majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Dzisiaj poszło 7 pieluch. Po kupie zmieniam zawsze, ale kupe robi raz dziennie a czasami raz na 2 dni. W nocy też bardzo mało sika. W nocy pieluch nie zmieniam, ale tak jak u Piotrusia. Rano nadrabia i rano przeważnie jest kupa (jeśli w ogóle jest)

Aniuko ja wczoraj w nocy mialam podobnie - raczki i buzka zimne jak lod a kark goracy! przykrylam synka dodatkowo kocykiem ale tez zdurnialam i juz nie wiem gdzie najlepiej sprawdzac i czy wogole jest takie miejsce.

Daria u nas schodzi z 10 pampersow dziennie, zmieniam jak tylko zobacze ze jest siku no i kupa oczywiscie. W nocy od 3 tygodni jak budzi sie po 8-10h to zawsze jest suchutko, za to nadrabia ranem i w ciagu 2 h schodzi nieraz i 5 pieluch

U nas ostatnio kupy coraz rzadziej raz na dzień, albo nawet na 2 dni i pieluch też wychodzi 5-7 dziennie.

Dochodzę do wniosku ,ze kolejna teoria wyczytana w necie się nie sprawdza. Chodzi o ten ciepły karczek. Dziś w nocy otworzyłam okno, bo jak zwykle było mi za gorąco, Alicja w pewnym momencie zaczęła płakać czego w nocy nigdy nie robi. Okazało się , że odpiął jej się becik i leżała w samym cienkim pajacyku. Była aż sina z zimna,rączki i nóżki jak dwa lodziki, a karczek nadal ciepły. Moja lekarka też mówiła, że to nieprawda, ale jej zbytnio nie wierzyłam.

my przewijamy po kazdej kupie ofkors i przed jedzeniem (po spaniu)- sama nie chcialabym spozywac posilku z mokrym tylkiem;)
No i wychodzi tego min.10-12 pieluch

Mam do Was pytanie. Ile szt. pielusz na dobe zużywacie?
Bo ja zużywam ok. 5.
Babka w SR opowiadała, że pieluch idą dziesiatki, 2 razy dziennie trzeba wyrzucać śmieci. Wg mnie to lekka przesada. Jak jest u Was?

Byłam wczoraj załatwić chrzest, wszystko załatwiłam, zapłaciłam a na dodatek załatwiłam zeby msza była w intencji naszego małżeństwa oby były zgodne, szczęsliwe i trwałe z okazji 1 rocznicy ślubu :)))

A moj brat co ma być chrzestnym nie dostał rozgrzeszenia jak był u spowiedzi przed moim ślubem (bo był świadkiem i wypadało) Bo spowiadał sie że mieszka z dziewczyną. Na to ksiądz zapytał czy tego załuje i czy sie od niej wyprowadzi, a mój brat na to, ze nie żałuje i ze sie nie wyprowadzi i przez to nie dostał rozgrzeszenia, mam nadzieje ze teraz trafi na jakiegoś normalnego księdza.

A co do ulewania to ja takiego problemu nie mam, Madzia w ogóle nie ulewa!!!!

Okruszku dzieki za info!

Mammamijka! Ty jestes silna dupa i dasz rade :)
Ja od wczoraj nie jem sera zoltego bez ktorego nie wyobrazalam sobie dotad jedzenia - malemu wyskakuja na polikach takie suche czerwone plamki i mysle ze to przez to, z jogurtow na razie nie rezygnuje, zobacze jak bedzie!

Dziewczyny naprawdę coś było/ jest na rzeczy z ta alergią na mleko u Gabrysi. Dziś zaczela robic normalne kupki, juz sie nie pręzy od 2 dni i nawet nie musze jej trzymac do odbicia bo nie ulewa! A to tylko 2 dni niejedzenia przeze mnie nabiału!! Z buzi jeszcze maska nie zeszla ale podobno moze schodzic nawet kilka miesięcy. z jedenj strony się cieszę, że znam przyczyne problemow a z drugiej jestem uzalezniona od jogurtow do picia i zóltego sera o malinowym mleku acidofilnym nie wspomnę:( buuuuuuu Znów schudlam 2 kg i waze 51, coraz slabiej się czuję i nie wiem co zrobić... Czy przejśc na sztuczne czy dam jeszcze radę?

u mnie nie musiał nic dawać, przed mszą tylko wszyscy (my i chrzestni) poszliśmy do zachrystii i tam złożyliśmy podpisy w Księdze. i tyle :)

tylko że u nas ksiądz w ogóle nie chcial karteczek ze spowiedzi a tylko zaświadczenie z parafii chrzestnych (tych właściwych-nie w zastępstwie) że mogą być chrzestnymi (w sensie że byli bierzmowani itp)

czyli zastępca nie musial dac nic a wlasciwy chcrzestny musial miec kartke ze moze byc chrzestnym :)

Okruszku mam pytanie, czy Twoj brat ktory w zastepstwie trzymal Madzie musiał tez miec karteczke ze spowiedzia? pytam bo mam taki sam przypadek i nie wiem czy "zastepczej chrzestnej" trzeba dawac karteczke!

