mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (17)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-16-t509087,1,130.html

Otwieram nowy wątek -może coś ruszy się u nas ;)
ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:
14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86/synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa
31/10 (02/11) Agula/synek Kacper/4200g/56cm/Kliniczna

LISTOPAD:
03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN/Whiston
03/11 (08/11) anka165/córezka Weronika/4070kg/57cm
04/11 (??/??) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
16/11 (19/11) MAMA LISTOPADOWA/córka/3360g/58cm/SN/Kliniczna
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
18/11 (23/11) Cyganka Asia/córeczka Ewa/3910g/56cm/ Redłowo
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/Wojewódzki
19/11 (12/11) Cleanna/chłopak Albert/4160g/58cm/ SN/ Zaspa
19/11 (14/11) Lollipop/synek Staś/ 4260g/ 64cm/ CC/Swissmed
20/11 (21/11) paproszysko/córka Zosia/3420g/54 cm/SN/Zaspa
21/11 (19/11) MarcysiaS/córka Matylda/3850g/57cm/CC/Redłowo
21/11 (20/11) dorcia_86/synek Kajtuś/3240g/53cm/SN/Redłowo
22/11 (12/11) Justyna/synek Kubuś/4460g/62cm/SN/Zaspa
25/11 (25/11) Lyneth/synek Franuś/3510g/54cm/SN/Zaspa
25/11 (??/??) Asia/synek Konstanty i córka Pola/3010g i 2860g/56cm i 54cm/CC/Kliniczna
28/11 (30/12) Justyna/synek Jaś/2800g/56cm/SN/Lębork
28/11 (26/11) AniaK/córeczka/3590g/54cm/SN/Zaspa

GRUDZIEŃ:
05/12 (07/12) aagusias81/córeczka Zosia/ 4800g/63cm/SN/Redłowo
05/12 (04/12) muszka/ synek Jaś/ 4300g/62cm/CC/Swissmed

NIEROZPAKOWANE:

LISTOPAD:
04/11 cudzik
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
31/12 paulavera89 - córeczka
??/?? GrudniowaMama- Kliniczna/Wejherowo

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (17)

Puchatkowa jak u Ciebie? rozpakowana? :-)

Paniqa to mile fakt, a jakie dziwne;) ja do konca smigalam autobusami i skm caly czas w sklepach bywalam, zeby w domu nie siedziec i jakos nikt prawiemnie nie wpyszczal bez kolejki czy miejsce by mi ustapil..wszyscy udawali ze nie widza 2 razy mi jakies babki zaproponowaly...a jeździłam prawie codziennie komunikacja..od poczatku ciazy chlopy sa najgorsze;) no ale juz nie będzie mnie to tak bulwersowalo;) zaraz wychodze ze szpitala, jupi... Tylko boje sie reakcji mojego kota bo podobno caly czas placze i mnie szuka...a mam go zaledwie 2 miesiace...i mam pytanko do osob ktore wczesnieu pisały o swoich kotach ze spia w wozku czy lozeczku. Jak zareagowaly na dzidzie? I gdzie spia? Pchaja sie dalej do wozkow itp itd?

a i powiem Wam ze wczoraj mialam miła sytuację z brzuszkiem:) na poczcie bylam z mama, ona mnie chciala wypchnac przed kolejke, a ja wolalam grzecznie w kolejce stac, bo juz nie raz sie nasluchalam jakie to baby w ciazy bezczelne i w ogole najgorsze - zwlaszcza...w poczekalniach u lekarzy tego slucham od... kobiet-matek,babć...a na takiej zwyklej poczcie panie mnie wygonily wrecz do okienka,ze nie moze byc tak ze ja w kolejce na ostatnich nogach, az mi sie glupio zrobilo i mimo ze mowilam ze 3 min mnie nie zbawia, a ponoc ciaza to nie choroba, to uparly sie ze mam bez kolejki isc i koniec
JAKBY NIE PATRZEC MILE TO BYLO W TYCH CZASACH zwłaszcza, ze na codzien jakos to nie dziala,czy to sklep czy lekarz,itd,predzej ktos sie mi w kolejke wpycha chamsko-zwykle chlop niz pusci przodem

szczerze przyznam ze nie chcialabym byc juz po, nie czuje sie jeszcze gotowa, boje sie strasznie i wiem ze beda ze mna przeboje na porodowce;p i serio bardziej mnie meczy pojsc do sklepu, czy gotowanie czy nawet lekkie sprzatanie niz praca,zreszta musze pozamykac wszystkie klientki i znalezc godne zastepstwo,a z tym ciezko mimo ze castingi prowadze juz jakis czas:( a po urodzeniu przeciez nie wroce od razu po wyjsciu ze szpitala
jutro znow lece do lekarza, ciekawa jestem jakie teraz beda wróżby co do porodu...ja bym chciala jeszcze z tydzien-dwa wytrzymac:)

