mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Mamusie, doradźcie :)
Jaka wanienka? Na stelażu, na wannę, do wanny czy na komodę??

Ja czekam na wizytę do soboty, doczekać się nie mogę.
Powoli zabrałam się za segregowanie ubranek, pościeli i wszystkich rzeczy, kilka pralek już jest do wyprania i wyprasowania, a warto byłoby to zrobić puki jest ładna pogoda.
Mi zostało już praktycznie 2 miesiące, brzuch mam już bardzo duży, końców niestety najgorsza

Kajtka to chyba nie jest zasada że kolejne dziecko jest większe. U mnie 3700 urodzony tydzien po terminie, drugi 3220 urodzony w dniu terminu, trzeci 3660 urodzony 6 dni po terminie :)
Póki co lekarka mówi że mała duża ale tak samo mi mówili z tym drugim i termin porodu był przesunięty o dwa tygodnie szybciej, ja tam trzymałam się terminu z okresu i tak się urodził, z dwoma pozostałymi prawie idealnie było aż do końca czasami różnica 1-2 dni, a teraz tak samo jak przy drugim już termin o tydzień szybciej ;)

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12
Kama 31.12

Dopisalam sie do listy :)

Madlenn ja chodzę do żółtowskiego. Na połówkowym byłam u Doeringa, ale wtedy było wszystko ok. Żółtowski może super sprzętu, ale ma doplera dlatego może mi badać te przepływy. I pracuje w Redłowie na czym mi zależy bo tam będę rodzić.
Moi rodzice w sobotę zabrali Lili na spacer, także miałam trochę relaksu.
image
image

Ja już po wizycie. Mały waży 1,9 kg więc idealna średnia na ten tydzień :) Szyjka długa i zamknięta, następna wizyta za 2 tyg.
Przeszłam przez pół centrum Gdyni i w żadnej piekarni i sklepie nie mieli chleba dla diabetyków... :/ ale zdążyłam do domu przed deszczem :)

Hej Kobitki :)

Oleczka gdzie robisz USG ? Bo ja teraz musze sie do jakiegoś zapisac bo moja doktorka na urlopie jest a nie wiem do kogo?
Ale mi się dzisiaj nic nie chce.... Byłam godzine na spacerze z Lena i już mnie krzyż boli masakra jakaś :/

Witam nową Mamusie
Mam pytanie do mam które oczekują 3 dziecka i wiecej ;)
czy to prawa że kolejne dziecko przy porodzie jest wiesze od poprzedniego?Mój pierwszy syn miał 3kg,drugi prawie 3,5kg a nie wiem teraz czego sie spodziewać przy trzecim synku ;) ...
Jestem drobną osóbką wiec przeraża mnie fakt że miałabym urodzić 4kg dziecko...No lekarz ostatnio stwierdził że synek jest troche wiekszy na dany tydzień ciąży...

Witaj Alfikowa!!

Dopisz sie do listy :)

Dziewczyny najlepszego z okazji rocznic, duzo milosci!! My 26 bedziemy obchodzic 5 rocznice, matko jak ten czas zlecial...

Mi jakos weekend minal, maz byl w sobote na weselu jako przedstawiciel naszej rodziny, w tym czasie moi rodzice byli u nas. Moja mama nam poogarniala, ogarnela zabawki u Marcela w pokoju, troche pochowalysmy, zrobilysmy juz miejsce na te malutkie ubranka, wiec czas jakos zlecial i za duzo o tym weselu nie myslalam. W niedziele moi rodzice zabrali Marcelka i pojechali z nim na poprawiny, wiec mialam dzien samotnosci, ale bylo calkiem spoko :)

Alfikowa ja rodzilam w swissie, bylo na prawde super :)

dziekuję ;)

i Tobie Oleczkaaa najlepszego ;)

Hej dziewczyny::)

Agam i Oleczka - najlepszego z okazji rocznic:)!
Mnie 17.09 czeka trzecia rocznica;))

Ja mam wizytę w czwartek, a póki co jutro badania - mocz, morfologia i glukoza.

