mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Ygrex, który tydzień? :)

Ja wlasnie nie mialam usg, tylko badanie, dzis jade na usg i mam nadzieje ze zobacze juz bicie serduszka bo bete z dzisiaj mam duza 5961

Hmm no co lekarz to opinia :) Moja stwierdziła na usg duże ciałko żółte i jej to wystarczyło.

Zapomnialam sie podpisac :)

No wlasnie moja lekarka powiedziala ze tojest podstawowe badanie ze bylo wiadomo ze fasolka ma czy sie karmic...

Ja też biorę femibion. Dlaczego miałaś badany progesteron to chyba nie jest podstawowe badanie w ciąży?

mi lekarka mowila, żebym foliku nie brała tylko do 12tc Femibion 1, że teraz zimą to są potrzebne tez witaminy itd. A mialyscie badany progesteron? bo mi wyszedl 43,21 nmol/l i dzwonilam do lekarza i mowila mi, że jest za niski i że wypisze mi luteinę dopochwowo 2x1 żebym brała. Ale ten progesteron miesci sie idealnie w polowie normy w fazie lutealnej, wiec dziwie się, że każe mi brać luteinę. Ale w sumie to przeciez nie ja jestem lekarzem... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś wiem o tym "Helikopterze" wczoraj cały dzień miałam zawroty głowy, dzisiaj póki co cisza :) Mam do was pytanie, suplementowałam się kwasem foliowym dosyć długo przed zajściem w ciąże, nie pamiętam nazwy ale brałam dobre 4 miesiące, po zajściu w ciąże lekarz powiedział żebym brała "folik", i od czasu kiedy zaczęłam go brać zauważyłam, że mój mocz ma jaskrawo żółty kolor, czy któraś z was się z tym spotkała? Kwas foliowy to w końcu wit. B, jej nadmiar wydalamy z moczem, ale mimo to trochę to dziwne, nie mam innych objawów, dlatego staram się tym nie przejmować, a wy co myślicie na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co do zwolnienia to zarówno teraz jak i w pierwszej ciąży chodzę prywatnie i obie panie dr na wizycie w 10 tygodniu pytały się jak wygląda moja praca i czy chcę już zwolnienie. Nie wiem jak to wygląda na nfz.

Cześć, czekałam aż wątek ruszy i chyba jest szansa w końcu. :) W pierwszej ciąży bardzo fajnie się tu gadało, ale teraz widzę, że forum trochę obumarło.
Jestem w 11 tygodniu, to moja druga ciąża. Termin 5-7 lipca.
Na razie wszystko dobrze, poza tym, że czuję się 10 razy gorzej niż w pierwszej. Ciągłe wymioty, mdłości, teraz doszły zawroty głowy i to takie typu "helikopter" cały pokój wiruje ze mną. :( Na razie tydzień zwolnienia i mam nadzieję, że te zawroty przejdą, bo planuję pracować całą ciążę. Co wyjdzie z moich planów zobaczymy, w pierszej ciąży też było takie założenie, ale udało się dotrwać tylko do 7 mięsiąca, potem byłam na zwolnieniu.

Tym razem się zmądrzyłam i chodzę i na nfz i prywatnie. Ale zwolnienie od prywatnego, chociaż dr z nfz była zaciekawiona jaka prace wykonuje wiec może tez nie byłoby problemu.

Jeżeli chodzisz prywatnie to wydaje mi się, że nie będzie najmniejszych problemów ze zwolnieniem, jeżeli na NFZ to trudno powiedzieć, pewnie będzie to zależało od nastawienia lekarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No wlasnie ja juz tez mysle zeby isc od razu na zwolnienie. Ta ciąza jest moja wczekana staralismy sie przez 1,5 roku i wreszcie sie udalo dlatego wolalabym byc w domu i dbac o siebie zeby wszytsko bylo dobrze. Tylko nie wiem czy lekarz mi da zwolnienie od razu. Dojazd do pracy zajmuje mi 1,5 godz. wiec może chociaz ze wzgledu na to dostane...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej ja w pierwszej ciąży miałam mdłości wieczorne przy kąpieli i myciu zębów, trzymało mnie do 6 miesiąca. Teraz póki co spokój i mam nadzieje ze tak zostanie. Ale za to bardziej boli mnie brzuch i kręgosłup. W dodatku mam małą torbiel która też powoduje bóle.
Dlatego tez chciałbym juz pójść na zwolnienie.

ja chodzę, do tej pory czułam się normalnie, ale gdy zaczęłam 7 tydzień automatyczne pojawiły się mdłości i gorsze samopoczucie, mam nadzieję że to minie, jeżeli nie, to pewnie trzeba będzie pomyśleć o tym L4, chociaż szczerze mówiąc wolę chodzić do pracy.

chcialam zapytac dziewczyny czy od razu jestescie na zwolnieniu czy chodzicie do pracy?

Hej, jak tam wasze ciąże? :) Mnie niestety pełną parą dopadły "poranne mdłości", które u mnie ciągną się przez cały dzień. Jestem trochę zmęczona. Mam nadzieję, że mi później trochę odpuści i będę mogła czerpać więcej przyjemności z bycia w ciąży:)

Oj to jak po takim czasie się udało to gratuluję i trzymam kciuki. Ja dziś tez mam wizytę u gina :-)

Hejka dziewczyny, ja tez zrobilam test i wyszly dwie grube krechy. Jutro ide do gina zobaczyc co i jak. W ciązy jestem pierwszy raz staralismy sie 1,5 roku i udalo sie :) Wczoraj robielam bete i wyszla 680 jutro jeszcze rano zrobie i zobacze przyrost.
Milo mi do was dołączyć :)

No widzę ze dziewczyny zaglądał tu w połowie listopada i teraz cisza. Napiszcie coś o sobie

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...