mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Ygrex ja też bym podpytala u innego gin. Skoro bierzesz leki to chyba powinno być już wszystko dobrze. Nie przeciazylam się za bardzo przed tym kolejnym plamieniem?

Ja wczoraj miałam usg genetyczne. Niby wszystko ok, jeszcze czekam na wynik testu pappa. Z samego usg prawdopodobieństwo wad wyszło dużo niższe niż z wieku. :) Maluch tak podskakiwał, że był problem z mierzeniem i usg trwało ponad 1,5h, ale się udało. Termin na 4 lipca. Płeć na razie nieznana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście nie chcę Cię martwić, bo to pewnie nic poważnego i trzeba mieć zaufanie do swojego lekarza, ale ja chyba poszłabym dla pewności na konsultacje do innego ginekologa. Nie zaszkodzi, a jeśli ten potwierdzi, że nic się nie dzieje to będziesz spokojniejsza.

Kurcze dziewczyny mam zmartwienie... 23 bylam.u gin i mialam te brazowe plamienia. Kazala zwiekszyc dawke dzienna luteiny ale mowila ze to normalne. 24 wieczorem przeszlo i zadnych plamien nie bylo. Dzis w nocy znowu wystapily te plamienia brunatne. Juz myslalam ze mam spokoj, a znowu sie przestraszylam, ze cos jest nie tak. No i jak oczywiscie zasnelam to przysnilo mi sie poronienie. Takze chyba za bardzo sie przejmuje. Kolena wizyta 7 stycznia. Chyba do tego czasu to oszaleje...

Sie nie podpisałam

Wrocilam z usg wszystko dobrze
Narzady wszystkie sa kosci tez zagrozenie 1:1443
Term in wyszedl na 5 lipca

Asiu i jak te usg?

Dziewczyny napiszcie coś o sobie, np skąd jesteście i na kiedy macie termin?

Hej termin mam na 7 lipca , dzis idę na usg genetyczne i jakos się obawiam ale właściwie nie mam powodów do niepokoju bo w obu rodzinach żadnych chorób genetycznych nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super :) wiedziałam, że jest wszystko dobrze :)
Ja też byłam właśnie u lekarza mam lekkie plamienia/brudzenia ale ginka powiedziała, że to od tego że pęcherzyk jeszcze sie nie zamknał do końca i mam brac wiecej luteiny, ale ogolnie jest wszystko dobrze serduszko bije mocno 170u/min wiec powiedziala ze tyle ile trzeba :)
Ja również Wam życze wszystkiego najlepszego i spokojnych Świąt bez mdłości.

Widziałam swoją małą kruszynkę z bijacym serduszkiem :) Jestem bardzo szczęsliwa. Trochę gorzej ze mną bo cukier mam dość mocno podwyższony i ciśnienie mi skacze :/ ale może uda się nad tym zapanować. Po świętach od razu próba glukozowa. Dziewczyny życzę Wam i sobie zdrowia i spokoju i oby każda z nas już za kilka miesięcy mogła zostać szczęśliwą mamą zdrowego malucha :) Wesołych Świąt

Anixx i jak po usg? Opowiadaj jak bylo, bo ze jest wszystko dobrze to wiadomo :)

Ja mam dzisiaj usg "serduszkowe", oby wszystko było dobrze od kliku dni nie mogę myśleć o niczym innym. Trzymajcie kciuki za mnie i mojego groszka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Usg genetyczne robi się między 11 a 14 tc. Ja bede w polowie 13 tc, bo lekarka stwierdziła, że większa dzidzia to większa szansa, że na usg wszystko będzie dobrze widać.

To ja też sie dołącze narazie nieśmiało bo termin dopiero na 11 sierpnia. To moja druga ciąża. W pierwszej robiłam test papa i teraz też robie. Najlepiej w 12, 13 tygodniu ciąży. Maluszek musi mieć odpowiednie wymiary.

Hmmm... 3 i 6 lat temu też byłam mama lipcowo-sierpniowa powodzenia dziewczyny szybko ten czas zleci i zaraz będziecie na porodowce

To teraz wypoczniesz miedzy swietami na zwolnieniu :)
Ja jutro mam lekarza na nfz pierwszy raz i tez mam nadzieje ze zalozy mi karte ciazy i przebada dokladnie :)
Narazie wzielam sobie urlop do konca roku zeby odpoczac a pozniej zobacze czy wroce do roboty czy lekarz da mi zwolenienie. Ogolnie mam straszne mdlosci i napady snu, ale tak to sie dobrze czuje.

Powiedzcie mi badanie prenatalne w ktorym tygodniu sie robi?

Basiu a usg prenatalne to nic strasznego. Jeśli nie macie jakichś poważnych chorób w rodzinie to pewnie wyniki będą bardzo dobre. Ale pamiętaj też ze to się robi po to żeby w razie jakichkolwiek wskazań ze coś może być nie tak to już można poddać dzieciątko leczeniu. Ale bądź dobrej myśli. Ja mam gluchoniema kuzynke dlatego mam wskazanie, w 1 ciąży wyniki ok i córeczka zdrowa

Byłam dziś u lekarza na nfz. Usg mi nie robiła tym razem ale zwiększyła dawkę luteiny i zalozyla kartę ciąży. Ah i sama zapytała czy chce odpocząć trochę od pracy i iść na L4. Skorzystałam oczywiście :-) a jak tam Wasze wizyty?

A no wlasnie staram się więcej pić ale chyba nadal za mało.

Też tak mam. Lekarka powiedziała mi, że odpowiedzialne są hormony w połączeniu z rosnącym łożyskiem (większy obieg krwi). W moim przypadku kazała więcej pić (trochę odwodniona byłam przez inne ciążowe przypadłości) i faktycznie pomogło na zawroty głowy.

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...