mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

No i jestem po usg genetycznym...płci niestety nie znam ale wszystko co dało się zmierzyć OK (CRL 70mm NT 1,5mm)...A łatwo nie było bo maleństwo było tak ułożone że cokolwiek sprawdzić było trudno...i dr knutowski dziś nawet całkiem miły był...tylko jestem troszkę zawiedziona że dalej nie wiem kto u mnie w brzuchu mieszka :-/

zapraszam spodnie ciazowe :)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=546860&c=1&k=161#post9560667

Ja idę 23.06 na genetyczne, do połówkowego jeszcze nam daleko ;-)
Mój lekarz NFZ ma kiepski sprzęt wiec i tak zapewne pójdę prywatnie.

Też chciałabym pojechać gdzieś z męzem i córeczką albo chociaż sami we dwójke, ale wiadomo tyle wydatków że niewiadomo czy na wszytsko starczy, moze gdzies autkiem blisko wyskoczymy...
Ja tez jakos mam obawy przed lataniemw ciązy, kuzynka latała i wszytsko było ok, bardzo sobie chwaliła ale ja jakoś się boję...

Ostatnio mam tyle energii, jak tylko dowiem się płec to robie pozadki w piwnicy i albo po córci wszystko wypiore i posegreguje albo odsprzedamy..

Leszczyńska przyjmuje aż w 5 miejscach...!!

Jun fajnie, ze jesteś zadowolona. ja idę do niego 8.07 i chciałam porozmawiać na temat połówkowego, bo teraz jak byłam to zapomniałam. No właśnie napisz, jakich lekarzy Ci polecił i kiedy kazał je zrobić.

dr Małyjasiak, dr Leszczyńska i dr Doering

hej... z tymi samolotami to różnie...u mojej kuzynki źle się skończyło, może to zbieg okoliczności ale ja się jakoś boje, lekarze nie byli w stanie jednoznacznie stwierdzić dlaczego straciła dziecko, był to 25 tydz.. Moje kumpele latają w ciąży i jest wszystko oki. Pewnie złożyło się mnóstwo czynników.
Jakoś mnie dzisiaj głowa boli...
Mi też marzy się urlop z mężem i córeczką.

Podzielisz się listą lekarzy do połówkowego? :)

Melduję się po wizycie u dra Żółtowskiego!
Miły facet, konkretny, mówi bez ogródek.
Maluszek ma 9,25 cm i waży 116 g. Nadal nie wiem co to jest :( Dostałam całą listę badań na następny raz i nazwiska lekarzy do USG połówkowego. W ogóle dr zanegował wszystko co usłyszałam od poprzedniego lekarza - odnośnie basenu, brania tabletek, badań, itd. ;) Tylko mam problem ze zwolnieniem, bo kończy mi się wraz z miesiącem, a wtedy dr jest na urlopie :( Podpowiedział, żeby od zwykłego lekarza wziąć zwolnienie... co można innego zrobić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gosia9 ostatnie wakacje we dwójkę były 2 lata temu bo mamy już 1,5 rocznego synka ;-)...ale mam nadzieję że wakacje z takim brzdącem też będą przyjemne...tylko kurczę ja też nie cierpię latać i każdym lotem się stresuję ;-/...ale dziękuję za wskazówki jak coś będziemy mieli zaplanowane to napewno sobie poczytam instrukcje

ech, u mnie lekkie zawirowania, w piatek po robionym posiewie moczu w ub poniedzialek, okazalo sie ze mam bakterie e-coli w moczu, mam malego stracha, biore od piatku antybiotyk na to plus macmirror dopochwowo na noc, troche mnie to martwi, mam nadzieje ze cholera zniknie

od piatku tez biore zastrzyki clexanne, ech....

ide tez dzis do lek, tak bardzo juz sie stesknilam za dzidzia na monitorze..

trzymajcie kciuki

ja samoloty lubię nie mam z tym problemów, myślę nad urlopem ale czy można na l4 lecieć na urlop? mam jakieś dziwne opory..

