mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-14-t504812,1,160.html

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
14/11 Lollipop - synek
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Dziewczyny ja mysle, ze Happymum pojechala dIs z rana do tego Swissmedu i juz jej nie wypuscili:) ostatni wpis wymienilam z nia przed 4 rano a od tego czasu cisza. Zobaczymy:)

No i klopsiki w sosie koperkowym,pomidorowym.albo mielone w duzy kawalku do ppiekarnija ala po żydwosku.
No i jem ryby gotowane albo z piekarnika.staram sie dwa razy w tyg
Amadea moja mala zwykle chodzi na 8 godz ja mam wtedy duuuuzo czasu.

Lollipop ja jem pierogi z mięsem,z twarogiem,ze szpinakiem i lososiem ale sama je robie.Mam ochotę na wszystko na slodko z cukrem tzn kopytka,budyn,kisiel....poza tym pochłaniam zupy głównie buraczkowa,pomidorową,rosół,szpinakową,cukiniową,warzywna.Robię tez spaghetti z papryka,marchewka,ze szpinakiem,z kukurydzą.Jem tez mieso z piekarnika z ziemniaczkami i tu problem z surówkami bo głównie marchewka,buraczki i cukiniowa w różnej formie.
Wczoraj robiłam roladki z kurczaka z papryka i serem zapiekane w piekarniku.Możesz tes zjesc roladki ze szpinakiem.jeśli chodzi o obiad to jest dużo opcji.
A jem tez spaghetti carbonara,jajecznice jakąs wypasiona ale na dwóch jajkach i na maśle.

U mnie brak weny co do śniadan i kolacji.nie mam ochoty na wędline,ser i chleb.jem głównie suchary z dzemem.

mamazosi u mnie tak samo mlody halasuje wybudza Hanie i tak w kolo jedyne troche spokoju jak pojdzie na 3 godz do przedszkola i jak spi bo tak ciagle cos no coz takie uroki jak jest juz drugie dziecko. przy pierwszym mozna bylo nawet w dzien pospac a teraz nie ma ma tak dobrze:)

Cyganko gratulacje :)

My byliśmy dzisiaj sprawdzić poziom bilurbiny, mam nadzieję że będzie dobry. Co do jedzenia to Mały najpierw je z jednej piersi, później się trochę rozgląda, dostaje drugą pierś i idzie spać :) Piersi są już ok, nie robią się twarde, nie bolą, nie muszę ściągać pokarmu, wystarczy jak Mały to robi :)

Dziewczyny które karmią piersią co jecie? Szczególnie na obiad, ja nie mam pomysłu co robić... Ciągle jem zupę albo naleśniki suche bo boje się z czymś jeść...

Trzymam kciuki za nierozpakowane Dziewczyny!! I życzę Wam szybkich porodów :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Happymum trzymam kciuki żeby cos się zaczęło.
U mnie na razie skurczy brak, moze jutro pojadę trochę po sklepach pochodzic to coś się ruszy.
Czy któraś z was dostala przed porodem mleko? Ja od wczoraj chodzę z wkładkami laktacyjnymi bo zaczęło mi kapac ale piersi coraz bardziej mnie bolą i się cieple robia a dziecka jeszcze nie ma... iakby mało rzeczy mnie bolało.

Gratulacje Cyganko Dla Was:-)
JA nie mam zadnych skurczy nadal..Cala ciaza bez dolegliwosci.. tylko czasami mnie boli lewa strona nad plecami ..ale to przed ciaza sie zaczelo mialam jakby atak rwy kulszowej,bo mnie az sparalizowalo nie moglam sie ruszac - poszlam do lekarza dostalam silne leki.. i pisalo ze w ciaazy nie mozna brac- wtedy zrobilam test i bylam w szoku..:P Wiec to raczej nie jest dolegliwosc ciazowa:P tylko pozostalosci po ..
Termin z Usg w 12 tyg mam wlasnie na dzis...ale nic sie nie dzieje..wiec chyba sie wybiore na dlugi spacer po sklepach itp .. mam nadzieje ze mnie nie zaskoczy..Kurcze najbardziej sie obawiam ze nie bede wiedziala kiedy mam jechac do szpitala , u Was sa jakies oznaki a u mnie nic.. a jak dopiero sie zaczna oznaki to ja bede myslala ze to juz.. nie chce od razu dzwonic po meza bo nie chce robic falszywych alarmow..
Dzis mialam sen , ze wody mi odeszly w domu i ktos odbieral mi porod .. i to bylo straszne wybudzilam sie .. i spac nie moglam, kurcze to juz zaraz , chyba coraz bardziej sie zaczynam bac , boje sie tej nowej roli - mam nadzieje ze dam rade jak piszecie "ogarne instrukcje obslugi" :P

CygankoAsiu - serdeczna gratulacje malej Cyganeczki :)

Mondar - nie martw się, wszystko się unormuje, początki zawsze są trudne...

happymum trzymam kciuki moooocno!

mamazosi - wcale nie wyrodna matka, po prostu tez chcesz miec trochę spokoju dl asiebie i malego, ja to rozumiem :d

A my wczoraj po wizycie, do terminu 9 dni, ale maly sie nie spieszy :)...na szczescie na ktg sporo się ruszal, wogle ostatnio zrobil się bardziej aktywny...moze zejdzie trochę w dol, jak to mowi Lyneth - w kierunku światla ;) Lyneth - a Ty juz pewnie w szpitalu?

Paproszysko a ja marze by Zosia była w przedszkolu,bo jak jest w domu to niczym tajfun,poza tym non stop coś chce.Halasuje,budzi malego.a tak to cisza i spokoj wyrodna matka ze mnie.

