mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

w pierwszej ciązy nie robiłam badania hiv, lekarz nie skierował na takie badanie, czy teraz jest to obowiązkowe?
Czy lekarz nfz powinien wystawić takie skierowanie ??
Idę 13.06 więc w razie co się upomnę...

witam się i ja w nowym wątku :)
u nas wizyta we wtorek i mam nadzieję, że Dzidziuś się ujawni hehe jeśli chodzi o badania to mój gin przyjmuje tylko prywatnie ale na badania ma możliwość kierować na fundusz i za cały pakiet tych wszytskich toxo, hiv, glukozy, tsh itd zapłaciłam całe 40zł :D Pewnie było jakieś jedno badanie, którego fundusz nie obejmował :)

styczniówka współczuje - ja jestem zła jak osa jak się nastawię, a potem klops;/

Ja nie nastawiałam się, że na USG genetycznym poznam płeć, ale 23.06 już bym coś chciała się dowiedzieć:)

Co do pobolewania brzucha są takie dni że zdarza mi się że brzuch troszkę pobolewa - ale zazwyczaj ma to miejsce jak coś zjem (nieodpowiedniego) albo za duzo pochodzę - poleż, odpocznij - na pewno minie:)

oj tak najgorzej się na coś nastawić, wtdy człowiek czuje sie taki rozczarowany...
to tak jak my sie nastawiamy że już szybko poznamy płeć a tu maleństwo nie chce sie pokazać i cóż zrobić... ;-)
ja idę w piątek ( Piątek 13tego) strach się bać! ;-)
też już sie nastawiłam i nie moge sie doczekać aż zobaczę fasolkę więc wiem co czujesz...

mnie tez coś pobolewa brzuch i mam dziwne wrażenie jakby troszkę robił się twardy... miałyście tak?

Ale jestem zła!!! A raczej rozczarowana bo to niczyja wina, niestety wizyta dzisiejsza odwołana :( Czekałam niecierpliwie 5tyg a teraz jeszcze tydz :( Lekarka się rozchorowała, dobrze ze chociaż z przychodni zadzwonili i nie jechałam na darmo. Najgorzej jak się człowiek na coś nastawi.

Mariolka, ja dwie ciąze bylam na Clexanie, niejako "na zaś" ponieważ nikt sie nie kwapil by wyslać mnie na badania potwierdzajace lub wykluczajace rzekomy zespol antyfosfolipidowy. Więc bralam te zastrzyki "na wszelki wypadek". Tym razem powiedzialam "dość" bo nie chcę skonczyć z osteoporozą w wieku 40 lat a i wątrobę mam pelną zwapnien (acard) i tak dlugo łaziłam po lekarzach aż w końcu hematolog dał mi skierowanie na przeciwciala i cos tam jeszcze, nie mam tego zespolu i od początku o tym wiedzialam bo inaczej nie udałoby mi sie donosić pierwszej corki, ale przecież lekarza nie przegadasz...

Ja tez odebrałam wyniki i tsh rośnie ft4 spada będzie wieksza dawka jak nic a juz 125 biorę
No i anemia :(
Ehh ale spoko niech śrubka bierze co najlepsze a ja dam radę :)

gratki dla mam, które wiedzą, kto u nich mieszka. oj same dziewczynki sie szykują...ciekawe czy ten mój chłopak nie zamieni się w dziewczynkę, jakoś wpadła mi w głowę myśl, ze będę miała parke.
jakoś dzisiaj zmęczona jestem, ale i tak uwielniam lato. I znów będę miała zwiększony euthyrox bo spadło mi ft4
image
image

Fajnie, że znacie już płeć:) może i ja się za dwa tygodnie dowiem:) mam córkę ale teraz też bym chciała dziewczynkę:P mąż pewnie po cichu liczy na chłopaka :) ogólnie co będzie to będzie, byle zdrowe:)

dzisiaj dziwnie brzuch mnie boli:( chyba maleństwo odwdzięcza się za wczoraj, że tak go męczyliśmy :P

Ja tez po wizycie, mamy podejrzenie dziewczynki, bo pępowina przysłaniała i stwierdził, że to mogą być wargi, ale pewny nie jest ;) Wiec właściwie nie wiem :P zobaczymy na połówkowym 1 i 10 lipca, więc już niedługo :)
No może się okazać, że będzie wysyp dziewuszek :)

Witam,
dziś po wizycie na 99,9% bedzie dziewczynka:) to juz 18 tydzień ale maleństwo wstydliwe i nie bardzo chciało sie pokazać. Na 100% mamy nadzieje potwierdzić na badaniu połówkowym, ale to dopiero za miesiąc...

Ja tez juz mam wybrane imię dla chłopczyka, ale jak będzie dziewczynka to jeszcze nie wiem:-) na pewno tez szybko cos znajdę:-)

Mammamia w poprzedniej części pytałam sie dlaczego tej ciąży nie musisz mieć juz na zastrzykach?
Pytam bo sądziłam ze jak juz jedną tak sie utrzymała to drugą tez sie tak prowadzi

witam i ja w 3. czesci

gratuluje ponania plci i zazdroszcze, ja juz tez bym chciala wiedziec

upalow mam dosc...a to jeszcze 2,5miesiaca lata

Hej :)
My z mężem wybraliśmy imie dla chłopaka.gdyby był trzeci syn to Nikodem....a jak córka to nie wiemy...

Kurcze, jak narazie ja tu widze same dziewczyneczki, super!
Widzę ze pojawiają się juz pierwsze imiona.. reszta też ma już jakieś propozycje ?? ;-)

Gagata, nie, nie jestem pod jego stałą opieką, ale w kazdej ciaży bylam u niego na polowkowym i bardzo sobie chwalę. Za każdym razem możemy pogadać, pożartować, opowiada rożne historie - zresztą jak sie raz u niego było, to on ma wszystko w swoim komputerku ;)
No ale przede wszystkim jest bardzo dokładny a jednocześnie zdecydowany w swoich diagnozach co daje (przynajmniej mi) poczucie pewności, że jak powiedział tak jest. Zeszlym razem to byliśmy juz z dwojka dzieci, z ktorych jedno ciagle w ruchu ale slowa nie powiedzial - jeszcze im pokazywał gdzie ich braciszek ma siusiaka dokladnie, gdzie rączki, nóżki itd.

Także melduję się w nowym wątku
trochę nie zaglądałam, ale w weekend było wesele brata więc masę przygotowań mieliśmy.
U mnie podobno 120% dziewczynka, trwa wybieranie imiona na dzisiaj jest Emilia ;-)

mamamia a ciaze tez prowadzisz u deringa ??

ja sie bardzo zastanawiam bo w pierwszej ciazy na usg chodizłam do niego
a teraz czytam opinie ze jesli nie prowadzisz u niego ciazy to srednio traktuje pacjentki

te 7 lat temu by łam bardzo zadowolona :)

Victoria Ja też jestem bardzo nerwowa w tej ciąży (nawet wieszanie prania mnie denerwuje albo krojenie warzyw w kostkę do zupy :-), nic mi się nie chce no i mdłości, których nie zaznałam w pierwszej ciąży...więc może też Nam się dziewczę udało ;-)...ach teraz będę się nastawiać ;-)... tak w sumie jak będzie taki fajny chłopak jak ten mój pierwszy to też będzie oki :-)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...