A dziś sprzątnie, które idzie mi coraz wolniej i oporiej;p

Witamy nowa Mamusie! Duża ta Twoja Kropka! Moja parę dni mniejsza a ważyła tylko 800 gr.
Ewkaa bada się przepływy około 30 32 tyg, sprawdza się narządy... Ogólnie wszystko. Lekarz mi mówił ze pomiędzy 28 a 32 tyg jest największy skok rozwojowy malenstwa. Na ja mam już badane przepływy od 22 tyg bo w pierwszej ciąży miałam w nich nieprawidłowości i teraz tez juz się pojawiły.
Agam najlepszego z okazji rocznicy. A mam w środę 3 rocznicę.
Miłego dnia.

witam nowa mamę ;)

a ja dzis ruszam pod wieczor na usg 4d ;), bedzie miala badane seduszko tez, i plytka bedzie, juz sie nie moge doczekac ;)

i dzis druga rocznica slubu, wiec dwa wazne wydarzenia w jeden dzien ;)

Kobitki, mam pytanie. Czy po prenatalnym i polowkowym beda jeszcze jakies usg obowiazkowe? Slyszalam cos o przeplywach w 30-32 tyg. Zapomnialam zapytac moja lekarke ostatnio.

Witamy nową Mamusię! :)
Ja dzisiaj juz w 32 tc i idę do lekarza. A jutro do poradni na Zaspie w związku z cukrzycą :/
Odnośnie do przygotowań to mam trochę ubranek, lóżeczko (bez materaca) i trochę zabawek. Teraz moim priorytetem będzie wózek i elektroniczna niania.

Witaj Alfikowa!
Ja też miałam problem z drętwiejącymi dłońmi i palcami. Pomógł brany regularnie Aspargin.
Pozdrawiam :)

Witam Was!
Ostatnio Was podczytuje i postanowilam do Was dolaczyc.
Termin mam na 8 grudnia ale z ostatniego usg wyszedl 26 listopad.
Maluch jest duzy,wazy 1200 gr w 27 tc. Oczekujemy Synka :) 8 lat na Niego czekamy. Do tej pory czasem wydaje mi sie ze to nie dzieje sie naprawde,ze wreszcie sie udalo.Na razie oprocz kaftanika i spioszkow nie mamy nic.
Czuje sie dobrze tylko od 19 tc dretwieje,mrowi a w nocy rwie prawa dlon a najbardziej 3 i 4 palec.czasem promieniuje do lokcia.przechodzi jak zrobie kilka krokow tak wiec od kilku tygod spie z przerwami.budze sie co kikadziesiat minut i albo ide do toalety albo krotki spacerek po pokoju i znowu do lozeczka ;) juz sie przyzwyczailam ale myslalam ze do porodu pospie normalnie :) ale co tam, Maluszek najwazniejszy:)
Zastanawiamy sie nad porodem w swissmedzie. W pazdzierniku zaczniemy dopiero zajecia w szkole rodzenia.
Pozdrawiam :)

Hej :)

Co do kołderki to my mieliśmy ale też później zaczęliśmy używać ale to też raczej ze względu na to że Lena jest z marca więc szybko ciepło się zrobiło a te pierwsze miesiące to w beciku spała i teraz dla drugiej też mamy kupiony rożek :)

Fajną mamy pogodę dzisiaj :) Ja dzisiaj mam wolne od gotowania bo idziemy na 18 urodziny córki szwagierki więc się najem zapewne pyszności ;) Tylko najgorsze ze nie wiem co mam ubrać :/
Lena już sobie drzemkę ucieła ale to dobrze bo ostatnio jakieś dziwne fazy to moje dziecko ma ;)
Miłego dnia Wam życzę

Ja juz pozniej nie wnikalam w te fosforany, ale pewnie to nic groznego skoro pani doktor ju nie drazyla tematu.

Fasolek ja colę piję bardzo sporadycznie i to w ilości 1 szklanki dla zaspokojenia ochoty ;-)...ostatnio piłam chyba z miesiąc temu więc to napewno nie od coli...ale uspokoiłaś mnie że to nic groźnego bo już chciałam się do lekarza z tymi wynikami wybrać a tak poczekam te 2 tygodnie na wizytę

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...