mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja biore dopochwowo, bo nie jestem w stanie tej podjezykowej ze wzgledu na mdlosci.

Ja cały czas mam taki fatalny posmak w ustach albo straszną zgagę i nadal dopadają mnie mdłości, pomimo że zaraz zaczynam 16 tydzień. Coś strasznego :( Jedyne co na chwilę pomaga to guma do żucia. Niby renii można w ciąży brać, ale wolę nie brać leków, jeśli mogę wytrzymać bez nich.
Po usg prenatalnym mam nowy termin 03.07. Płeć nadal nieznana, może 19.01 się dowiem :)

Ah wlasnie wyczytalam ze luteina nie ma na to zadnego wplywu bo to uroki ciazy :-(

Dziewczyny biorące luteine czy Wy tez miewacie gorzki smak w ustach jakbyscie rozgryzly tabletke? Nie wiem czy to od tego ale juz mnie to drazni. Podgryzam cos caly czas i cukierki mietowe owocowe nic nie daja :-(

13.07 usg / 17.07 om
ten 17 bardzo mi sie podoba :) 17.07.2017 :D:D:D

14.08 Chylonia

Troche nas juz jest :-) tylko musialybyscie uzupelnic terminy porodow i miejsce zamieszkania

kate
Madlenn69 29. 06
Lu
asienka16 28.07 Zakoniczyn
anixx 04.08. Kowale
ygrex
Mara_Jade 5-7.07
Basia 7-9.07 Piecki Migowo
kas 11.08
Asia 5.07
Larisa35
pszczoola 29.08 Chełm
Karola
kitti25 24.07

Ja smaruje sie oliwka Hipp dla kobiet w ciąży, ale to tak od 2 tygodni i nie codziennie:-( . choc planuje sie przyłożyć do tego, bo juz czuje ze brzusio rosnie. W pierwszej ciąży smarowalam sie różnymi balsamami, ale chyba sa mniej wydajne niz oliwki. Nie mialam zadnych rozstepow, natomiast w pierwszych dwoch m-cach karmienia zauwazylam ze mam czerwone niteczki na piersiach- wtedy zainwestowalam w koncentrat Musteli, stosowalam 2-3 razy dziennie i niteczki zniknęły, i rozstepy sie nie pojawily:-) . ja smaruje brzusio, boczki, piersi, uda..tam gdzie sie rozrosne:-D

Polecam olejek ze słodkich migdałów nierafinowany najlepiej dużą butle na alegro. Nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu a na piesiach gdzie nie smarowałam straszne pręgi

Mam pytanko, czy uzywacie juz jakichs kremow dla ciezarnych na brzuszek? Wlasnie sie zastanawiam nad kupnem tylko nie wiem jaki.

Witajcie dziewczyny, fajnie ze nas przybywa. Co Wy na to zeby nas troche uporzadkowac? ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj:-) . Zatem trzymamy kciuki. Bedzie dobrze:-) . tez bardzo do Swiatkowskiej chcialam pójść, ale nie bylo terminów, bo troszke pozno dzwonilam.

Cześć, chciałabym też dołączyć do Was termin mam na 24.07. Mam juz pięcioletnią córkę. We wtorek idę na prenatalne do Światkowskiej- Freud. Strasznie sie stresuje przed tym usg bo dwie ostatnie ciążę straciłam...

Cześć Mamusie:-) . niedawno dowiedzialam się, że zostane ponownie mamą:-) . zaskoczenie i ogromna radość. Mam już dwuletnia córeczkę. Bylam na usg genetycznym, na tym etapie wszystko ok, czekam tylko jeszcze na pappa. Miło, ze powstalo forum:-) .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I blisko siebie mieszkamy wiec spacerki z wozkami jak najbardziej wchodza w gre :-)

Witaj Maju, fajnie ze jestes :-) myslalam ze ja mieszkam na takich peryferiach ze ciezko bedzie mi tu poznac jakas mamuske a okazuje sie ze nawet corki mamy w podobnym wieku :-)

Cześć dziewczyny,
mam na imię Maja i mam termin póki co na 29 sierpnia i mam nadzieję, że nie skończę jednak jako mamusia wrześniowa :) W poprzedniej ciąży chodziłam 42 tyg. i 2 dni. Dopiero po 2ch dniach wywoływania się udało. Będzie wesoło jak nr 2 urodzi się tego samego dnia, co córka, czyli 3go września. Byłam już na pierwszym usg i póki co jest wszystko w porządku. Kolejna wizyta u lekarza za tydzień. Mam córeczkę 3 letnią i poprzednio też miałam grupkę mamusiek, na fb trzymamy się nadal, mimo że już się nie spotykamy. Będzie fajnie się umówić np. na warsztaty dla ciężarówek ("bezpieczny maluch" itp.). Mieszkam na Chełmie, pod koniec roku przeprowadzam się na Ujeścisko, ale też często odwiedzam Kowale, bo mieszkają tam moi rodzice. Ostatnio mam straszne problemy ze snem. Nie mogę spać w nocy, za to potem w dzień śpi mi się najlepiej. Na szczęście pracuję w domu, więc mogę sobie na to pozwolić, jednak męczy mnie to nocne przewracanie się z boku na bok. Ogólnie jestem wyprana z energii. To chyba tyle o mnie. Pozostajemy w kontakcie :)

Ja tez nic o tamponie nie wiedziałam ale w pierwszej ciąży wyszły mi bakterie i lekarz przepisał mi saszetke do picia z lekiem na wszelki wypadek i kazał powtórzyć właśnie ze środkowym moczem po dokładnym podmyciu.

asienka16
2017-01-05 10:29:23
Mmmm jak milo :-) ja o tamponie nie slyszalam ale ze trzeba wacikiem kosmetycznym przetrzec z pierwszymi kroplami moczu zeby zebrac bialko
Mi lekarz mówił żebym wybrała środkowy mocz, żeby właśnie nie było tego białka i żeby przed zdarzyć się podmyć i mi wyniki faktycznie dobrze wyszły :)

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam