mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Każde dobre wieści od lekarza mega cieszą:)!

Ja czekam na pon i wt - odpowiednio wizyta na NFZ i prywatna. Na 1 chyba wezmę zwolnienie, a na drugiej mam nadzieje zobaczyć wreszcie płeć:))))

ja jestem z Gdyni ale połówkowe zrobię u Doeringa. Bylam dzis u swojej ginki na comiesiecznej wizycie i u nas też wygląda na to, że będzie dziewczynka. A to znaczy, ze mój synek zostanie już rodzynkiem ;)

Gagata, super, że z maleństwem wszystko dobrze :D to najważniejsze! Nina ja reż chodzę jeszcze w normalnych spodniach, ale w niektórych jak wieczorem zalegnę na kanapie to muszę odpiąć guzik.
a moja córcia przechodzi chyba bunt 2- latka bo staje się niemożliwa....
Dziewczyny, gdzie robicie połówkowe, u swojego ginka czy innego? A któraś robi w gdyni- u kogo???

Witam :-)
Gagata, to pewnie sie niecierpliwisz, bo dalej nie wiesz kto u Ciebie mieszka:-) ale dobrze ze wszystko w porządku:-)
U mnie dziś jakoś niepokojaco dobry nastrój :-) ale cieszy mnie to:-)
Miłego wieczoru:-)

Ja jestem dziś po badaniu PAPPA, za tydzień mam usg genetyczne i 4d wiec mam nadzieje zobaczyć co tam się kryje ;-)
23.06 akurat w dzien Taty wiec może będą jakieś niespodzianki np druga córeczka ;-))))
Ogólnie czuje sie b dobrze, dziwne bo na wadze nie przybieram a dziś jak siedzialam długo w aucie stwierdziłam że muszę odpiąć guzik w spodniach bo mnie uwierają... w pierwszej ciązy nawet nie kupiłam ciążowych ubrań a teraz już mnie uwierają spodnie :(

Hej...
Długo mnie nie było ale wszystko przeczytałam :)
W weekend moji synkowie mieli urodzinki,miałam tyle roboty że dopiero dzisiaj ochłonełam...Co do imion to faktycznie,u nas też na początku inne a przy porodzie inne ;) Pierwszy synek miał być Kuba ( ale tyle sie nazbierało ) że został Norbert,a przy drugim do samego końca nie wiedzieliśmy wiec mąż po porodzie wymyślił Marcel.
Następna wizyta 3.07 i może zrobi usg... :) może coś sie pokaże miedzy nogami :)

No to szkoda że się maleństwo nie pokazało, ale najważniejsze że wszystko ok i ładnie rośnie.

Jak ja nienawidzę tej glukozy na samą myśl mi niedobrze, pewnie na kolejnej wizycie też już dostanę skierowanie, fuj ;)

Po wizycie śrubka zwinela się w kulkę kolana ppd brodą
A jak wyprostowala nóżki to pupa na wysokości mojego pępka i nic nie było widać najważniejsze ze
Ładnie rośnie wszystko ok

Teraz czekamy na 4d

A i dostalam juz skierowane na obciążenie glukoza
I podobno teraz robia tyllo to 2 godz z 75g glukozy blee

Dziewczynki, tak sie przygladam terminem i okazuje się ze za tydzień juz wszystkie bedziemy w 2 trymestrze:-)

Moja chrzesniaczka, mając 4 lata na moim ślubie nawet do mnie nie podeszła po calusa przy zyczeniach, chociaż zazwyczaj to robi. Potem okazało się ze oczywiście cale wesele przyglądała mi się, i nawet jak mi wypadł kwiatek z wlosow to oczywiście go wzięła i zaniosla do swojej mamy mówiąc ze wypadl:-) w pewnym momencie usiadła na schodach taka smutna i na pytanie co się stało odpowiedziała, ze ciocia jest dzisiaj jak księżniczka i ona się wstydzi podejść i nie chce ubrudzic cioci sukienki:-)
To maja dzieci pomysły:-)

i mnie na ślubie miał nieść chrześniak, miał niecałe 5 lat, ale jak zobaczył tylu ludzi to zrezygnował. Ale on raczej z tych nieśmiałych jest, nie mniej jednak dla dziecka to ogromne przeżycie.
Jun ja zawsze się pytam kto ostatni i na którą godz ta ostatnia osoba miała, bo lekarz nie wzywa po nazwisku. Ostatnio miałam pecha bo wpadła taka babka na 5 min , że chce skonsultować wyniki i ją wpuściłyśmy a siedziała 40 mi w gabinecie.....masakra
My dzisiaj byłyśmy z córcią na dwóch spacerach, bo coś się jej odwidziało i nie chciala spać w dzień...mam nadzieję, ze to jeszcze nie na stałe.
image
image

Ja też juz prawie się doczekałam juz jutro wizyta
Ciekawe czy potwierdzi penisa w brzuchu :) Hihi

My intensywnie przygotowania do wesela w następny weekend

Córka ma nieść obrączki więc stresik jest czy da rade czy nie stchurzy

Dimis - mieszkałam tu 22 lata i teraz mieszkam znowu, tylko tym razem na III.
Oleczka - czy pan dr przyjmuje na konkretną godzinę którą mi wyznaczył, czy kto pierwszy ten lepszy?

Dzień dobry:-)

Ładny dziś dzień mamy, nawet wiaterek sprawia ze jest bardzo przyjemnie:-)
Jak się dziś czujecie?
Ja nie przespalam najlepiej nocy, bo co kawaleczek się budzialam, w pewnym momencie nawet miałam sen ze leże na brzuchu i mnie mocno gniecie i oczywiście obudzialam się i okazało się ze jednak leże na plecach i mocno ciągną miesnie, musialam się oczywiście przekrecic:-)

Miłej niedzieli :-)

Jun mysle ze bedziesz z niego zadowolona, dobry lekarz. Ja ide do niego w na pocztku lipca bo potem ma urlop. Moja coreczka ma dzisiaj swira....nie nadazam za nia. A jeszcze nie mozna wyjsc na dwor....

Jun87 Ty teraz mieszkasz na Karwinach?:)

Melduję się w końcu w nowym wątku! :)
Jakoś pomału się meblujemy i urządzamy, no i w końcu mamy internet!
We wtorek idę na wizytę do dra Żółtowskiego, ciekawe co tam słuchać u Malucha :)

Dzień dobry o poranku:-)
Pora na wycieczkę na targ po witaminki:-)

Juditt mam nadzieje ze juz wszystko dobrze u Ciebie i ze więcej się to nie powtórzy:-)

Ja mam USG wyznaczone na 9.07 tak wiec mam nadzieje ze juz będę wszystko wiedzieć o płci, bo naradzie jest chłopak:-) ale tylko w przeczuciu:-)
A ostatnio na badaniu slyszalam tętno i popluskiwanie:-) ruchliwy był:-)

Cześć:) ja w środę idę na 4d jestem ciekawa co słychać u synka, a co do imienia nie ma pojęcia pierwszy syn to Oliwier, dla dziewczynek mam pełno imion z chłopakiem gorzej

Już jest lepiej, ale nerwy od pogotowia do szpitala sięgały zenitu i ból także. Ale jest jeden plus tylu badań na raz mi nigdy nie robili, dostałam kroplówkę mam nadzieję że to nie było szkodzące dla fasolki. Mam nadzieję ze już takich akcji nie będzie..

Ja twierdze ze moja fasolka to chłopak i muszę jakoś przekonać chłopaka do imienia Artur.. A jak dziewczynka czyli wersja chłopaka to miała być Nela, ale kto to wie...

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...