makijaż i fryzjer świadkowej.kto płaci?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny jak to jest u Was czy płacicie za makijaż i fryzjera swojej świadkowej czy płaci sama?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: makijaż i fryzjer świadkowej.kto płaci?

wg mnie każdy za siebie płaci.
Nigdy nie spotkałam się aby to para młoda fundowała fryzjera i kosmetyczke świadkowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

yyyyyyyyy , dziwne pytanie ;)
wiadomo ze sam za siebie, pani mloda ewentualnie za bukiet o ile takowy bedziesz miec

Oczywiście,że sama za siebie ;)

Wg mnie sama za siebie - ale wtedy panna młoda proponuje, a nie narzuca wybór fryzjera i makijażystki. Zresztą podobnie uważam przy wyborze sukienki dla świadkowej - jeśli panna młoda narzuca konkretną sukienkę, to powinna zapłacić za nią (a przynajmniej być gotową opłacić), szczególnie jeśli jest droższa od przecietnych sukienek wyjsciowych.

U nas było dwóch świadków-mężczyzn, więc nie zastanawiałam się nad problemem

mnie swiadkowa ubiegłą:) mialam byc czesana tylko ja, ale jak przyszlo co do czego, to swiadkowa zostala lekko podmalowana i podpieta i moja mam tez, ale swiadkowa byla szybsza z kasa:)

Ja płaciłam mamie za fryzurę i makijaz i sukienkę bo chcialam zeby czula sie dobrze, a swiadkowej dołozylam do makijazu, ale tez uwazam ze sama powinna za siebie ogolnie placic (u mnie to byla mlodsza siostra-studentka) :)

swiadkowa sama placi za siebie- no chyba ze sa syt jak wyzej ze siostra lub bliska przyjaciolka albo ktos kto chce ladne wygladac i nie ma kaski to mozna dorzucic lecz ogolnie nie jest powiedziane ze trzeba za nia placic.
to zalezy od danej osoby.

poza tym sa tez swiadkowe ktore wcale nie biora makijazu profesjonalnego, tylko same sie malują, bo jesli o fryzurę chodzi to wydaje mi sie ze raczej wiekszosc sie czesze:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

też uważam, że każdy płaci za siebie no chyba, że Panna Młoda ma taki kaprys to jak chce to może zapłacić świadkowej np. gdy jak napisano wyżej jest młodszą siostrą :)

Jeszcze tylko dodam ze jak ja byłam światkową u starszej siostry :) to obie się malowałyśmy same i też zadnej z nas do głowy nie przyszło zeby któras placiła za drugą :)

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...