majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

ja tam moge i lody i sorbety:)a z tą rurą to jak wychodzilam z sali szpitalnej to pielegniarka mowi do salowej: " Pani Haniu dzwonila ordynator by zawiadomic hydraulika zeby jej przepchał rurę w brodziku " :D

a no i co prawda pogoda się trochę popsuła, ale jak tylko słońce trochę wylezie to może by na jakieś lody wyskoczyć? albo sorbety - dla unikających mleka :)
fajnie by wyglądał taki nalot mamusiek na lodziarnię :)
znacie jakąś fajną w sopocie?

wątek trochę przydługaśny się robi...

witam o mojej porze :)
nic nie poradzę na to, że jestem nocnym stworzeniem, a forum zostawiam sobie na deser ;)

ech zgadzam się z Wami co do różowości ciuszków - właśnie wybieram Martysi porcję większych ubranek i co? większość różowych :]
chociaż najbardziej szukam brązów, zieleni... i czegoś niekoniecznie hello kitty ;)

Myszka to podobno dość powszechne, że rozmiar buta po ciąży jest większy, to nie chodzi nawet o opuchliznę ciążową, tylko normalnie kości się trochę 'rozłażą', bo ciężar ciała na większej stopie się lepiej rozkłada no i bezpieczniej jest brzuchatkom się poruszać :)

lestek ale masz przystojnego chrześcijanina, mimo że buźka obcięta, to widać:) zawsze taki poważny? ;)

inka.ja - powodzenia w rozłące chwilowej! jejku, trudno mi to sobie wyobrazić...

Mimii 'przepchać rurę' niezłe, niezłe ;)
ja się ciągle trochę boję, jakieś mam odchyły
'chciałabym, a boję się' ;)
i jakoś tak mi to wszystko na zbliżający się okres wygląda (Mężuś tak podejrzewa heh) -oby nie, już się odzwczaiłam :)
chociaż już podobno może wrócić, mam w karmieniu przerwy nawet 7-8 godzinne. A u Was jak, wróciły już te stare (nie)dobre czasy?

Magda wiem cos o tym! tak było jak tosia się urodzila, że wszyscy kupowali jej różowe slodkości no i stalo się tak, że ona dziś za tym kolorem szaleje...
Niestety Gabryś się nie stroi bo tylko donasza ciuchy po 3 swoich poprzedniczkach a te ubranka są juz nieco sprane, tudzież zdezelowane;)
A w prezencie od wszystkich (doslownie) dostaje pieluchy i mokre chusteczki!! :)))

Szafa mojej Kingi tez różowiutka mimo, że sama nie jestem zwolennikiem stylu barbie, ale goście przynoszą, a poza tym malutkie dziewczynki tak ślicznie wygladają w tych słodkich sukienuniach hehehe ...

To fajowo że masz już sukienunię dla Liwii w domu. Teraz kreacja dla ciebie jeszcze. Mam problem z butami na chrzciny dla mnie. Słabo, bo muszą być w miarę letnie, a na wyprzedażach nie ma już nic ciekawego, a new kolekcje tylko zimowe już. A kieckę mam jeszcze w miarę letnią i nie wiem, co do niej ubiorę.
Aaaa, Laski,
ja w żadne swoje buty - takie wiecie, wyjściowe na obcasie - z przed ciąży nie wejdę. Nie wiem, czy tak to już zostanie, ale po prostu stopy mam jakby pulchniejsze teraz (kiedyś były bardzo szczupłe) i muszę mieć teraz buty o rozmiar większe - przynajmniej na razie, bo w te stare nie ma mowy, że się wcisnę. na szczęście w kozaki i sportowe oraz sandały mieszczę się te stare bez problemu.
Też tak macie ???

hmmm dziękuje mammamijko - to zasługa licznych odwiedzin gości i zakochanych w Liwuni cioteczek :)
Ja miałam same neutralne ubranka - a teraz jej szafka pęka w sukienkach i różowościach :P

Madzia Twoja Liwia zawsze tak pieknie ubrana!

ja też jeszcze nie spie :)
Niedawno wróciłyśmy z urodzinek mojej psiepsiólki :) Liwia była w swoim żywiole: gwarno, wesoło ... - to lubi i całą impreze praktycznie przespała:))

Mnie za pierwszym razem ( 2,5 tyg po cc) odrobine bolało tylko przez pierwszy moment a tak było wspaniale. Doznania silniejsze, intensywniejsze jak przed ciążą :P I na szczęście kolejne są takie same. Ciekawe dlaczego tak mam :)

Przyszła dzisiaj Liwusiowa sukienusia i bolerko. Nie miałam kiedy młodą wystroić - ale wygląda super na żywo :)

kiedyś była promocja w akpolu na te kosze na pieluchy, a teraz są chyba dość drogie? my wyrzucamy pieluchy codziennie, bo mamy mały kosz. swoją drogą, sporo ich produkujemy...

