majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Witam Szczęśliwe Mamuśki i dzieciątka.

Wszystkim ogromnie gratuluję dzieciaczków. Tym, które chorują życzę dużo zdrówka, a Mamusią jak najmniej zmartwień.

Dawno tu nie zaglądałam. Niestety brak czasu a raczej trzeciej ręki. Większość czasu niestety jestem sama z moją wesołą trójką. Starsza córka poszła od września do przedszkola i doszły mi dodatkowe obowiązki :(. Gdyby nie to, że trzeba ogarnąć domek i podwórko, ugotować, wyprać, wyprasować i zrobić zakupy byłoby suuuuuper. No, ale każda z nas tak ma i musimy sobie z tym poradzić. Dobre w tym wszystkim to, że można wystawić wózek na taras i zająć się w tym czasie innymi pracami.

Najważniejsze, że Bliźniaki mają się dobrze. Rosną, ładnie przybierają na wadze, są pogodne i takie słodkie. (pomijając kolki, wzdęcia, odczyn poszczepienny) Każde z nich rozwija się inaczej i lubi coś innego. Weronika zasypia na zwinięta na boczku a Wojtek leży na pleckach. Mała lubi leżeć w leżaczku-bujaczku a Mały na macie. Ona mocno się ślini, a on non stop gaworzy itd. Wojtuś potrafi w nocy przespać 10 godzin, a Kruszynka budzi się co rusz. Nadal karmie piersią, choć czasami muszę dokarmić butelką.

U nas USG bioderek wyszło dobrze, podobnie jak badanie dna oka wcześniaków.

Ja po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży teraz jest nawet 2 kilo mniej, ale wciąż zjadam ogromne ilości słodyczy i to mnie gubi.
My mieliśmy chrzciny na początku lipca. Impreza była w domu na ok 30 osób. To dopiero była przeprawa....

Też chętnie poszłabym na jakieś zajęcia. Tak, żeby się nieco oderwać. Mimo wszystko potrzebujemy kontaktów z innymi ludźmi.

Dlatego cieszę się, że udało mi się tu zajrzeć i przypomniałam sobie, że nie jestem sama :)))

Życzę spokojnej nocki, słodkich snów.

Okruszku zajecia sa na 11

Szkoda że to w Gdańsku :(((((
Musze poszukać czegoś takiego w Gdyni zebym miała łatwy dojazd

ołłł...może ja tez bym tam poszła? :)

tylko daleko.... a do awf mam gówniany dojazd z ujeściska. a na którą są te zajęcia? to moze mężuś by nas woził :)

Daria - Geene byla moja idolka, zawsze chcialam wlasnie tak wygladac w ciazy (tak jak na filmach) :)

Mimii na te zajecia mozna chodzic od 2 miesiaca, cena 130zł za 8 wejsc, ja na pierwszy raz kupie sobie jednorazowe wejscie bo nie wiem czy mi sie spodoba (pewnie z dwie dychy bedzie kosztowac). Pod tel. 509734711 mozna sie wszystkiego dowiedziec.
Opis zajec z ich strony:
Zajęcia przeznaczone są dla mamy (taty) i dziecka od 2 do 24 miesięcy. Podczas zajęć rodzice wzmacniają osłabione grupy mięśniowe, pracują nad kondycją, spalają podskórną tkankę tłuszczową. Ćwiczenia mają działanie antydepresyjne. Rodzice ćwiczą wspólnie z dziećmi. Zajęcia mają również na celu kontrolę i torowanie prawidłowego rozwoju psycho – motorycznego dziecka. Wspólne ćwiczenia są cenne zarówno dla rodziców, jak i dla dzieci. Dla pierwszych to możliwość wyjścia z domu i zmiany otoczenia, dla drugich rewelacyjna okazja kontaktu z rówieśnikami. Podczas ćwiczeń rodzice wymieniają się wspólnymi doświadczeniami, radościami i troskami. Zajęcia Mama i Dziecko – to super zabawa i bardzo dobry pomysł na spędzenie wolnego czasu wspólnie ze swoją pociechą

Mammamijko więc i ja oddam moje zbędne kilogramowsy :) Ba..darmo :D Aha i nawet zafunduję kuriera z dostawą do domku do rąk własnych :P

Inka. ja Ty obżarciuchu!!!!Czemu zjadłaś tak mało ;>????
Ja dzis tez zaszalałam :D wieczorem bylismy u znajomych i tam pochłonełam 5 delicji a tak się pilnowąłam dzis ....

3 oko no naprawde taniocha z tymi zajeciami, neistety zdrowie mi nei pozwoliło nadal chodzic wiec do pn przerwa. Może i ja sie wybiorę na te zajęcia :) A nasze szkraby myslisz że nie są za maciupeńkie??Trzeba rezerwowac?? i jaki koszt napisz-pewnie na str jets ale nie chcew mi się tam włazic - nogi mnie bolą :D

Daria Akademos to fitness club na AWF-ie w gdansku.

Jutro nasz tatus wyjezdza,zostajemy sami...

Moj Borysek chyba napewno ząbkuje...co prawda zasnał bez bólu iweczorkiem ale przed południem bylo strasznie. Panikowałam bo wydawało mi sie ze ma katar i kaszelek...ale jak narazie to nie ma co panikowac, moze to na zmiane powietrza. Wkoncu zaczeli grzac C.O, nareszcie bedzie ciepło w domku :)

Genne, ty jesteś ta szczuplutką mamuśka z tym ooooolbrzymim brzuchem??? Miałaś największy brzuch z nas wszystkich?

3oko, co to ten Akademos?

Geene ciesze sie ze to Ty:) Moj synek poza żółtaczka i zum'em na poczatku to do tej pory ok. A czy zdecydowalas sie w koncu na zamrozenie komorek macierzystych?

A co do odchudzania to widze ze wiekszosc z Was ma super przemiane materii, ja chudne i to bardzo jak odstawie calkowicie weglowodany no ale teraz nie mam kasy na to i jem chleb :/

Mimii ten Twoj accupower to naprawde tanio wychodzi, na mojej silce (na ktorej nei bylam od 5 miesiecy) 1 wejscie kosztowalo 25zl.

Czy moze ktoras z Was ma ochote wybrac sie 30.09 do Akademos na cwiczenia dla mamy i dziecka? ja ide na pewno, dla dziecka sa jakies ogolnorozwojowe cwiczenia a dla mamy wzmacniajace etc

już mam szatke, kupiłam w Akpolu za 8,50 zł, a świece kupi chrzestny

Daria, bardzo fajne szatki i świece są w tym małym sklepiku obok kościółka na Świętojańskiej - duży wybór i panie wszystko powiedzą co jest potrzebne :)

hej dziewczyny!!!!
właśnie nadrobiłam czytanie! :D

tak sobie myślę, że niezłe dzieło powstałoby, gdyby tak nasze wątki posklejać i wydać; ja bym kupiła do poczytania, naprawdę dobry poradnik ;)

WITAM NOWE CZERWCÓWECZKI!!
ja też późno tu wskoczyłam, chociaż jeszcze w ciąży :)

ech, te nasze kilogramy... ja tam wagowo na zero wyszłam, ale na brzuchu oponka dalej mi trochę podskakuje, nawet mam wrażenie, że urosła :} czy to ma być ten energetyczny zapasik dla karmiącej mamy? hmm, są lepsze sposoby chyba... :)

tak sobie myślę, że to ja powinnam powzdychać na te Wasze 'salony', Twój Magda81 też kawał chaty - my mieszkamy na 26,5m i jest nam no cóż, przytulnie :D sama nie wiem, jak się mieścimy, wózek stoi w domu, wanienkę mamy ze stelażem, suszarkę z praniem rozstawiamy w pokoju, a jeszcze jak się z rękodziełem rozłożę, to już w ogóle :) a z dzieckiem trudno być minimalistą, chociaż ja zawsze byłam bibelociarą :)
i też się dziwię, jak taki mały człowieczek może mieć tyle gratów :)
czasem też ze sprzątaniem nie nadążam, na szczęście Mąż jest wyrozumiały ;) no i dostaliśmy niedawno zmywarkę, to przynajmniej brudne naczynia nie piętrzą się przy zlewie :)

Mammamia dziwne, co się dzieje z Twoją Gabisią... może ten szpital tak bardzo przeżyła? a ze smoczkami podobno jest tak, że niektórym dzieci przez smoczek 'zapominają' jak się z piersi sysało, Martysia też tak ma... Mężuś raz nakręcił filmik, jak ją do piersi przystawiam, to wygląda, jakbym ją chciała poddusić, tak fika nóżkami :] a już niby taka duża (i mądra ;), no ale jak zachapie to ho ho ;)
może Cię to pocieszy, że nie jesteś sama :)

ja jak zwykle hurtowo :] ale i tak się ograniczyłam, tyle się tu dzieje, że jakbym chciała na wszystko odpisać, to nowy wątek trzebaby zakładać ;)

Aniouka szatki też nie trzeba zakladać, wystarczy jak położysz na dziecku :) To tylko symbol.

my mamy szatkę, bo chrzestny kupił, ale wolałabym jednak taką chusteczkę, bo nie wiadomo, czy szatkę będzie można nałożyć na kurtkę :p

chodzi o to, żeby było to coś, co położysz w stosownej chwili na dziecku już po ochrzczeniu:)

Jak wolisz Daria:) Ja kupuję białe chustki z wyhaftowanymi imionami, inni wolą tzw. szatki :)

Dziewczyny, mam pytanko. Do chrztu trzeba mieć świecę i białą szatke. Ta biała szatka to jest po prostu białe ubranko czy trzeba mieć taką chustke białą do przykrycia?

wysyłaj! Zobaczymy kiedy dojdzie :D

mammamia odbierzesz osobiście czy wysłać poczta?? hmm myślę, że przy takiej ilości kurier wyjdzie taniej:)

Ja już waże mniej niż przed ciążą, w ciązy przytyłam 14 kg a schudłam już 18 kg. Z resztą zapotrzebownie energetyczne kobiet karmiących jest o wiele większe niż ciężarnych - tego się trzymam, ale apetyt mam mniejszy

inka.ja biorę! :D

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...