małe przyjęcie weselne - 25 osób?? gdzie??

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam,

mam pytanko gdzie można byłoby w Gdańsku urządzić malutkie przyjęcie weselne - do 25 gości? Czy ktos już uczestniczył w takiej uroczystości? Jak wrażenia? Niestety nie możemy sobie pozwolić na wesele z prawdziwego zdażenia więc pozostaje nam tylko taka forma. Ślub ma być kościelny, ale co dalej?

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: małe przyjęcie weselne - 25 osób?? gdzie??

uupsss miało być "zdarzenia"...

polecam Estragon :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Restauracja "Zielona Papuga" we Wrzeszczu przy kortach. Moja koleżanka wyprawiała tam właśnie takie mini przyjęcie ślubne. Było cudownie;)

W hotelu Gnieckim gdzie mam wesele jest taka piękna sala na około 30 osób

ooo dziękuję Wam bardzo :) będę musiała się rozglądnąć w tamtych miejscach. Orientujecie się może jak to organizacyjnie wygląda?? w sensie czy można tam takie mikro tańce urzadzić ;) - teściowie nie odpuszczą ;), no i czy to tylko jest obiad deser i "do widzenia" ?

w Zielonej Papudze jest weranda, na której mozna popląsać i taras.

willa Uphagena, wg mnie idealna na male przyjecia, bo sa osobne sale. Tak samo Dworek Admiral, fajne miejsce tez w restauracji w Parku Oliwskim (nie pamietam jak sie nazywa ta restauracja) oraz bardzo ladna sala w hotelu HANZA (maksymalnie na 50 osob, super polozony i zdziwilam sie, bo wcale nie jest tak drogo jakby sie wydawalo). Na takie mniejsze przyjecia/obiady weselne jest sporo miejsc. wszystko w zaleznosci od zasobnosci portfela oraz klimatu jakiego szukasz na taka uroczystosc czy bardziej eleganckie i czy raczej swojskie klimaty)

Villa Uphagena też świetna; poleciłabym jeszcze Hotel Opera, mała sala maksymalnie pomieści 50 os. Do tego patio pięknie położone. Wogóle ten hotelik jest bardzo przyjemny... sala restauracyjna jak oaza, robi wrażenie;))

w Estragonie nie ma tańców, ale przyjęcie trwa az do zamknięcia restauracji, nikt cię "po torcie" nie wygania :)

my zebraliśmy się o północy, wszystko po imprezie zostało spakowane w pojemniki, pomroziliśmy i mieliśmy jeszcze jedzenia na 2 tygodnie :)

My też robimy bardziej przyjęcie weselne niż wesele. Powiem Ci że w zależności od twojej wyobrazni i kwoty jaką możesz poswiecić możliwości jest wiele. My robimy w sali przedszkolnej , tylko przerabiamy na ślubna he he . U nas bedzie ok 30 osób i mamy zamiar bawić sie do rana :)

Co do Estragonu odstąpię termin 28.08.2010r. nr tel. 511354010

Dziękuje bardzo za pomoc, na pewno porozglądam się w tamtych miejscach... Jedyne moje obawy to nie chciałabym żeby ta uroczystość jak to mówią "przypominała stypę" albo "obiad u ciotki"...

Hej, ja polecam restaurację Romantica na zaspie. BYłam tam na weselu - super zabawa, pyszne jedzonko i co najważniejsze - wiem, że młodzi nie zapłacili za dużo.. Może spróbuj tam?

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...