familijne

chciałam zapytać jak się wam żyje na osiedlu familijnym i ogólnie w baninie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: familijne

Tak jak na peryferiach miasta - brak oświetlenia, komunikacji miejskiej i dobrych dróg.. no i powietrze zanieczyszczone spalinami lotniczymi. Korki światła i zima. W sumie jak na orunii w gda ..choć tam są autobusy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

TY PAX jak tak Ci źle to się wyprowadź :D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

kurcze a myślicie że się coś poprawi z komunikacją bo z tego co czytam to dla większości jest to bardzo duży problem z którym nikt nic nie robi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nic sie nie poprawi tutaj przez dluuuuugi czas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a dlaczego tak myślisz? kurcze coraz więcej ludzi mieszka w baninie a z drogami i komunikacja kompletnie nic nie robia MASAKRA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na forum ktoś wyliczył że 1 więcej dziennie autobus to koszta idące w setki jak nie milion zł/rocznie Tyle trzeba wygenerować z podatków żeby wyjść n "0" !!!
Więc marne szanse na poprawę sytuacji ...taka prawda niestety
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi tam dobrze na familijnym:) po prostu za tą cenę o chatce w gda można zapomnieć, ale jak ktoś mieszkał w bloku 10 piętrowym na 35 metrach a teraz ma 90 i płacze o wszystko co tylko się da to nawet maść na ból d*py nie pomoże :p rzeczywistość jest brutalna ale dobrze żyje się w baninku :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

a mi też się dobrze na familijnym mieszka :) Mam wspaniałych sąsiadów- wszyscy jesteśmy w podobnym wieku. A jak ktoś potrzebuje pomocy to zawsze ją znajdzie. Dodatkowo są niższe koszty utrzymania mieszkanka niż w Gdańsku. Do samolotów się przyzwyczailiśmy, już ich nie słyszymy (tak samo jakby ktoś mieszkał przy kolejce czy tramwaju...). Przyznam szczerze, że nie żałuję, że się przeprowadziłam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wlasnie dlatego ze mieszka tu coraz wiecej ludzi gmina nie nadaza z czymkolwiek. Dla was to nie jest logiczne? Banino nie jest jedyna miejscowoscia w gminie, wojewodztwie czy nawet kraju. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem bardzo zadowolony z Banina i Osiedla Familijnego. Faktycznie największą zmorą jest praktycznie brak dróg i oświetlenia. Z tego co mi wiadomo to jak w 2018 gmina zrealizuje projekt budowy zbiornika retencyjnego, to weźmie się za drogi. Zresztą nie można powiedzieć , bo przez dwa lata , jak mieszkam, to jednak trochę tych płyt położyli. Wybudowali też rondo i światła dla dzieciaków idących do szkoły. Powstała też nowa droga asfaltowa przy szkole. Nie ma co narzekać. Myślę, że są perspektywy. A poza tym to ja mam fajnych sąsiadów, na których mogę liczyć. i jeszcze ciszę i spokój. Miałem dość miejskiego zgiełku. I to wszystko za rozsądną kasę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...