mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
Marlen 05.09 (dziewczynka)
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Magda 24.09 (chłopiec)
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)
Marta 28.10 (dziewczynka)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2018-cz-2-t828339,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc dziewczyny.. ja tez sie jeszcze bujam w dwupaku... ale 'babcia' przyjechala i mnie goni po sklepach zeby mala wyszla :) Ale nic nie idzie... moze jakis skurcz od czasu do czasu i brzuch twardnieje. Tez jutro rano jade do szpitala na kontrole.. bo 5 dni po terminie to juz przesada. Chyba ze bede musiala jechac do porodu. A tez mala cos mi sie spowolnila. Ja ich nie rozumiem, wyszla by, rozciagnela na lozku, zalatwila konkretnie, jedzenie cieple, wszystko czyste.. to siedzi skulona w brzuchu :D Ja mam zwolnienie do 14ego.. wiec mam nadzieje ze do wtedy cos konkretnego sie wydarzy. Babcia od czwartku i juz sie nudzi. Cale mieszkanie mi przemeblowala :D Ale na szczescie na lepsze i jej pomagalam troche z nadzieja ze cos wtedy.. ale mala jest uparta.

Lekaz dał L4 o tydzien dluzej niz termin. A teraz do szpital na kontrole mam isc a nie do gin. No i ciekawe co jutro zdecydują w szpitalu.
Dzis mam dzień płaczu z tej niemocy i wkurzona chodze na wszystko i wszystkich.

Lekarz Ci nie przedłużył? Jakby Cie położyli to pewnie jakieś szpitalne zwolnienie. Ja mam termin na 13tego, zwolnienie chyba do 26, bo od dnia porodu i tak liczy się macierzyński.

No jak porodze to wiadomo od poniedziałku urlop macierzyński. Ale jesli nie to co?

A dziewczyny nie zapytalam położnej a teraz sie zastanawiam. Do jutra mam L4 w poniedziałek jak by co ide na IP i zobaczymy co ze mna zrobią.
Co wtedy dalej? Zwolnienie, urlop niewiem kompletnie co i jak?

Crazy niezly zawodnik jestes-9 pietro, no no! Trzymam kciuki zeby rozkrecilo sie samo!

Słodycze zawsze pomagają na tych małych uparciuchow :-P jutro niedziela, więc trzymam kciuki ;-)

Poszliśmy na spacer nad morze, zjadlam mega gofra i mlody odżył. Dojadlam rodzynkami w czekoladzie i jest wszystko ok bok wyrywa. Wracajac ze spaceru zeszlam weszlam na 9te. Oszaleje!!!!! Ja chce juz urodzić!!!
Ale dzięki za rady. ksiazke i wygodne leginsy z koszulka naszykowalam na poniedziałek jak by mnie mieli zatrzymać.
Chodz ja ciągle mam nadzieję ze samo sie zaraz zacznie :-)

W domu pewnie wygodniej,zwlaszcza jsk sa starsze dzieci, ale jak sie jest po terminie to i strach dochodzi. Mnie szlak trafial na patologii (choc mialam swietne towarzystwo),a i uskutecznialam spacerki nad morze,ale perspektywa, ze Malenstwu zaszkodze skutecznie przywlokla mnie na oddzial. Crazy zabierz na oddzial to co do porodu-ja dodatkowo mialam pizame (nie lubie koszul nocnych,a i wygodniej-robia 3 razy dziennie ktg i co 3 godziny sluchanie brzuszkow),no i ksiazke.

Crazy ja tez jestem cały czas zestresowana, bo młoda mi spowalnia ruchy... Zabrać ze sobą możesz ewentualnie jakieś Leginsy i koszulkę, żeby nie biegać w pidzamie, może książkę, mnie nic więcej nie było potrzebne ;-) lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne :-)

Dziewczyny czy na patologie jakies inne rzeczy trzeba zabrac ze sobą? Czy jedzie sie z tą torba co mamy naszykowane do porodu? Zastanawiam sie czy nie podjechac na IP bo jakos martwie sie mlody sam z siebie sie nie rusza. Tylko jak ja go przepchne to poczuje go.
Niechce panikowac tez wsumie miejsca mu brak wiem.

Chyba ten "boom" na porody się skończył, a tyle było stresu z tego powodu :-P ciężko stwierdzić czy lepiej turlać się w domu czy leżeć na oddziale. Niby dobrze być pod stałą opieka, ale jak w domu czekają na nas dzieci to smutno...

Na pocieszenie-statystycznie najwiecej dzieci w roku rodzi sie w drugi wtorek wrzesnia-moze to jakas magiczna data wyzwalajaca skurcze? Oby:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki dziewczyny za gratulacje. Gdyby nie to,ze trzeba bylo zakonczyc ciaze przed terminem,to pewnie tez bym jeszcze sie bujala-na godzine przed cieciem szyjka dluga,zamknieta i zero jakichkolwiek objawow zblizajacego sie porodu. Cos te nasze dzieciaczki nie spiesza sie na ten swiat.
Na Zaspie nie ma jakiegos wielkiego oblozenia. Kolezanka z patologii mowi,ze pusto,wiec jak ktoras po terminie zdecydowana na Zaspe,to smialo-miejsca sa.

Crazy moja miednica i pachwiny też już wołają o pomstę do nieba, wypróbowane co się da, ale przestaje wierzyć w skuteczność jakiegokolwiek sposobu, jeśli maluch uparty. Mąż się nastawila, że ciąża znów będzie przenoszona i ostateczne starcie z maluchem uparciuchem rozegra się na porodowce, pytanie tylko ile jeszcze czasu się pomecze w dwupaku... Dziś już lub dopiero 8...

Dziewczyny ja dalej w 2paku no szok normalnie jest pełna podziwu uporu synka. Tyle co ja na kolanach sie po domu bujam haha (pies juz na mnie dziwnie patrzy) posprzatane wszystkie kąty w domu, spacery, seksy ja pierdziu i niccc!!!!! Rozrywa mi ból miednice i ledzwie :-(
Na fb dziewczyny napisaly ze wojewodzki pusty. Nic tylko teraz rodzic! Ania jak zaspa?
Jak wy sie czujecie?

~ Anna Ogromne gratulacje! Dużo zdrowia dla waszej dwójki :)

Ja byłam dziś na wizycie. Serduszko ok, wszystko ok, głowka nisko, szyjka krótka, ale wszystko szczelnie zamknięte... Jak do terminu nic się nie zmieni to po terminie sprawdzac ktg na IP. Iec nie wiem dalej nic prócz tego, że wszystko ok i nic nie rusza.

Jestem po ktg. Zero skurczy mlodego serduszko ok i ruchy są. Położna poradziła ze jesli dalej nic nie bedzie sie działo to w poniedziałek ok 10 lepiej na szpital niz w niedziele. To jeszcze dzien szansy na rozwój akcji hihi.

Gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko bezproblemowo i zdrowo ;-) teraz już z dnia na dzień będzie lepiej.

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (18 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?