a macie jakies patenty na te opuchniete nogi kiedy lotion 1000,nogi w gorze i zimne oklady srednio pomagaja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehh mamozosi gdyby nie to ze dramatycznie nie chcialabym spedzic swiat w szpitalu ani sylewstra to juz bym nawet tego cisnienia nie miala... niech sobie synus siedzi az poczuje sie gotow :-) ale te swieta... juz widze w wyobrazni jak czuje sie samotna i nieszczesliwa i przy zawirowaniach hormonalnych deprecha gotowa... a tak poza tym to minely mi najgorsze ciazowe dolegliwosci i jakos wiecej sily mam, wiec moge do stycznia czekac ;-) no moze troche ciezki ten brzuchol i pobolewanie podbrzusza mnie budzi ale juz sie chyba przyzwyczailam ;-)

hej
Marcysia mój zainteresowany jest od kilku dni dopiero,ale to kwestia jego siostry która jest mistrzem hałasu. Także biedny nie ma wyjścia. Nawet nie lubi spać w ciszy u siebie w pokoju,ale woli w pokoju gdzie mała śpiewa, tańczy.
Paniqua ja tez cię podziwiam.
Perfectangel na każdego przyjedzie czas, choć czekanie dobija.

Katya - gratuluję, Twoj synuś już nabral wagi :) a udało Ci się utrzymać naturalne karmienie?

Paniqa - a nie chcialabys już byc po porodzie? bo ja baaardzo, gdyby to pomoglo to bym dopięla torbę do szpitala ;) strasznie męczy mnie to oczekiwanie....Dzisiaj mam wizyte, zobaczymy co tam nowego u synka, ale pewnie bez zmian :)

2paczki - pozdrawiam cieplo

Paniqa Ty jestes szalona z ta praca... obys nie zalowala ze nje odpoczelas
:-P
tez mi lekarze mowili ze urodze wczesniej... a tu ani widu ani slychu poki co :-(

Mamazosi - zazdroszcE grzecznego chłopczyka:) moja na razie niczym nie jest w stanie sie zainteresować, ale jest troche młodsza, wiec czekam na jakiś postęp:) tez liczyłam na to ze zainteresuje sie tym, co robi starszy brat, ale na razie na to sie nie zanosi:( chociaż wczorajszy wiecZor i noc była jakby lepsza. Ale nie ma co za duzo wymagać, w końcu to 3 tygodniowe maluchy, które chcą być cały czas przy mamie.
A co do smoczka, to ja bym wiele dała, zeby moja go w końcu zechciala. Mam juz 6 i wszystkie sa be:(

hej
Happymum i Iwonka gratulacje dla Was-wreszcie i Wy się doczekałyście:)

Marcysia, Dorcia86 może faktycznie to jakiś kryzys. Mój też miał dzień wiszenia na cycku,ale pomogło tulenie i głaskanie-jakby był spragniony bliskości. Kupiłam nawet smoczek, bo mały strasznie chce ssać rączki, ale cały czas się bronię by mu go nie dać. U nas super sprawdzają się grające i migające zabawki, no i piosenki starszej siostry. Mały potrafi nawet godzinkę leżeć w łożeczku, a siostra włącza mu różne swoje i jego grające zabawki.
W ogóle mały zrobił się aktywny, dużo gada, leży na brzuszku a mało śpi. W nocy jest dobrze, bo zmęczony po całym dniu śpi jak kamień.

cześć Kobietki ;)

jak widać nadal w domu, po wizycie wiem tyle samo co tydzień temu, czyli nadal 1,5 palca rozwarcia, szyjka spłaszczona, a poza tym cisza.
Wizytę mam jeszcze jutro i powiedziała jeśli nie urodzę do wizyty to da mi skierowanie do szpitala, ale nie jest powiedziane, że mnie przyjmą -zawsze coś :P

Witam, gratuluje wszystkim rozpakowanym mamom:)

