 5-7 dziennie.

Dochodzę do wniosku ,ze kolejna teoria wyczytana w necie się nie sprawdza. Chodzi o ten ciepły karczek. Dziś w nocy otworzyłam okno, bo jak zwykle było mi za gorąco, Alicja w pewnym momencie zaczęła płakać czego w nocy nigdy nie robi. Okazało się , że odpiął jej się becik i leżała w samym cienkim pajacyku. Była aż sina z zimna,rączki i nóżki jak dwa lodziki, a karczek nadal ciepły. Moja lekarka też mówiła, że to nieprawda, ale jej zbytnio nie wierzyłam.

my przewijamy po kazdej kupie ofkors i przed jedzeniem (po spaniu)- sama nie chcialabym spozywac posilku z mokrym tylkiem;)
No i wychodzi tego min.10-12 pieluch

Mam do Was pytanie. Ile szt. pielusz na dobe zużywacie?
Bo ja zużywam ok. 5.
Babka w SR opowiadała, że pieluch idą dziesiatki, 2 razy dziennie trzeba wyrzucać śmieci. Wg mnie to lekka przesada. Jak jest u Was?

Byłam wczoraj załatwić chrzest, wszystko załatwiłam, zapłaciłam a na dodatek załatwiłam zeby msza była w intencji naszego małżeństwa oby były zgodne, szczęsliwe i trwałe z okazji 1 rocznicy ślubu :)))

A moj brat co ma być chrzestnym nie dostał rozgrzeszenia jak był u spowiedzi przed moim ślubem (bo był świadkiem i wypadało) Bo spowiadał sie że mieszka z dziewczyną. Na to ksiądz zapytał czy tego załuje i czy sie od niej wyprowadzi, a mój brat na to, ze nie żałuje i ze sie nie wyprowadzi i przez to nie dostał rozgrzeszenia, mam nadzieje ze teraz trafi na jakiegoś normalnego księdza.

A co do ulewania to ja takiego problemu nie mam, Madzia w ogóle nie ulewa!!!!

Okruszku dzieki za info!

Mammamijka! Ty jestes silna dupa i dasz rade :)
Ja od wczoraj nie jem sera zoltego bez ktorego nie wyobrazalam sobie dotad jedzenia - malemu wyskakuja na polikach takie suche czerwone plamki i mysle ze to przez to, z jogurtow na razie nie rezygnuje, zobacze jak bedzie!

Dziewczyny naprawdę coś było/ jest na rzeczy z ta alergią na mleko u Gabrysi. Dziś zaczela robic normalne kupki, juz sie nie pręzy od 2 dni i nawet nie musze jej trzymac do odbicia bo nie ulewa! A to tylko 2 dni niejedzenia przeze mnie nabiału!! Z buzi jeszcze maska nie zeszla ale podobno moze schodzic nawet kilka miesięcy. z jedenj strony się cieszę, że znam przyczyne problemow a z drugiej jestem uzalezniona od jogurtow do picia i zóltego sera o malinowym mleku acidofilnym nie wspomnę:( buuuuuuu Znów schudlam 2 kg i waze 51, coraz slabiej się czuję i nie wiem co zrobić... Czy przejśc na sztuczne czy dam jeszcze radę?

u mnie nie musiał nic dawać, przed mszą tylko wszyscy (my i chrzestni) poszliśmy do zachrystii i tam złożyliśmy podpisy w Księdze. i tyle :)

tylko że u nas ksiądz w ogóle nie chcial karteczek ze spowiedzi a tylko zaświadczenie z parafii chrzestnych (tych właściwych-nie w zastępstwie) że mogą być chrzestnymi (w sensie że byli bierzmowani itp)

czyli zastępca nie musial dac nic a wlasciwy chcrzestny musial miec kartke ze moze byc chrzestnym :)

Okruszku mam pytanie, czy Twoj brat ktory w zastepstwie trzymal Madzie musiał tez miec karteczke ze spowiedzia? pytam bo mam taki sam przypadek i nie wiem czy "zastepczej chrzestnej" trzeba dawac karteczke!

Myszko...jakbym czytała o sobie i o mojej Madzi :)

też nie mieszczę sie w swoje buty...adidasy, na obcasie-wszystkie za małe :/ a tak je lubię :(

a moja Pchła od jakiś 2dni cierpi na ból brzusia, a przeciez nic nie jadłam takiego :( zwłaszcza po jedzeniu albo w trakcie-pręży sie, krzyczy, a ja płaczę razem z nią bo nie wiem jak jej pomóc... aha-a jak nie robi dłuzszy czas kupy to nie chce jesc albo je duzo mniejsze porcje...dziwne...

aha!!! jolla-spóżnione ale serdeczne życzenia ślemy :*

my mielismy teraz wyjechac nad jeziorko na tydzien-dwa ale pogoda pod psem wiec nie wiem czy jechac :/

