mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mmmm jak milo :-) ja o tamponie nie slyszalam ale ze trzeba wacikiem kosmetycznym przetrzec z pierwszymi kroplami moczu zeby zebrac bialko

Na razie mam zrobić posiew moczu i się wtedy okaże, ale po wizycie jestem spokojniejsza, jest prawdopodobieństwo, że źle pobrałam mocz, wiedziałyście, że trzeba pobierać mocz przez tampon? Ja przyznaje się, że dopiero wczoraj się o tym dowiedziałam :) No i na pewno nie mam cukrzycy, przynajmniej na razie, badanie oczywiście do powtórki, ale póki co kamień z serca. No i była dodatkowa okazja spojrzeć na moje maleństwo, które ochoczo machało rączką :)

Anixx i jak tam u gina?

Ja od miesiaca mam katar i kaszel, czasem odpusci i jak juz sie ciesze ze minelo to wraca. Bez lekow ciezko sie do konca doleczyc a pogoda nie sprzyja :-/ ale u mnie dodatkowo pasta do zebow pobudza kaszel a on odruchy wymiotne :-(

Anixx powodzenia u lekarza, moze to tylko zwykle przeziebienie a nerki pewnie Ci gdzies owialo. Daj znac po wizycie

W mojej ocenie jest ok :)

Obciążenie glukozą 75 g, na czczo wyszedł wynik 80, po 1 h 140, po 2 h 130. Wyczytałam w necie, że po 2 h norma to 140. Chyba, że pozmieniały się normy a artykuł, który czytałam jest nieaktualny, ale dzisiaj się wszystkiego dowiem.

A jaki masz wynik cukru?

Do mnie coś się przyplątało ;( Wczoraj odebrałam wyniki i w moczu wyszła mi bardzo podwyższona ilość leukocytów, skontaktowałam się z ginem i dzisiaj mam u niego być, martwię się że bez antybiotyku pewnie się nie obejdzie, a do końca pierwszego trymestru jeszcze trochę czasu zostało. Najgorzej, że zaczynają mnie pobolewać nerki, boje się że mam zapalenie. Jedyne pocieszeni takie, że najprawdopodobniej nie mam cukrzycy, chyba, że "doktor google" mnie oszukał.

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Jestem za :-)

Ygrex ja też słyszałam, że brązowe plamienia nie są groźne. Jak pojawia się czerwona krew to można się martwić. Pamiętaj także, że w takiej sytuacji zawsze można zadzwonić do lekarza i podpytać czy takie sytuacje mogą się pojawić pomimo przyjmowania leków. W ostateczności nawet na IP można zadzwonić. Powinni pomóc.

To super, będzie się można kiedyś umówić na jakiś rajd wózkowy :) Ja nikogo tam nie znam, także jak najbardziej jestem otwarta na nowe znajomości :)

Widzialam na forum mamuski z kowal :-) ja niedaleko ;-)

Ja mam na 5 lipca

Tak, od lipca tam mieszkam

Anixx a Ty jestes z Kowal?

No tak. Ja w 1 ciąży miałam po kilkukiolometrowym spacerze plamienie. Ale się wystraszylam i odpoczywałam potem. Wiem ciężko jest cały czas upominać się jesteś w ciąży zwolnij odpoczywaj ;-) Ale trzeba się przestawic dla dzidziusia :-) obserwuj i odpoczywaj ;-) ja mogłabym spać i spać

A lekarzowi powinnam ufac.

Moze faktycznie troche przesadzilam z tym lazeniem po galeriach handlowych. Jakies 3-4 tydziny biegalam po wyprzedarzach :) az w koncu bylam taka zmeczona, ze wrocilam do domu... i ogolnie to calkiem sporo spie ale to pewnie normalne i tez tak macie :) jeszcze po tym swiatecznym jedzeniu :) Zobacze jak sie sytuacja dalej rozwinie... lekarka mowila ze jak krwi nie ma to nie ma problemu.

Przeciazylas*

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...