mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/ 3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945 g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/ 3850 g/53 cm/CC

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=502561#post8858099
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (14)

agam nie jestem w stanie wyobrazic sobie co czujesz... bardzo mi przykro...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agam, bardzo bardzo mi przykro. Trzymaj sie jakos, tez mam nadzieje, ze nie jestes teraz sama.

Agam przyjmij i moje kondolencje i wyrazy najszczerszego współczucia...
Poryczałam się jak nie wiem co.... Mam nadzieje że masz wsparcie w bliskich i odpowiednią opiekę chociaż wiem że nikt w tej chwili nie jest Ci w stanie pomóc... Tylko ty wiesz co czujesz... Odzywaj się do nas jeśli będziemy mogły Ci w jakikolwiek sposób pomóc...

Agam bardzo ciepło myślę o tobie i twoim Aniolku.

Agam to straszne... niezmiernie mi przykro, ból nie do opisania. Rodząc w życiu nie przyszloby mi na mysl,ze moze stac sie cos tak tragicznego. Mam nadzieje, ze nie jestes teraz sama i masz jakies fachowe wsparcie.

agam205 współczuję!
Ja z każdym dniem zastanawiam się, czy ujrzę będzie mi dane opiekować się moim maleństwem!

agam nawet nie wiem co napisać w takiej sytuacji. przykro mi bardzo. bardzo bardzo smutna wiadomość...

agam, ojejku bardzo mi przykro :(
Jesli będziesz chciała napisz nam co takiego się stało..
Aż się rozpłakałam jak tą wiadomość przeczytałam :( trzymaj się..

Moj Aniolek Filipek,urodzil sie dzis o. 4.50 rano na klinicznej,niestety nie jest juz ze mna,jest tam u gory w niebieskim krolestwie...byl duzy 3700,59dlugi....nie mam na nic sily...dziekuje ze moglam byc z Wami przez te wszystkie misiace...sciskam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marcysia, jeśli można to gdzie pracujesz że taki etat, pensja dobra i atmosfera? Też chcę :)
Ja nie mam powrotu do swojej pracy, gdyż firma cały czas plajtuje, a że mam macierzyński do stycznia 2015 to w tym czasie firmy już na pewno nie będzie.

Iwona, nie dziwie się że jesteś zła na męża, ale jeśli nawet zostaniesz sama, dasz sobie radę, musisz w to wierzyć!! Ja też mam obawy co do tego jak zostanę sama, ale muszę dać radę tak czy siak

Tinneraa - podziwiam i ściskam mocno, żeby wesprzeć przy 2 maluchów i 1 większym. Pociesz się, że jak teraz dasz radę, to nie będzie mocnych na ciebie :)

Iwona - nie stresuj się, ja też nie miałam do samego końca żadnego instynktu i pojęcia o dzieciach, ale poradziłam sobie w zasadzie całiem sama ze wszystkim, wróciłam normalnie do pracy, zajmowałam się domem (nie mieszkaniem) i jestem z siebie dumna :) i ty też na pewno będziesz i sobie świetnie poradzisz. a z mężem ewentualnie pogadaj, ale niestety jak raz pokażesz, że dajesz radę sama, to koniec. Nikt ci już potem nie pomoże :)

Gratuluję nowym mamusiom i dzieciaczkom:) Katka, czemu miałaś cc i jak tam w Redłowie?

U mnie od wczorajszgo wieczora nieśmiałe poczatki jakiejs akcji :) Najpierw mała wariowała jak dzika, potem bolały mnie plecy i jakies bóle jak na okres, ale właściwie to dość słabe. No i od rana oczywiście cisza :(

Ale jak tak nie mogłam spać, to myślałam sobie, żeby mała jeszcze chociaż te nic poczekała, bo muszę się wyspać. Ale będzie ze mnie mamusia...

Co do pracy - ja mam super, po powrocie z macierzyńskiego pracuję na 3/4 etatu w zasadzie za tą samą pensję i to niemałą. Atmosfera niesamowita - jesteśmy jedną wielką rodziną, wesoło, bezstresowo. Szefostwo wyrozumiałei cudowne - nie mam problemów z opieką nad chorym dzieckiem itp. Po prostu nie da się tego opisać. Jest tylko 1 ale.... przestałam się tam rozwijać już dawno temu, to moja pierwsza praca (jestem tam już 8 lat - o matko:) i jak to ktoś określił - szukam wrażeń. Mam pewną propozycję, ale to skok na głęboką wodę, na pewno 3/4 nie będzie wchodziło w grę, a tu 2 dzieci będzie. Waham się już od paru lat, ale naprawdę powinnam coś w tym temacie zmienić.

