mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Dziewczyny czy Wy też tak kiepsko się czujecie? Duszno mi, brak powietrza, kręci mi się w głowie i mam wrażenie ze się przewroce. Morfologia ok, śpię sporo, jem dużo i regularnie. Nie wiem co jest. W 1 ciąży tak nie mialam ale może to ta niby zima tak wpływa (wtedy zaszłam w czerwcu)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi mowila ze powyzej 92, ze jakies nowe wytyczne sa.

Ja miałam 99 i powiedziała mi, że niby powyżej 90 w ciąży to już za wysoko. Muszę w tym tygodniu wybrać się na to badanie, ech :(

Cukier 102 :( przed ciaza zawsze mialam 89. Tez mowila ze trzeba krzywa zrobic, ale jeszcze mam poczekac do kolejnej wizyty.

:) super. Ygrex powiedz mi jaki miałaś wynik cukru? Ja miałam niby w górnej granicy normy, ale moja pani dr stwierdziła, że według ostatnich wytycznych normy dla kobiet w ciąży zostały obniżone i już teraz muszę zrobić krzywą :( co przy tych mdłościach jest chyba niewykonalne.
Ja mam usg prenatalne 27.12. i też się denerwuję, szczególnie, że na samym początku miałam jakieś złe przeczucia czego zupełnie nie miałam w pierwszej ciąży.

Pytałam o te plamienia, to powiedziała mi, że jeżeli to nie nie były brunatne ani koloru krwi to mówiła, że tak się czasem dzieje po luteinie albo to jeszcze zagniezdza się i macica się zmienia. Gdyby były brunatne albo krwiste to problem ale jesli było to jednorazowo to nie ma sie czym przejmowac. No powiem Ci, że ja też sie prawie poplakalam przy serduszku :)

Dziewczyny,
czy któraś z Was miała robione badania prenatalne bo ja idę 29 grudnia i lekko się denerwuję.

Super :-) eh te bijące serduszko to niezłe przeżycie. Ja w 1 ciąży płakałam ze szczęścia. A pytałaś o te plamienia?

byłam dzis na usg i widzialam moja cudowną fasolkę z bijącym serduszkiem :) Wszystko jest w porządku tylko cukier mam za duzy ale to juz chyba najmniejszy problem :)

Taak, przeżyłam to w pierwszej ciąży i niby teraz powinnam być mądrzejsza, a i tak ciągnie do przeglądania "dr google" ;)

Dokładnie. Kobietom we wczesnej ciąży powinno się zabrać przede wszystkim dostęp do internetu, bo sama po sobie wiem, że już milion podejrzeń mam i jeszcze więcej stresu niż bym miała wiedząc tylko, że jestem w ciąży i że lekarza mam za miesiąc :)

Staram się być dobrej myśli... eeee inaczej... musi być dobrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ygrex wszystko będzie super :)

Rozumiem.
Właśnie ostatnio rozmawiałyśmy z koleżankami, że z jednej strony w dzisiejszych czasach mamy dobrze, bo bardzo szybko można potwierdzić ciążę testem lub badaniem krwi. Jednak ma to też swoją złą stronę, bo często ciąża źle się rozwija i dochodzi do poronienia samoistnego na bardzo wczesnym etapie (co tak na prawdę jest dobre, bo to ciąże z błędami genetycznymi). Kiedyś, gdy matki nie dysponowały testami ciążowymi nawet nie wiedziały, że są w ciąży i uważały, że @ im się po prostu spóźniła, a teraz niestety, gdy kobieta wie, że była w ciąży i doświadczy kilku takich poronień może to źle wpłynąć na jej psychikę, pomimo że badania dowodzą, iż tego typu poronienia nie mają wpływu na możliwość donoszenia zdrowej ciąży.

wyniki bety 5961 w pon, a dziś po 72h 14667 wiec przyrost chyba odpowiedni :)

Troszkę mnie uspokoiłaś, że to może być po luteinie. Faktycznie w internecie też piszą że to przez to może być. No nic poczekam do jutra i się okaże.

To może być po luteinie. Ja miałam w 1 ciąży jakoś w 9-10 tygodniu nawet brązowe plamienie ale jednorazowe -za długi spacer zrobiłam i to z przesilenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jutro idę na usg prywatnie i na konsultację. Dobrze, że się zapisałam bo dziś rano zauważyłam lekko beżowy śluz, zaczynam się obawiać co to może być. Oczywiście w internecie wyczytałam milion powodów od tego że to normalne bo macica się powiększa, hormony buzują itd po poronienie. Także mam nadzieje, że nie zacznę krwawić i będzie wszystko w porządku. Mialyście może takie plamienia? Dodam że od 2 dni biorę Luteinę 50 2x1 dziennie.
Dziś jeszcze poszłam zrobić betę żeby zobaczyć czy dobry przyrost jest.

Ppwiedzial ze skoro tydzień temu pecherzyk był pusty to już się w nim nic nie pojawi bo jest za późno. Podobno często się to zdarza na początku ciąży dlatego nie powinno się robić usg w pierwszych tygodniach bo wiele rzeczy może zaskoczyć.

Wykluczył ciążę bliźniaczą po wielkości macicy czy jak? Mówisz, że nie robił usg. Co do samopoczucia jak przy anemii to się nie martw, mam tak samo a wyniki też idealne. Zero energii i o 19.00 najchętniej już bym spała, mam nadzieję, że to przejdzie z upływem I trymestru.

Byłam wczoraj prywatnie u mojego ginekologa. Pocieszyl mnie twierdząc że torbiel tak mała ze nie ma się co przejmować, a na ciążę blizniacza juz trochę późno. Badania z krwi i moczu które robiłam są ok.(a tak się czuje ze byłam pewna że jest anemia). Powiedział ze jak najbardziej mam chodzić na nfz dla bezpłatnych badan. Zwolnienie po nowym roku dopiero. I tak jak w 1 ciazy trudno określić tydzień ciąży bo z om wychodzi 7 ale macica trochę za mała. Nie robi usg wiec nie wiem jak wielkość zarodka ale w środę mam wizytę nfz wiec się dowiem.

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...