majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Poprzedni watek: http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-5-43-t179966,1,16.html?act=post&t=179966&pp=1791549#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.6 (44)

Witam Szczęśliwe Mamuśki i dzieciątka.

Wszystkim ogromnie gratuluję dzieciaczków. Tym, które chorują życzę dużo zdrówka, a Mamusią jak najmniej zmartwień.

Dawno tu nie zaglądałam. Niestety brak czasu a raczej trzeciej ręki. Większość czasu niestety jestem sama z moją wesołą trójką. Starsza córka poszła od września do przedszkola i doszły mi dodatkowe obowiązki :(. Gdyby nie to, że trzeba ogarnąć domek i podwórko, ugotować, wyprać, wyprasować i zrobić zakupy byłoby suuuuuper. No, ale każda z nas tak ma i musimy sobie z tym poradzić. Dobre w tym wszystkim to, że można wystawić wózek na taras i zająć się w tym czasie innymi pracami.

Najważniejsze, że Bliźniaki mają się dobrze. Rosną, ładnie przybierają na wadze, są pogodne i takie słodkie. (pomijając kolki, wzdęcia, odczyn poszczepienny) Każde z nich rozwija się inaczej i lubi coś innego. Weronika zasypia na zwinięta na boczku a Wojtek leży na pleckach. Mała lubi leżeć w leżaczku-bujaczku a Mały na macie. Ona mocno się ślini, a on non stop gaworzy itd. Wojtuś potrafi w nocy przespać 10 godzin, a Kruszynka budzi się co rusz. Nadal karmie piersią, choć czasami muszę dokarmić butelką.

U nas USG bioderek wyszło dobrze, podobnie jak badanie dna oka wcześniaków.

Ja po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży teraz jest nawet 2 kilo mniej, ale wciąż zjadam ogromne ilości słodyczy i to mnie gubi.
My mieliśmy chrzciny na początku lipca. Impreza była w domu na ok 30 osób. To dopiero była przeprawa....

Też chętnie poszłabym na jakieś zajęcia. Tak, żeby się nieco oderwać. Mimo wszystko potrzebujemy kontaktów z innymi ludźmi.

Dlatego cieszę się, że udało mi się tu zajrzeć i przypomniałam sobie, że nie jestem sama :)))

Życzę spokojnej nocki, słodkich snów.

Okruszku zajecia sa na 11

Szkoda że to w Gdańsku :(((((
Musze poszukać czegoś takiego w Gdyni zebym miała łatwy dojazd

ołłł...może ja tez bym tam poszła? :)

tylko daleko.... a do awf mam gówniany dojazd z ujeściska. a na którą są te zajęcia? to moze mężuś by nas woził :)

Daria - Geene byla moja idolka, zawsze chcialam wlasnie tak wygladac w ciazy (tak jak na filmach) :)

Mimii na te zajecia mozna chodzic od 2 miesiaca, cena 130zł za 8 wejsc, ja na pierwszy raz kupie sobie jednorazowe wejscie bo nie wiem czy mi sie spodoba (pewnie z dwie dychy bedzie kosztowac). Pod tel. 509734711 mozna sie wszystkiego dowiedziec.
Opis zajec z ich strony:
Zajęcia przeznaczone są dla mamy (taty) i dziecka od 2 do 24 miesięcy. Podczas zajęć rodzice wzmacniają osłabione grupy mięśniowe, pracują nad kondycją, spalają podskórną tkankę tłuszczową. Ćwiczenia mają działanie antydepresyjne. Rodzice ćwiczą wspólnie z dziećmi. Zajęcia mają również na celu kontrolę i torowanie prawidłowego rozwoju psycho – motorycznego dziecka. Wspólne ćwiczenia są cenne zarówno dla rodziców, jak i dla dzieci. Dla pierwszych to możliwość wyjścia z domu i zmiany otoczenia, dla drugich rewelacyjna okazja kontaktu z rówieśnikami. Podczas ćwiczeń rodzice wymieniają się wspólnymi doświadczeniami, radościami i troskami. Zajęcia Mama i Dziecko – to super zabawa i bardzo dobry pomysł na spędzenie wolnego czasu wspólnie ze swoją pociechą

Mammamijko więc i ja oddam moje zbędne kilogramowsy :) Ba..darmo :D Aha i nawet zafunduję kuriera z dostawą do domku do rąk własnych :P

Inka. ja Ty obżarciuchu!!!!Czemu zjadłaś tak mało ;>????
Ja dzis tez zaszalałam :D wieczorem bylismy u znajomych i tam pochłonełam 5 delicji a tak się pilnowąłam dzis ....

3 oko no naprawde taniocha z tymi zajeciami, neistety zdrowie mi nei pozwoliło nadal chodzic wiec do pn przerwa. Może i ja sie wybiorę na te zajęcia :) A nasze szkraby myslisz że nie są za maciupeńkie??Trzeba rezerwowac?? i jaki koszt napisz-pewnie na str jets ale nie chcew mi się tam włazic - nogi mnie bolą :D

Daria Akademos to fitness club na AWF-ie w gdansku.

Jutro nasz tatus wyjezdza,zostajemy sami...

