mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/ 3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=502561#post8858099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

Ja masuję sobie krocze :) co prawda to wyższa akrobacja na tym etapie ciąży, ale chyba warto :) ja masuję od jakiś 3 tygodni codziennie i mam nadzieję wytrwać do końca :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tinnera, podziwiam Cie, ja bym chyba nie wyrobila.

ja ostatnio wyjatkowo dobrze spie, az mam wrazenie ze to podejrzane bo od 2 miesiecy nie moglam spac do 4 rano, wieczne wstawanie i zwiedzanie sufitu, a tu od tygodnia normalny sen tylko raz siku, nawet nie zauwazam kiedy moj syn rano do nas przyjdzie.

A miałam się Was spytać o jeszcze jedną rzecz - czy któraś już rodziła z TENSem? Albo planuje?

Ja się wciąż zastanawiam... nie mam bladego pojęcia jak wygląda ból porodowy i czy to mi pomoże. Słyszałam, że nie na każdego rodzaje bóle działa...

A wykonujecie masaż krocza? Olejek zakupiłam i na tym się skończyło :/

Oprócz okolicznosciowego jest tez opieka. Mój mąż zostawia tacierzynski na przyszly rok bo nie oplaca sie w okresie świątecznym go brać (nie odlicza się od niego świąt). Lepiej zwykly urlop bo za 6 dni można miec wolne od 21.12 do 7.01!

Chcialam się jeszcze pochwalić że dałam radę z tymi urodzinami. Było 14 osób ale bliscy mocno mi pomagali a zachwyt dziecka bezcenny! Moja mała patriotka (z 11.11) była zachwycona. No a ja dalej w ciąży. Dzisiaj zaczęłam pakować torbę.

Joahne - dopadła mnie bezsenność :) Obudziłam się przed 3 i czułam, że jestem wyspana, próby zmiany pozycji nie przyniosły efektów, więc wstałam i nadrabiałam zaległości na forum :D Niestety przed 6 przyszedł kryzys....

Tinneraa,

podziwiam Cię, naprawdę, dobrze, że masz wsparcie w mężu, to chyba taki czas, że dopiero kształtuje się rytm dnia i nocy dla małych, nie ma innego wyjścia, jak to przetrwać, i pamiętać, ze to prędzej, czy później unormuje się...

Ja niestety nie będę mogła liczyć na dłuższą obecność mojego chłopaka, wiem, że będzie ze mną w szpitalu, i przez pierwsze dni po powrocie do domu, weźmie pewnie z tydzień wolnego... i tyle...

Asiu, to tym bardziej CI gratuluję, bo faktycznie to najlepsza z bliźniaczych wersja, mi nie była niestety dana i miałam tą trudniejsza.
A Ty masz parkę, aż zazdroszczę :)
A będziesz miała CC tak?
Powiem Ci że jest mega trudno i ciężko, mąż cały czas ma wolne, i teraz na noc on z jedną idzie spać do salonu, ja z drugą zostaję w sypialni, No inaczej się kurcze nie da bo my też musimy jakoś funkcjonować.
A przecież jak jedna się obudzi... przewiniesz, nakarmisz, itp, całkowicie ogarniesz, budzi się druga, ogarniesz drugą, kładziesz się dosłownie czasami może na 30 minut, budzi się już ta pierwsza, nie da się tak funkcjonować. na początku mieliśmy dyżury, mąż do 4 rano a ja od 4 rano, ale to i tak dwa razy ciężej. Więc próbujemy osobno..
Moje dziewczyny są dość nie spokojne.
W dzień akurat śpią dość dobrze, ale noc no niestety, mam nadzieję że z czasem się przestawią. Tobie życzę spokojniejszych bąblów.
Zresztą tak jak i każdej ;)

Przepraszam że ja tak tylko o sobie ale nie mam czasu by wszystko nadrobić..

