mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Jeszcze 1,5 roku temu tam mieszkałam :-)

Z okolic Piecki- Migowo. Moja córka to już panienka, w marcu skończy 12 lat :)

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze maluchy!: Ja mam kolejne usg 21.12
Witaj Basiu :-) skąd jesteś? W jakim wieku masz starsze dziecko?

Cześć.
Pierwszy raz się zapisuję do takiej grupy choć w ciąży jestem po raz drugi. Termin na 7-9 lipca. Obecnie czuję się zdecydowanie lepiej niż jeszcze kilka tygodni temu. Wciąż mam mdłości, ale na szczęście coraz rzadziej. Póki co pracuje i jak będzie potem, zobaczymy :)

ygrex, jestem w podobnej sytuacji, z pierwszą wizytą tak się pospieszyłam, że lekarz nie był wstanie powiedzieć mi nic więcej oprócz tego, że jest pojedynczy pęcherzyk. Kolejne usg mam 22/12 i wtedy wszystko się okaże, czy jest zarodek czy bije mu serduszko, to będzie już 8 tydzień. Próbuje przestać się nakręcać, chociaż skłamałabym mówiąc że się nie denerwuje, wyczekuje tego 22/12 jak zbawienia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze zarówno u Ciebie jak i u mnie :)

Zarejestrowałam się dziś na kolejne USG tym razem do innego lekarza, na piątek, bo normalnie nie wytrzymam. Strasznie sie boję, że nie ma w pęcherzyku zarodka. Nie moge myśleć o niczym innym tylkoo tym wciąż myślę. Dziś ide jeszcze po receptę na luteinę i będę ją brać może to coś pomoże. 3majcie dziewczyny kciuki zeby w pęcherzyku była moja fasolka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No o u mnie nie do końca bo ta torbiel ale jestem dobrej myśli. Musi być dobrze, u Ciebie ygrex tez!

Dzieki dziewczyny za wsparcie :) mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku bo inaczej sobie tego nie wyobrazam. Nie wiem jak dam rade dotrwac do kolejnego usg. Chyba po nocach nie bede spac... cieszecsie ze u was wszystko jest dobrze :)

O a moja w marcu 3 :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem z Sopotu. Starsza córka w marcu będzie miała 4 lata.
Może odezwą się pozostałe dziewczyny jak zobaczą, że wątek odżył.

A w jakim wieku masz starsze dziecko?

Gdansk Zakoniczyn. No właśnie fajnie byłoby nas trochę uporzadkowac jak juz się porządnie wątek rozwinie. Właśnie my też się spotykalyśmy. I prowadziliśmy taka tabelkę która gdzie mieszka kiedy ma termin jaka płeć jak i gdzie rodzi itp. Oczywiście uzupełniane te informacje z biegiem czasu

Ygrex to dokładnie tak jak ja przed pierwszą ciążą :) długie i nieregularne cykle, według ostatniej @ ciąża była dwa tygodnie starsza niż w rzeczywistości, więc spokojnie.
Asienka ja jestem otwarta na propozycje, z dziewczynami z poprzedniego wątku chodziłyśmy potem z wózkami na spacery, a z jakiego rejonu trójmiasta jesteś?

Aha :-) u mnie 2 tyg temu w 5 tygodniu był powiekszony embrion "tylko" a teraz już pecherzyk z zarodkiem I. ...drugi obok pusty. Dała do zrozumienie ze istnieje szansa na blizniaki

Chyba cos tu zle napisalam 16mm pecherzyk ciazowy i oprocz pecherzyka nic nie widziala. Pisze na tel tak sie nie da pisac :p

Ostatnia @mialam 25.10, cykle po ok 32-34 dni wiec dlugie... mam nadzieje ze pojawi sie zarodek jsk pojde za tydzien, zastanawiam sie czy moze sprzet za slaby, pani doktor lekki zez miala wiec moze pojde gdzies indziej ale nie wiem czy wytrzymam zaczynam sie strasznie denerwowac :(

Ygrex ale 16 mm odpowiada 8 tygodniowi

No widzę ze wątek w końcu ruszył :-) dziewczyny jesteście tu głównie żeby się czegoś o ciąży dowiedzieć i mieć wsparcie innych "ciężarówek " czy chcialybyscie się kiedyś spotkać i poznać a potem może chodzić wspólnie na spacery?

U mnie też był na przełomie 6/7 widoczny tylko zarodek. W pierwszej ciąży tak się z usg pospieszyłam, że był pusty pęcherzyk i dopiero się strachu najadłam. Teraz czekam na genetyczne 27.12. powiem szczerze, że trochę się boję i zdecydowaliśmy z mężem, że przed wynikami pappa i usg nikomu o ciąży nie mówimy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wlasnie myslalam ze jakis 7tc a na usg dzis wyszedl zarodek 16mm i nic wiecej, takze vhyba jednak troszke wczesniej.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?