Moj Borysek chyba napewno ząbkuje...co prawda zasnał bez bólu iweczorkiem ale przed południem bylo strasznie. Panikowałam bo wydawało mi sie ze ma katar i kaszelek...ale jak narazie to nie ma co panikowac, moze to na zmiane powietrza. Wkoncu zaczeli grzac C.O, nareszcie bedzie ciepło w domku :)

Genne, ty jesteś ta szczuplutką mamuśka z tym ooooolbrzymim brzuchem??? Miałaś największy brzuch z nas wszystkich?

3oko, co to ten Akademos?

Geene ciesze sie ze to Ty:) Moj synek poza żółtaczka i zum'em na poczatku to do tej pory ok. A czy zdecydowalas sie w koncu na zamrozenie komorek macierzystych?

A co do odchudzania to widze ze wiekszosc z Was ma super przemiane materii, ja chudne i to bardzo jak odstawie calkowicie weglowodany no ale teraz nie mam kasy na to i jem chleb :/

Mimii ten Twoj accupower to naprawde tanio wychodzi, na mojej silce (na ktorej nei bylam od 5 miesiecy) 1 wejscie kosztowalo 25zl.

Czy moze ktoras z Was ma ochote wybrac sie 30.09 do Akademos na cwiczenia dla mamy i dziecka? ja ide na pewno, dla dziecka sa jakies ogolnorozwojowe cwiczenia a dla mamy wzmacniajace etc

już mam szatke, kupiłam w Akpolu za 8,50 zł, a świece kupi chrzestny

Daria, bardzo fajne szatki i świece są w tym małym sklepiku obok kościółka na Świętojańskiej - duży wybór i panie wszystko powiedzą co jest potrzebne :)

hej dziewczyny!!!!
właśnie nadrobiłam czytanie! :D

tak sobie myślę, że niezłe dzieło powstałoby, gdyby tak nasze wątki posklejać i wydać; ja bym kupiła do poczytania, naprawdę dobry poradnik ;)

WITAM NOWE CZERWCÓWECZKI!!
ja też późno tu wskoczyłam, chociaż jeszcze w ciąży :)

ech, te nasze kilogramy... ja tam wagowo na zero wyszłam, ale na brzuchu oponka dalej mi trochę podskakuje, nawet mam wrażenie, że urosła :} czy to ma być ten energetyczny zapasik dla karmiącej mamy? hmm, są lepsze sposoby chyba... :)

tak sobie myślę, że to ja powinnam powzdychać na te Wasze 'salony', Twój Magda81 też kawał chaty - my mieszkamy na 26,5m i jest nam no cóż, przytulnie :D sama nie wiem, jak się mieścimy, wózek stoi w domu, wanienkę mamy ze stelażem, suszarkę z praniem rozstawiamy w pokoju, a jeszcze jak się z rękodziełem rozłożę, to już w ogóle :) a z dzieckiem trudno być minimalistą, chociaż ja zawsze byłam bibelociarą :)
i też się dziwię, jak taki mały człowieczek może mieć tyle gratów :)
czasem też ze sprzątaniem nie nadążam, na szczęście Mąż jest wyrozumiały ;) no i dostaliśmy niedawno zmywarkę, to przynajmniej brudne naczynia nie piętrzą się przy zlewie :)

Mammamia dziwne, co się dzieje z Twoją Gabisią... może ten szpital tak bardzo przeżyła? a ze smoczkami podobno jest tak, że niektórym dzieci przez smoczek 'zapominają' jak się z piersi sysało, Martysia też tak ma... Mężuś raz nakręcił filmik, jak ją do piersi przystawiam, to wygląda, jakbym ją chciała poddusić, tak fika nóżkami :] a już niby taka duża (i mądra ;), no ale jak zachapie to ho ho ;)
może Cię to pocieszy, że nie jesteś sama :)

ja jak zwykle hurtowo :] ale i tak się ograniczyłam, tyle się tu dzieje, że jakbym chciała na wszystko odpisać, to nowy wątek trzebaby zakładać ;)

Aniouka szatki też nie trzeba zakladać, wystarczy jak położysz na dziecku :) To tylko symbol.

my mamy szatkę, bo chrzestny kupił, ale wolałabym jednak taką chusteczkę, bo nie wiadomo, czy szatkę będzie można nałożyć na kurtkę :p

chodzi o to, żeby było to coś, co położysz w stosownej chwili na dziecku już po ochrzczeniu:)

Jak wolisz Daria:) Ja kupuję białe chustki z wyhaftowanymi imionami, inni wolą tzw. szatki :)

Dziewczyny, mam pytanko. Do chrztu trzeba mieć świecę i białą szatke. Ta biała szatka to jest po prostu białe ubranko czy trzeba mieć taką chustke białą do przykrycia?

wysyłaj! Zobaczymy kiedy dojdzie :D

mammamia odbierzesz osobiście czy wysłać poczta?? hmm myślę, że przy takiej ilości kurier wyjdzie taniej:)

Ja już waże mniej niż przed ciążą, w ciązy przytyłam 14 kg a schudłam już 18 kg. Z resztą zapotrzebownie energetyczne kobiet karmiących jest o wiele większe niż ciężarnych - tego się trzymam, ale apetyt mam mniejszy

inka.ja biorę! :D

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...