Aniu gratulacje i wszystkiego dobrego dls Malucha :-)

Hej wszystkim :-)

Ja pisałam wcześniej, że u mnie planowane rozpakowanie jest na 18.11. :-)

Zastanawiam się nad tym zamkniętym oddziałem na Klinicznej... To znaczy, że po urodzeniu dzieci zostanę sama?... Nikt do mnie nie wejdzie?... Jak to jest z opieką wtedy? Położne pomagają? A w przypadku rozwiązani przez cc?...

Aniu,serdeczne gratulacje dla Ciebie i synka, niech się zdrowo chowa :)
3mam kciuki za kolejne mamusie rozpakowane...ja mam jeszce 3,5 tyg i raczej na razie nic si enie zapowiada :)

uaktualniam o kolejną rozpakowaną mamę:)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie, dziewczyny rodzące na klinicznej, czy w tym natłoku była w ogóle szansa na zzo? Czy miałyście dobry poziom płytek krwi żeby dostać?

Szlafrok kupiłam specjalnie bardzo cieniutki bo pamiętam że tam gorąco było (za 25zł :)).

Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek:)

witam sie po dluzejsz nie obecnosci ale niestety mojej Hanusi kolki nie ominely wiec czasu mam nie zawiele przy dwojce. maz jeszcze jest w domu wiec pomaga mi ale szczerze jak mam troche czasu to wole polozycz sie i nabrac sil. a po porodzie to jeszcze tu boli tu ciagnie wiec troche czasu potrzeba:)

mamazosi a ja byla juz przekona ze ty juz a ten twoj synus uparciuszek dobrze mu u mamusi w brzuszku:)

Aniu gratulacje:) a nie wiesz czy odsyłają do innego szpitala z klinicznej z izby przyjęć czy przyjmują każdą rodzącą w tym natłoku? dostałaś zzo? w pokoju wizyt można mieć maluszka ze sobą w obecnej sytuacji?

dzięki Monika za informacje:) przecież ci faceci się zamęczą w tych ubraniach ochronnych, w sumie nie bardziej niż my;)

ja dziś odebrałam zamówienie z gemini. kupiłam 3 paczki tych podpasek poporodowych belli, jakie one wielgachne! ile ich bierzecie? zajmą mi pół torby, a jeszcze te podkłady na łóżko. nie chciałabym, aby mi zabrakło, a brać za dużo też bez sensu.

Katya super, że już zabierasz maluszka do domu:) to tak jakbyś te 3 tygodnie jeszcze była w ciąży;)

Delie a ty tak wcześnie wstajesz czy jeszcze się nie położyłaś o 3.20?:) ja zrozumiałam, że nie dają pampersów na klinicznej, że nic nie dają z tych higienicznych materiałów. może się mylę. koleżanka rodziła tam w sierpniu i mówiła, że jedzenie niedobre, ale była tak głodna i wycieńczona po porodzie, że jadła do ostatniego okruszka;) ja nie będę kupować chyba tego pasa, ponoć niezdrowy. mięśnie wtedy nie pracują. zainwestuję ewentualnie w jakieś majtki uciskowe.

happymum87 jak twoje zgagi? bo ja mam codziennie, wieczorami nawet dochodzi refluks jak już leżę w łóżku... eh straszne to jest. przed snem wypijam szklankę mleka a w ciągu dnia też popijam, pomaga. w ostateczności biorę rennie.

Gratulacje Aniu narodzin Synka!!!

ja dzis po wizycie, szyjka zamnieta, nie ma rozwarcia, dzis termin...dostalam l4 na tydzien, jutro lub pojutrze mam sie wybrac do szpitala na ktg, w przyszla srode wizyta gdybym nie urodzila i ewentualnie na przyszla sobote skierowanie do szpitala na patologie....noc mialam dzis nieprzespana, nie moglam sie ulozyc,przekrecic,co chwile wc.....ja juz chce Synka obok siebie,mialam tez usg, nadal ulozony w dol, i dzis tak popatrzyl na mnie z tego monitora...moje malenstwo ;)

pozdrawiam Was wszystkie, trzymajmy się jeszcze mocno i zbierajmy sily na ten wazny dzień ;)

Hej, jestem po wczorajszej wizycie u lekarza. Mała waży już 2950, więc jeśli przyjdzie na świat w terminie to wcale taka duża wg przepowiedni nie będzie.
Poza tym wszystko mi się dobrze trzyma tam na dole, co nie zapowiada szybkiego urodzenia ;)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie -zobaczymy co wtedy Pani doktor powie....

