mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

hejcia, a mi się wydawało, że córcia w nocy chodzi po mieszkaniu i wstawałam i jej szukałam a ona sobie na spokojnie spała.
Dziewczyny a powiedzcie mi, gdzie Doering przyjmuje i ile kosztuje wizyta! I kiedy najlepiej zrobić połówkowe?
Jun, do kogo w końcu sie wybierasz na połówkowe?
życzę wam miłego dnia w ten pochmurny dzień!

Ewkaa Karwiny III się liczą? :-)

Chocolate to się spotkamy na gimnastyce jeśli będziesz chodzić a gorąco polecam bo jest super.

A z zajęć jestem bardzo zadowolona. Te które liczą na jakieś gratisy ze strony szkoły to niestety się rozczarują ale chyba nie o to tam chodzi.
Zajęcia trwają godzinę i jak dla mnie za mało, zbyt szybko mija :D

Dzień dobry!
Ja też w pracy i od 4 na nogach, bo nie mogłam spać :(

Dzień dobry,
Wyjątkowo mokro dzisiaj:)
Nie mogłam spać w nocy.. ok. 1 włączyłam sobie jakąś usypiającą muzykę, zazwyczaj działało, ale wczoraj (dziś) wysłuchałam do końca i jeszcze troszkę zeszło zanim zasnęłam... chyba koło 3 musiało być..
No i mamy poranek i już w pracy...
Ciężki to może być dzień..

Hi

Przygotowania do wesela w pelni
A juz w poniedziałek 4d u deringa :) noe moge sie doczekać

Do szkoły rodzenia chodzilam na zaspie w poprzedniej ciąży
Zajęcia teoretyczne jakieś mega wiedzy mi nie daly
Cwiczenia fajnie ale niestety tak mialam szans sprawdzić czy coś dały bo mialam cc

Ale pogoda szaro buro mokro
Mimo wszystko miłego dzionka!

Tak przy okazji....ktoras z Was jest moze moja Sasiadka? Gdynia os. Fikakowo:-)

Czesc Kobitki, dlugo nie pisalam...ale wszystko nadrobilam. Jutro mam prenatalne w Gamecie...denerwuje sie. Trzymajcie kciuki :-) Odezwe sie po wszystkim. Spokojnej nocki. Swoja droga niezle rozwija nam sie watek...fajnie!

Nina80 może uda się nam spotkać ;-)...chociaż usg genetyczne pokazało termin na 21 grudnia a ja jestem pewna że urodzę jeszcze kilka dni szybciej ale kto Wie... Dziewczyny moją położną przy pierwszej ciąży (i przy tej na pewno też) była Pani Jola ;-)...super kobieta, która ma bardzo dużą wiedzę... dzięki niej przyjęli mnie na patologię ciąży na Kliniczną mimo że nie było miejsca a jak urodziłam to też przychodziła do mnie i się interesowała... Co do temperatury to rodziłam na Klinicznej w lutym i było masakrycznie gorąco-miałyśmy w sali cały czas uchylone okno

Cześć Dziewczyny :).

W końcu trochę czasu miałam na poczytanie Waszych postów.

Styczniówka82, ja tez zapisałam się do szkoły rodzenia supermama na Rotmance, ale zaczynam od 14 lipca. Jakie masz wrazenia? już troszke zajęc za Tobą.

Ja rodziłam dzieciaczki w styczniu i marcu i w szpitalu wojewódzkim było tak gorąco że szok podobno na klinicznej jest to samo. Ja już od 6 tyg chodzę do szkoły rodzenia do supermama na Rotmance, zajęcia z teorii są z położna z Klinicznej z panią Jolą Kwiatkowską. Pomimo to mój czwarty poród to na zajęcia poszłam po raz pierwszy i bardzo się cieszę i w ogóle nie żałuję. Spotkania są przez 10 tyg dwa razy w tygodniu, raz teoria raz gimnastyka. Ja na gimnastykę mogę chodzić tyle ile dam radę, więc na pewno skorzystam.

Póki co to mam zamiar rodzić na Klinicznej, na Zaspę mam najdalej, chyba że mała będzie bardzo szybka to najbliżej mam wojewódzki, ale to się okaże w ,,praniu".

oleczkaa zarówno te w sopocie jak i na karwinach miałam w przychodni :) najlepiej to chyba podejść i porozmawiać z położną ze swojej przychodni

Pamiętam ze na pierwszej sali której byłam tej dwu osobowej z łazienką było akurat ale później nas przenieśli tam gdzie było nas chyba pięć i wtedy trzeba było uchylić okna bo była duchota

hej!
Wiolka a w grudniu było ciepło w szpitalu, czy tak normalnie? Wiem głupie pytanie ale jak rodziłam we wrześniu to mimo, że na dworze było średnio to w szpitalu ukrop.
Dimis w ogóle nie słyszałam o takich spotkaniach z położną...one są w przychodni?

ja w pierwszej ciązy poznałam dziewczynę na sali z którą mam do tej pory konakt oczywiscie dzięki facebookowi ale to zawsze ;-)

Wydaje mi sie tez ze każda jest tak tym wszystki zaaferowana, tyle emocji wiadomo że też różnie bywa z tym "pobolewaniem" wiec wydaje mi sie że też ni jest to czas na plotki i zawiązywanie jakis super znajomości, zresztą tez tak słabo chodzić po salach i pytać, ej jest tu jakaś dziewczyna z forum :P

Fajnie by było się spotkać jak rodziłam małego w grudniu to równo ze mną rodziły dwie dziewczyny z mojej wątku ale jakoś się nie spotkaliśmy byłyśmy w innych salach;)

no to w takim razie z anesią spotkamy się na Klinicznej, ja tez tam rodziłam i tez bede teraz rodzić, również mam lekarza który prowadzi ciąze i pracuje na Klinicznej i również mam termin na 25/26.12 ;-))

Z reguły nie miewam migrenowych bóli głowy, w pierwszej ciąży nie mialam ani razu, w tej niestety miewam, wczoraj bolało strasznie :( drugi raz w tej ciąży, ból był na prawde silny do tego pobolewał mnie brzuch, jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu...
Dziś na szczescie jest lepiej, mimo ze pogoda słaba odpoczywamy w ogrodzie,
Ja juz żyje poniedziałkiem i wizytą genetyczną i 4d ;-)
Miłego dnia ! ;-)

image

image

No rzeczywiście jak się dziewczyny rozpiszecie czasami to trudno nadążyć ;-)... Ja rodziłam na Klinicznej i na 100% teraz też będę (chyba że zabraknie dla mnie miejsca:-) wtedy ewentualnie Zaspa. Ja byłam zadowolona tym bardziej że i położną i lekarza prowadzącego mam z Klinicznej :-)

Uuu... Tylko spotkania poranne? A nie ma nic popołudniu?
Ja juz w 18 sobie posluchalam, więc na pewno cos uslyszysz:-)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...