Amadea mój co 3 godziny w dzien.Ale je z jednej piersi 20min,potem 5min przerwy i z drugiej.Mój Kacperek spi wszędzie w lozeczkuw,w naszym łóżku i w bujaczku.ale teZ coraz dłużej czuwa.
Wczoraj polożyłam go na macie to był usmiech od ucha do ucha.

Mamazosi, jak ja Ci zazdroszczę takie spokojnego maluszka. Ale to pewnie też coś wynika z twojego doświadczenia. Mam nadzieję, że ja też się nauczę swoją Zosię rozumieć. Ciężko jak się nie ma żadnego doświadczenia z dziećmi a jedyne rady udzielają książki i internet, ew położne.
Wszystkim noworozpakowanym serdecznie gratuluję.
A wszystkim tym, które czekają, życzę cierpliwości. Chociaż ja teraz chciałabym spowrotem być w ciąży :D, albo żeby Zośka miała juz rok :D albo najlepiej 13 :D

gratulacje dla cyganki asi;)

naprawde spore te nasze dzieciaczki

happymum trzymam kciuki za WAs

u nas jedzenie co 2 godz probowalam malej przedluzyc ale nie ma takiej opcji ma juz swoje pory jedzenia i tyle:)

mamazosi pozazdroscic takiego aniolka

Cyganka Asia gratulacje!

hej
happymum jak dziś twoje samopoczucie?Mam nadzieję,że lepiej:)
Mgła ja mialam taki problem z nadgarstkami po urodzeniu małej no i wyszło mi, że mam zaburzenia hormonalne-coś z progesteronem.Dali leki i przeszło.
Moja starsza poszła dzis do przedszkola-w końcu cisza i spokój w domu:) Odpoczywam sobie więc.

Cyganka Asia ja również gratuluję córeczki! :)
Dzielne z Was dziewczyny :)
Ja też obawiam się zarażenia maleństwa przy porodzie, bo wiem, że mam dodatki GBS, ale mam nadzieję, że zdążę dojechać na porodówkę na tyle wcześnie, że podadzą mi antybiotyk, który zadziała... :)

happymum jak zamilkniesz na forum to będziemy wiedzieć, że się zaczęło. życzę Ci tego z całego serca! ja też dziś ciężką noc miałam. od wczoraj wieczora strasznie bolał mnie brzuch, plecy. tak ciężko było mi się przekręcić z boku na bok. rano wzięłam ciepły prysznic i jest lepiej. no chyba, że jakieś choróbsko mnie bierze...

mamazosi super, że masz takiego małego aniołka w domu. ale dużo pewnie też zależy od twojej organizacji. ja się zastanawiam jak to będzie z wolnym dla mnie czasem po porodzie. moja bratowa też miała bezproblemowe dziecko, a nawet nie miała czasu mi na smsa odpisać. z kolei koleżanka dziecko kolkowe z nietolerancją laktozy, płaczące, budzące się co godzinę w nocy, a zdążyła kilka sezonów ulubionego serialu obejrzeć w przeciągu pierwszego miesiąca;)

Cyganka Asia gratuluję dorodnej córy:) życzę wytrwałości, mała da radę, swoje przeżyła z tymi lekami i kuciem...

Małga też kilka razy miałam dyskomfort w nadgarstkach, ale myślałam, że to od spania. nie mogę znaleźć sobie pozycji i czasem podkładam dłonie pod głowę. zespół cieśni to chyba od złej pracy na komputerze, tak przynajmniej kojarzę...

CygankoAsiu gratulacje! Duzo zdrowia dla cory!

hej dziewczyny, nie wiem czy któraś też ma taką dolegliwość jak ja, strasznie bolą mnie dłonie i nadgarstki, wyczytałam w necie, że to zespół cieśni nadgarstka. Nie moge przez to spać w nocy, cierpną mi ręce. Mam nadzieję, że wkrótce przejdzie.

Witam się w ten piękny słoneczny dzień :)

Serdeczne gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i dzieciaczków życzę dużo zdrówka i siły dla mamuś :)

Trzymam kciuki aby te dziewczyny którą chcą już urodzić aby dzisiaj ich pragnienie się spełniło i żeby przytuliły już swoje dzieciaczki.

A unas nadal cieżko niestety nasz maluszek jest leniuszkiem i zamiast najeść się to pociągnie cyca przez chwilę i zasypia budzenie nie pomaga i tak 10 min przy cycu 20-30 min spania albo i nie i znowu cyc, więc na 24 godz synek na rękach jest u mnie 20, i żeby było śmieszniej przestał tolerować swoje łóżeczko bo u mamy i taty na łóżku jest lepiej, jak wychodzimy na dwu godzinny spacer to wtedy śpi cały czas bo w domu nie udaje mu się tyle przespać. Mam nadzieję że niedługo wszystko się unormuje i wypracujemy jakiś schemat dnia i nocy.

Naprawdę niedużo zostało Was listopadowych mam nierozpakowanych... w sumie jeszcze listopad się nie skończył, więc macie szansę zostać nadal listopadowymi ;)
Ja nadal bez jakichkolwiek objawów, czytam Wasze i aż nie mogę uwierzyć, że przeszłam w sumie bezproblemowo całą ciążę. Do terminu został przeszło tydzień. Cała rodzinka męża liczy, że urodzę albo dziś, albo w sobotę, bo zrobiłabym teściowi super prezent na 60 urodziny lub sobotnie imieniny -wyjdzie tak, że oni będą siedzieć w sobotę przy stole, a my z mężem na porodówce, ale wiadomo to tylko gdybanie. Mała nie spieszy się do nas ;)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...