Gratki dla kolejnej mamusi ;)
Może mamy więcej mamuś, które urodziły, ale nie mają czasu na napisanie do nas -poczekamy ;)
A jak tam obłożenie na Zaspie? Ktoś coś wie?

Aabym - i ja melduje się po wolnym nadal w dwupaku :)

Prorokowali 11.11 i nic, mały nadal w środku. Męczą mnie trochę skurcze, szyjki już prawie nie mam, jak to ujął lekarz, mały mocno naciska główką w dół, co nie powiem jest odczuwalne, szczególnie wieczorem. W weekend miałam nawet plamienia, co jest oznaką, że szyjka się skraca, ale nic się nie wydarzyło. Dziecko mocno się wierci i kręci, idzie ku dołowi, jak mówił lekarz no i mam już rodzić ;) Byłam na ktg, wszystko ok i mam się spodziewać w każdej chwili i tak czekam, ech... niech już wychodzi, a nie tylko straszy i straszy hihi coś mnie mocniej i dłużej zaboli, to już myślę, czy to to, czy nie. Mąż się śmieje, że mały ma wyjść do konca tygodnia i tak gada do brzucha: wychodź już :)

Lollipop - mój mąż bierze tacierzyński dopoero w przyszłym roku, najlepiej w wakacje na jakiś wspólny wyjazd. Teraz bierze L4 opiekę na mnie, a potem urlop ma jeszcze prawie cały do wykorzystania. No i są Święta, też wolne :)

Ja metek nie odcinałam, głownie tych z rozmiarem, niech są. Jak będą małemu przeszkadzać wtedy odetnę.

Gratuluję nowym Mamusiom Dzieciaczków!!! Niech rosną zdrowo!

Aha co do pieluch to duzo nie schodzi,bo takie malenstwo na poczatku siusia male ilosci,ale pozniej sie juz rozkreca,wiec kazde karmienie. Mi starczylo ok 30 szt na 5 dni.
Ja tez jestem przeciwna pasom. Sciskaja tylko miesnie,a ich nie trenuja. Ja po paru dniach karmienia brzucha juz prawie nie mam, za to pepek jest strassnie rozciagniety...

Jak dla mnie najwazniejsze byly podpaski poporodowe,mi zeszly prawie 3 opakowania,a bylam 5 dni, majtki siateczkowe wielorazowe, podklady na lozko,ale doslownie pare,bo jakos nie przeciekalam. Na pewno koszule na zmiane,bo nie dosc ze tam strasznie cieplo,to jeszcze hormony buzuja i sie strasznie czlowiek poci. Dla mnie wazne bylo jeszcze tamtum rosa,choc dopoer po paru dniach zaczelam uzywac ale od razu bylo lepiej.Jak szlam pod prysznic rozrabialam sobie saszetke z ciepla woda i pod prysznicem sobie polewalam krocze. Poza tym kolo poporodowe i duuuuuzo wody. A tak to wiadomo klapki,recznik,szlafrok prawie nie potrzebny. Co do menu to wszystko ma jeden smak,choc zle nie jest. Ryba na parze, kotlet gotowane,zupy szczawiowa, marchefkowa, mleczna,wszystko na zasadzie kleiku. Siadania i kolacje to pare kromek chleba i do tego roznie wedlina, jajko, dzem. Bez szalenstw.

gratulacje dla nowych mam!Ja liczę na Lyneth, że zaraz urodzi, bo u mnie się nie zanosi.
Delie ja jestem przeciwna pasom poporodowym, moim zdaniem to niedobry pomysł. Wystarczy dużo karmic a brzuch zniknie.

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...