3oko, buciki z akpolu za 16zł. były takie błyszczące z atłasu, a my mamy takie z materiału podobnego do spodni. bodziaka kupiłam w h&m za jakieś 25zł. największy problem był z białymi skarpetkami, bo wszędzie mają z nadrukiem.
generalnie ubrałam tak maluszka tylko do kościoła, a potem przebrałam w inne ubranka bo było gorąco.

ja też jeszcze nie śpię a tylko patrzę na małą, bo muszę się napatrzeć na kolejne dwa dni:( m
Udanego weekendu :)

No ja właśnie też po CC i czuję, że ten pierwszy seks nie był przyjemnością tylko bolało jakoś tak dziwnie jakby było tam za malo miejsca czy coś takiego ???... Skoro większość z nas ma takie dolegliwości a wszystko jest z ginekologicznego punktu widzenia o.k. to widocznie tak ma być i kolejne razy będą przyjemniejsze, coraz przyjemniejsze .....
Mam ten kosz na pieluchy. Uważam, że to fajna sprawa.
Zużyliśmy do tej pory 3 wkłady foliowe, czy jak to się tam nazywa. Podobno 1 wkład mieści 180 pieluch. Do śmietnika na dwór się nie lata przecież z każdą kupą w pieluszce, a doskonale wiemy jak one śmierdzą:-( Aby osiągnąć taki efekt, trzeba byłoby je pakować w dodatkowy worek i to chyba wychodzi drożej w sumie. Opróżniamy kosz co drugi dzień. Także polecam.

no ja tez jeszcze nie spie:)
ale elegancik! a buciki tez w cubusie kupilas?

i znowu nic... buźka się nie mieści:(

jeszcze raz, bo obcięło buźkę
image

witam na koniec dnia:) pewnie większość z Was już śpi. no, może poza Bauaganiarką:))
sto lat, Jolla!
3oko, zazdroszczę chusty, ale sama nie umiałabym jej zawiązać. kupiłam w cubusie za całe 19.90zł (przecena chyba z 50zł).
obiecałam foto Michałka w ubranku z chrztu, więc wstawiam:)
image

Czesc Matki! wrocilismy z Wdzydz, 3 dni a wypoczelam super i maluszek nauczyl sie byc noszonym w chuscie, super sprawa, moglismy wejsc z nim na wieze widokowa i lazic po lesie a nie po alejkach:) najdluzej wytrzymalam 3h, normalnie po 20 min bola mnie rece! Maly spał w łózeczku turystycznym, fajna sprawa, tylko musimy dokupic materac turystyczny bo ten co jest jest za cienki.l
Bylismy dzis na 2 szczepieniu - masc emla super sie sprawdzila, uklucia wogole nie poczul, dopiero przy wstrzykiwaniu szczepionki jęknął.

Ktoras z Was pisala o odplatnosci za szpital - na Polankach jak nie jestes matka karmiaca to placisz!!!

Lestek gdzie kupilas lniane spodenki?

Aniouka trza poprostu przepchac rurę :D

mój pierwszy-drugi raz też tak wyglądał, jakby mi się coś w środku tam skróciło albo była barykada :) Ale już praktycznie wszystko wróciło do normy ;p

Mammamijko kochana nie zapomnę o pranku bo co 2dzien przepieram sliniaczek małego co by nie zapomniec :P

Ta Niemałża ciągnęlo ale wiecie do czego...do krainy orgazmu hehe;)

Ale jakos ten seks po cc jest tezjakis inny-przynajmniej dla mnie...tak jakby mi tam cos przeszkadzało....a przeciez dziecinka nie wychodziła pisią wiec co to moze byc?? Bylam u gin przeciez na kontroli po ciazy i jest k, ale jak bolalo za 1-wszym razem tak i teraz za kolejnym;/ Macie tez tak- te mamuski po cc??

Inne tematy z forum

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...