alkohol

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej Słonka!!! Jak dużo kupi alkoholu?? No nie wiem jak to liczycie?? Połówka na głowę??A z winkiem jak??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: alkohol

My liczymy 0,75 na głowę, a co do winka to jeszcze nie wiem....

Hej! Ja słyszałam taką wersję, że 1,25/os. licząc z poprawinami. Znajomi tak mieli i było akurat, ale muszę przyznać że tam poszło dużo alkoholu, bo było dużo młodych pijących facetów, a poprawiny były jak drugie wesele, więc zależy też co planujesz...

my kupujemy 0,5 l/os ale bez poprawin
do tego jedno wino/2 osoby

wódka, wino... kupujecie jeszcze jakis alkohol???

Hmm moja znajoma w lipcu zrobila przelicznik 0,25l na glowe, do tego winko, i lekkie piwka w małych butelkach (jakis miler, zywiec, guiness), na koniec wyszło ze najchetniej zchodziło piwo, potem winko, a wodki jeszcze zostalo. Wiec wychodzi ze w ciepłe miesiące jak upał, to chętniej zimne piwko niz czysta. Przelicznik 0,75l czy 1,25 to mała przesada, powoli zmienia sie mentalnośc Polaka i juz nie tylko wodka liczy się na stole. Ona np do wina miała podane przystawki z wielu gatunków sera ( od zołtego do plesniowych ) cieszyło sie to z winem najwiekszym powodzeniem.

Kajam się - czego głuchy nie usłyszy to wymyśli ;-)... Rzeczywiście 1,25, ale na parę.

A wódki to bym z winkiem i piwkiem nie mieszała... można sobie narobić obciachu!

ale 1,25 czego? litra czy flaszki (zwykle 0,5l)?

1,25 litra, ale licząc razem z "bramami", wygranymi w konkursach, no i oczywiście zakładając że będą dosyć huczne poprawiny.

wódka - 0,5l na osobę; winko - na 100 osób 20 butelek 0,75 :)
image

Bardzo mi się podoba idea bezalkoholowych przyjęć, gdzie serwowane są kolorowe drinki ale owocowo jakieśtam ;) bez promili :)
u nas na weselu takie coś by nie przeszło :( bo niestety jak to się mówi, że najgorsze jak wódki zabraknie ..... :( wypicie kielicha jeszcze nikomu nie zaszkodziło, ale mało kto potrafi się opanowac po kilku głębszych.... dalej w temat nie wnikam, same wiecie o co mi chodzi.
Ale wino do obiadu jest musowo !!!!!!! szklanka winka na głowę - wódeczki 0,75 na parę (ale myślę że 0.5 by nawet wystarczyło) :) i zimne piwko w małych buteleczkach, mocno schłodzone ;) ;)to się nie zmarnuje, najwyżej będziemy popijać przez nastepne 2 lata ......