Mimii już tak niewiele WAM zostało - głowa do góry już niedlugo będziecie z tatusiem chodzić na spacerki :))

3oko to ja chyba za lekko Liwie ubieram: Body z krótkim lub długim, jakaś bluza, spodenki, skarpetki, opaska na główke - przykrywan kocykiem i tą osłonką od wózka jak mocno wieje - a i tak karczek ma cieplusi.
Albo: rajstopki, bodziak, sukienuisa, sweterek i kocyk...
Bucików nie ubieram.

witam weekendowo!
Tak czytalam o tych stopach az przymierzylam swoje slubne buty - rozmiar ok ale nie potrafie w nich chodzic i chwieje sie na obcacach! albo mi sie błędnik przesunał albo odzwyczailam sie od szpilek przez ciaze :)
Jak teraz ubieracie Wasze dzieciaczki na dwór? ja ubieram dlugie body na to bluzeczke i bluze z kapturem()ewentualnie bez bluzy), na doł dreski albo a'la kalesonki+dreski. I mam jeszcze pytanko: czy same skarpetki wystarcza czy trzeba jakies "buciki" czy cos ubierac???

hehe ja jeszcze nie meirzyłam butów wyjściowych :) Popitalam dalej w balerinkach i klapkach. Zobacze jak wyjdziemy ze szpitala:)

Wlasnie przeczytalam na forum gazety wątek" ile jedza Wasze 3miesięczne dzieci" i tam bylo 6-7 x po 90ml/ na dobę. moj wcina 6-7 ale po 120ml czasem wtranżpli 150 ;D faktycznie dorodniak z niego :)

Dzis mija tydzien jak tu jestesmy. Juz bym chciała byc w domku z naszym synalkiem. Teraz sobie smacznie spi :) Moze tak jak wczoraj pospi te 4h albo chociaz ze 2:)chyba ta zmian amleka wyszła mu na dobre.Zobaczymy:)

Myszka i ja nie wierzyłam w większe stopy.. a jednak :( I też teraz cierpię. Na początku kupiłam sobie klapki, bo myślałam, że to przejściowe i że to jeszcze opuchlizna, ale jak już udało mi się założyć obrączkę (ostatnie spuchnięte miejsce) to przestałam mieć nadzieję i kupiłam sobie jakieś tam cichobiegi na spacery. I teraz muszę kupić sobie coś eleganckiego na chrzciny, bo na koniec września raczej nie wyskoczę w sandałach :/

Grab,
je tez myślałam o tym mleku przeciwko ulewaniu dla Młodej. Ale ona i tak teraz robi kupę co drugi dzień a nieraz nawet co trzeci. Muszę ją dopajać wodą. Przy tym zagęszczonym mleku pewnie wogóle kupy nie zrobiłaby więc już wolimy aby ulewała. Myślę, że z tego wyrośnie. I tak jest już lepiej niż na początku. W szpitalu jak sie urodziła myślałam, że się załamię. Karmiłam piersią i ten z mozołem wyprodukowany pokarm, ona w całości wylewała wciąż - w sumie to też była jedna z przyczyn mojej porażki z karmieniem piersią :-(
Teraz nie ma mowy, aby jej nie nosić po jedzeniu do odbicia. Trudno trzeba przeczekać ten czas ulewania i wciąż przebierać i czyścić dywan i zmieniać pieluchy na ramieniu ......

Dobre Mimii, dobre hehe .......

No właśnie ja mam już okres. Teraz mi się kończy i był dłuższy i bardziej obfity niż kiedyś ale za to bezbolesny.
Tydzień temu się przestraszyłam, że obficie zaczęłam krwawić. Poszłam do gina i ona mi potwierdziła, że nie może w USG na 100 % potwierdzić, ale na 95 % to już okres. Teraz czekamy na kolejną miesiączkę i wtedy znowu kontrola, czy wszystko gra - ale w 14 dniu cyklu wtedy kontrola.

Bauaganiarko, też słyszałam o tym "rośnięciu" stóp po ciąży, ale nie do końca w to wierzyłam. Teraz mam nauczkę za to i nie mam co na nogi założyć, bo wsio za małe jest, a zimno się robi i sandały muszą iść w odstawkę. Przez te sandały wczoraj, dziś boli mnie gardło :-((((

A moje Dziecko dziś b. słabo spało. Bąki ją męczą. Mam te rurki "windi", ale jakoś mam opory przed ich użyciem. Próbowałyście je może ?
Kinga teraz leży na macie na brzuszku, podsypia ciut, ale co jakiś czas jęczy i się budzi. No i nie chce prawie wcale nam jeść, a to mnie strasznie martwi :-(((((
Ale jestem zmęczona ....... i jeszcze ta straszna pogoda dołująca.

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...