Abbym ja wiem ze wroce do szpitala jako placowki do pracy ale raczej na inny oddzial w nowe srodowisko. W sumie to chyba sama bede nalegac o zmiane oddzialu bo u mnie atmosfera wisielcza i afery co 5 minut... A czemu pytasz tez cos zmieniasz??

gratuluję rozpakowanym maluszkom, oby dobrze się chowały i dawaly Wam przespać noce :)

Iwona, nie stresuj się , spróbuj ponegocjować z mężem, przecież to tylko 2 tygodnie a w skali calego życią dziecka są najwazniejsze....Życzę żeby się udalo

A tak pytanie z innej beczki - czy ktoraś z Was wie już że nie ma powrotu do akutalnej pracy? z roznych względow - np. jest ktos inny na jej miejsce, nie chce wracac i wie ze bedzie musiala szukac innej pracy, czy umowa sie skonczy?

i jak tam ktoras juz ma maluszka przy sobie:)?

Mam pytanie czy ktoras z Was po porodzie bedzie sama??? Ja jestem mega zla...chyba sama pozostane...ryczec mi sie chce ze zlosci..bo moj maz nie wezmie tych 2 tyg wolnego...bo ma na papierku najnizsza krajowa i" nic nie zarobi"...jestem mega zla.. ja nie wiem co on sobie mysli..ja sobie sama na pewno nie poradze..nie znam sie , nie mam pojecia o dzieciach..

hapymam, dzięki też spróbuje, ja generalnie chyba zaniecham swojego karmienia gdyż praktycznie i tak pokarmu nie mam, dziewczynki nie dały się przekonać do piersi, a laktator ściągał dwa razy po 60 ml więc co to jest przy dwójce..
idę spać póki jest chwila ciszy..oddałabym wszystko by móc przespać całą noc :D

Tinnera masz cos w zamrazalniku z czego mogla bys zrobic sobie oklad? Przy karmieniu slabo z braniem lekow. Gdybys miala np wode niegazowana 0,5 l zamrozona i zawinela ja w pieluche i polozyla na wysokosci watroby na brzuchu to taki oklad ladnie powinien ci zbic temperature...

Katka gratuluje!!

happymum87 powiem Ci że mi też na koniec już nie pomagało nic, ale pomyśl że jeszcze chwila i już CIĘ to męczyć nie będzie.

U nas noc tragiczna, raz ze od wczoraj mam gorączkę, nie wiem czy mam zastój w piersiach bo mnie strasznie bolą, czy to grypa bo wszystkie mięśnie, kości mnie bolą... Na piersi robię okłady z kapusty i jest ulga, gorączka co zejdzie, tak za chwilę znowu rośnie..
Do tego Basia od 23 do 4 rano nie zmrużyła oka, tak więc liczę dziś na to że dzisiejsza noc będzie o wiele lepsza..

Katka gratuluje synusia!!! Duzo zdrowka dla was!! Ja wam powiem,ze moja Marysia taki slodziak, w nocy budzi mnie tylko dwa razy na karmienie,wiec moge sobie pospac. Oby jak najdluzej!!! W ogole jest grzeczniutka i nie mam z nia na razie zadnych problemow. Szwy mi juz sciagneli, wiec w koncu moge usiasc, moze jeszcze nie jakos swobodnie, ale nie jest zle. Tylko jeszcze od czasu ciazy cos mi siedzi w lewym biodrze i poldupku i strzyka,ze chodzic ciezko. Jednak tak szybko sie nie dochodzi do siebie...
Lolipop powodzenia, oby porod poszedl szybko!
Reszta dziewczyn,ktore czekaja po terminie, zycze jak najszybszego rozwiazania, bo wiem,ze teraz to juz udreka..

Katka gratulacje i duzo zdrowka dla Malucha!

a ja dzis znow zjazd podyplomowki mialam i masakrycznie mi sie siedzialo... mlody sie rozpychal i nie bylo mu wygodnie... jeszcze jutro ta katorga a potem 7 i 8 grudnia.... ciekawe czy dam rade... moze juz wtedy nie bede dwupakiem... :>

Lollipop jak tam u Ciebie? juz gratulowac? :-)

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...