Myszko...jakbym czytała o sobie i o mojej Madzi :)

też nie mieszczę sie w swoje buty...adidasy, na obcasie-wszystkie za małe :/ a tak je lubię :(

a moja Pchła od jakiś 2dni cierpi na ból brzusia, a przeciez nic nie jadłam takiego :( zwłaszcza po jedzeniu albo w trakcie-pręży sie, krzyczy, a ja płaczę razem z nią bo nie wiem jak jej pomóc... aha-a jak nie robi dłuzszy czas kupy to nie chce jesc albo je duzo mniejsze porcje...dziwne...

aha!!! jolla-spóżnione ale serdeczne życzenia ślemy :*

my mielismy teraz wyjechac nad jeziorko na tydzien-dwa ale pogoda pod psem wiec nie wiem czy jechac :/

Mimii już tak niewiele WAM zostało - głowa do góry już niedlugo będziecie z tatusiem chodzić na spacerki :))

3oko to ja chyba za lekko Liwie ubieram: Body z krótkim lub długim, jakaś bluza, spodenki, skarpetki, opaska na główke - przykrywan kocykiem i tą osłonką od wózka jak mocno wieje - a i tak karczek ma cieplusi.
Albo: rajstopki, bodziak, sukienuisa, sweterek i kocyk...
Bucików nie ubieram.

witam weekendowo!
Tak czytalam o tych stopach az przymierzylam swoje slubne buty - rozmiar ok ale nie potrafie w nich chodzic i chwieje sie na obcacach! albo mi sie błędnik przesunał albo odzwyczailam sie od szpilek przez ciaze :)
Jak teraz ubieracie Wasze dzieciaczki na dwór? ja ubieram dlugie body na to bluzeczke i bluze z kapturem()ewentualnie bez bluzy), na doł dreski albo a'la kalesonki+dreski. I mam jeszcze pytanko: czy same skarpetki wystarcza czy trzeba jakies "buciki" czy cos ubierac???

hehe ja jeszcze nie meirzyłam butów wyjściowych :) Popitalam dalej w balerinkach i klapkach. Zobacze jak wyjdziemy ze szpitala:)

Wlasnie przeczytalam na forum gazety wątek" ile jedza Wasze 3miesięczne dzieci" i tam bylo 6-7 x po 90ml/ na dobę. moj wcina 6-7 ale po 120ml czasem wtranżpli 150 ;D faktycznie dorodniak z niego :)

Dzis mija tydzien jak tu jestesmy. Juz bym chciała byc w domku z naszym synalkiem. Teraz sobie smacznie spi :) Moze tak jak wczoraj pospi te 4h albo chociaz ze 2:)chyba ta zmian amleka wyszła mu na dobre.Zobaczymy:)

Myszka i ja nie wierzyłam w większe stopy.. a jednak :( I też teraz cierpię. Na początku kupiłam sobie klapki, bo myślałam, że to przejściowe i że to jeszcze opuchlizna, ale jak już udało mi się założyć obrączkę (ostatnie spuchnięte miejsce) to przestałam mieć nadzieję i kupiłam sobie jakieś tam cichobiegi na spacery. I teraz muszę kupić sobie coś eleganckiego na chrzciny, bo na koniec września raczej nie wyskoczę w sandałach :/

Grab,
je tez myślałam o tym mleku przeciwko ulewaniu dla Młodej. Ale ona i tak teraz robi kupę co drugi dzień a nieraz nawet co trzeci. Muszę ją dopajać wodą. Przy tym zagęszczonym mleku pewnie wogóle kupy nie zrobiłaby więc już wolimy aby ulewała. Myślę, że z tego wyrośnie. I tak jest już lepiej niż na początku. W szpitalu jak sie urodziła myślałam, że się załamię. Karmiłam piersią i ten z mozołem wyprodukowany pokarm, ona w całości wylewała wciąż - w sumie to też była jedna z przyczyn mojej porażki z karmieniem piersią :-(
Teraz nie ma mowy, aby jej nie nosić po jedzeniu do odbicia. Trudno trzeba przeczekać ten czas ulewania i wciąż przebierać i czyścić dywan i zmieniać pieluchy na ramieniu ......

Dobre Mimii, dobre hehe .......

No właśnie ja mam już okres. Teraz mi się kończy i był dłuższy i bardziej obfity niż kiedyś ale za to bezbolesny.
Tydzień temu się przestraszyłam, że obficie zaczęłam krwawić. Poszłam do gina i ona mi potwierdziła, że nie może w USG na 100 % potwierdzić, ale na 95 % to już okres. Teraz czekamy na kolejną miesiączkę i wtedy znowu kontrola, czy wszystko gra - ale w 14 dniu cyklu wtedy kontrola.

Bauaganiarko, też słyszałam o tym "rośnięciu" stóp po ciąży, ale nie do końca w to wierzyłam. Teraz mam nauczkę za to i nie mam co na nogi założyć, bo wsio za małe jest, a zimno się robi i sandały muszą iść w odstawkę. Przez te sandały wczoraj, dziś boli mnie gardło :-((((

A moje Dziecko dziś b. słabo spało. Bąki ją męczą. Mam te rurki "windi", ale jakoś mam opory przed ich użyciem. Próbowałyście je może ?
Kinga teraz leży na macie na brzuszku, podsypia ciut, ale co jakiś czas jęczy i się budzi. No i nie chce prawie wcale nam jeść, a to mnie strasznie martwi :-(((((
Ale jestem zmęczona ....... i jeszcze ta straszna pogoda dołująca.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...