ja tam latalam w ciąży (drugi trym.) i nie mialo to zadnego znaczenia na nic w sumie, w lipcu też lece na miesiąc czyli jak wylece bedę w 22 tyg. a kiedy będziemy wracać, to w 25 - lekarz nie widzi zadnych przeciwskazan poza bardzo dlugim lotem kiedy ograniczony ruch wplywac może na krążenie (obrzeki itd). My bedziemy lecieć 3 i pol h - dla mnie problemem jest sam lot jak zwykle a nie ciąża :/ Nie cierpię latać...1000 razy w trakcie lotu czytam instrukcję bezpieczenstwa i zachowania w razie lądowania na wodzie...;) mam zbyt bujna wyobraźnię i zawsze sobie w glowie ukladam scenariusze; kto bierze ktore dziecko, gdzie usiąść, co zrobię jesli.. ;) ciężkie chwile heh - teraz będę miala znowu "wielki" problem do analizowania, bo nas jest dwoje a dzieci teraz trojka i jak to podzielić? :O
wiem, wiem, szajba lekka... ale nie mogę tego pokonać...

Zależy od lini lotniczych. Wg wskazań lekarskich - najlepiej do 27 tc.

tak mówicie o tych wakacjach ze chyba przekalkuluje budżet. Dajcie znać do kiedy można latać jak nie ma zagrożenia ciąży..

Polecam ostatnie wakacje we dwoje! ;)
Anesia przeczytaj koniecznie regulamin lini lotniczych, do którego tygodnia ciąży możesz wsiąść do samolotu. Na lotnisku też nie miałam problemu, żeby nie przechodzić przez bramke a obok, a do osobistej jestem przyzwyczajona, bo jeansy często mi piszczą :)

Gosia9 ale Ci zazdroszczę wakacji :-)... My z mężem też planujemy jakiś wypad ale dopiero we wrześniu jak będzie troszkę chłodniej ale czekam właśnie na wizytę u lekarza żeby się zapytać jakie jest jego zdanie nt. latania samolotem w ciąży bo różne rzeczy się naczytałam w necie ale skoro mówisz że wszystko było OK to może wybierzemy się już do biura zarezerwować sobie coś

A Ja dziś idę na usg genetyczne i też mam nadzieję poznać płeć ;-).... Ja niestety na usg genetyczne i połówkowe dostaję skierowanie od swojego lekarza do dr knutowskiego (ponieważ mój w przychodni ma nieciekawy sprzęt)...niestety bo knutowski do przyjemnych nie należy - chociaż podobno jak się chodzi do niego prywatnie to jest całkiem inny

Mamuski!
Przywiozłam Wam trochę rodyjskiego słońca!
Mąż zabrał mnie na pierwszą rocznicę ślubu do Grecji... :)
W hotelu, którym byliśmy było bardzo dużo brzuchatek i to w różnych stanach zaawanasowania :) Także nie ma co się obwawiać podróży, chyba że ciąża jest zagrożona.
Było też sporo rodzin z dzieciaczkami takimi 5-6 miesięcy. A słońce paliło okrutnie. Ja leżałam na plaży pod parasolem i tak się trochę opaliłam :)
Lot zniosłam dobrze, baby się troche ruszało jak za długo siedziałam skulona, widocznie mało miejsca miało.
U mnie USG połówkowe dopiero 30 czerwca, i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć co ma między nogami!

Ja będę robić połówkowe w luxmedzie w Gdyni przy Morskiej, akurat u mojej gin, bo tak się złożyło na grafiku, ale to i mnie cieszy:-) uważam ze maja tam bardzo dobry sprzet, byłam u nich na pierwszym badaniu w 10 tygodniu i u 2,5 cm bobaska widziałam wszystkie paluszki u raczek, co prawda jeszcze z blonka pomiędzy, ale było to mega dokładne:-)

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?