Dawno mnie tu nie bylo i ciezko za Wami nadążyć z czytaniem:)

mnie prawie 2 tyg temu dr powiedziala ze dwoch tyg nie przechodze juz...a sie koncza:P w ostatni czwartek dala mi nadzieje mala,ale brzuc niby opadl choc ja tego nie widze i nie czuje, szyjka bez zmian,rozwarcia brak,ja dalej w ruchu hehe:) ale mecza mnie spuchniete stopy i nic mi na to nie pomaga a juz ledwo w najwieksze buty wsuwam...ale co tam bede twarda:) chlop mi kaze w domu siedziec, a ja sie boje ze od tego siedzenia nerwa dostane i zaczne rodzic, wiec człapie do pracy nadal,zeby wszystko poogarniac no i szukam zastepstwa na czas kiedy mnie nie bedzie...
ale powiem Wam ze poczynilam postepy i zaczelam sie pakowac...tyle ze nie do konca spakowana jestem, bo mam film,ze jak pozapinam torby to za chwile bede je wiozla do szpitala...a jeszcze chce odwlec troche ten porod, no i boje sie coraz bardziej,az chwilami mi goraco i slabo na sama mysl:(

pozdrawiam serdecznie;)

Happymum Gratuluje :)
Widziałam wiele twoich postów, i twoja pogodność i radość mnie zawsze ujmowała :) Cieszę się że masz już swoją córeczkę, muszę przyznać że ma wymiary jak miesięczne dziecko :)

Ogólnie wszystkim Wam dziewczyny gratuluje, zwłaszcza tym które rodziły bardzo długo i w okropnych bólach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

katya chorobe trzeba sobie planowac bo tak to masakra

u mnie kazde dziecko wchota sie urodzilo. synek mial wicej wloskow (chodzi mi o CALE CIALKO)smieje sie ze oby dwoje mieli maja trolowe uszka bo wlochate. a i zagaga byla w 2 ciazachP)

Happymum gratuluję ciemnowłosej :)
Iwona tobie też gratuluję :)

Mój syn dziś ma 3300, rozwija się w normie dla dzieci donoszonych.Mamy biegać po specjalistach, ale żeby się dostać to flaki trzeba wypruć lub prywatnie..
Mały ma naczyniaka na wątrobie, a chirurg jest dostępny w 2015 roku, parodia ten NFZ

Happymum gratuluję . Moja tez ma dlugie czarne wlosy kolo 3 cm u mnie bylo bez zgagi;) a te wlosy to nie wiem po kim hehe.. Dzieki za info ze u was tez malo sikaly dzieci od razu lepiej bo jakos nie do konca ufam lekarzom

Dorcia u mnie bylo identycznie. Mala na poczatku jak aniolek, jadla szybko,szla spac,w nocy ladnie spala. Pozniej nagle stala sie marudna, nie mogla zasnac,wieczorne lulanie 2h, w nocy budzila sie itd. Mysle,ze to bylo w tym samym czasie co u ciebie. Przeszlo po niecalym tygodniu, mysle,ze to byl skok rozwojowy, bo po tym stala sie bardziej kumata, rozglada sie,usmiecha,ladnie glowke podnosi. No i zasypia bez problemu iwocy je co 4h. Takze wytrzymaj, oby to bylo jak u mnie, chwilowe :-)
Iwona serdecznie gratuluje i wiem co czujesz, u mnie porod wygladal podobnie, w skrucie masakra. Jeszcze czuje pewne dolegliwosci. Co do siusiunie przejmuj sie, noworodki robia minimalne ilosci i nawet go nie zobaczysz czy nie poczujesz na pieluszce. Ale jak je robi cos na pewno.
Happymum gratuluje, ze w koncu cie rozpakowali. Marysia duza dziewucha, moja Marysia tez cala czarna sie urodzila :-) i jak na razie bez zmian hehe
Fajnie,ze macie juz swoje maluszki, teraz tylko wychodzic szybko do domu i cieszyc sie soba! Powodzenia!
U mnie z nowosci wysypka. Chyba nic nowego nie zjadlam, wiec pewnie tradzik niemowlecy, zobaczymy jak sie rozwinie...

Iwona - serdeczne gratulacje, no to się zaczęło :) tak wlasnie myslalam ze Ty juz po

Happymum online - no piekne gratulacje!! ale zazdroszcze :) ale ogromna, mialas racje ze cc

Iwona Gratulacje:) moja tez na pocztku nie sikala za duzo i kupy tez nie robila. dzieciaczki sa wymeczone po porodzie. poczekajcie ja zakumaja o co chodzi wtedy pokaza rodzica na co je stac:)))

happymum w koncu:)poraz kolejny napisze duze te nasze dziecaczki:)

happymum gratulacje! w koncu sie udalo! duza dorodna babeczka :-) i ma dlugie wloski... teraz wszystko jasne - skad ta Twoja zgaga... :-D
duzo zdrowia dla malej i dla Ciebie - zeby sie szybko zagoilo :-)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Pompa ciepła (24 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...