artroskopia kolana - prosze polecić dobrego chirurga

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
witam

poszukuję dobrego chirurga od kolan - chondromolacja kolana i trzeba przeprowadzić artroskopię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: artroskopia kolana - prosze polecić dobrego chirurga

też to mam od ładnych paru lat ale na operacje się nie zgodziłam...

polecam doktora Ostojskiego ze szpitala MSWiA (przyjmuje prywatnie w Koscierzynie w poniedzialki) lub doktora Wisniewskiego, przyjmuje w Swissmedzie. Jeden robil artroskopie kolana mojemu koledze a drugi tacie.
Tylko o ile sie nie myle to ortopedzi.

dr Szandorowski z kolejowego- wojewódzkieo. gabinet prywatny w pruszczu gdańskim. robił mi zabieg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szandorowski juz w Wojewodzkim chyba nie pracuje;/

Polecam dr Wiśniewskiego Piotra- star kawaler:)- hehe- specjalista od kolan.
Mi operował kolano, właśnie artroskopię robił .Nie mam róznicy, bo tylko on mioperował i to jedno kolano, ale było to 8 lat temu i wszystko jest ok.
Operował w Wojewódzkim wtedy , a teraz wiem, że w Swissie to na bank.

ja tez polecam wisniewskiego jest super

Ja miałam 2 artroskopie tego samego kolana tez chondromolacja II stopnia, nawykowe zwichnięcia rzepki...jednym słowem ruina. pierwsza wykonał mi Drewek a po nim dosłownie poprawiał dr Szandorowski, któremu jestem wdzięczna już do końca życia, bo uratował mi nogę przed kalectwem (nie mogłam jej zgiąć po pierwszej operacji ).Zresztą w dawnym szpitalu kolejowym (bo teraz on nalezy do wojewdzkiego) są sami najlepsi ortopedzi: dr Pawlak, dr Szandorowski...

Tak dr.Wiśniewski ze swissmedu jest ok. MOj mąż robił u niego artroskopie kolana, potem rehabilitacja u poleconej przez doktora pani i mąż śmiga jak ta lala ;-) (a było juz ciężko)

polecam ostojskiego ma prywatny gabinet na kowalach, dobry specjalista ale jako człowiek trochę niemiły, informacje trzeba z niego wyciągać , jak pójdziesz do niego prywatnie to na operację bardzo krótko się czeka ok 2 tygodni

dziewczyny a ile czekałyście na operacje ? no i jeśli prywatnie to jakiego rzędu kwoty wchodzą w grę ?

Cytrynka - a nie chodziłaś na rehabilitację - ja leczyłam chondromolację parę ładnych lat i na szczęście udało mi się ją wyleczyć na rehabilitacji... moja siostra poddała się temu zabiegowi - niby najlepszy lekarz ją robił (nie pamiętam nazwiska) - a i tak jej skopał - na drugie kolano już się nie odważyła... z resztą sporo moich znajomych poszło drogą na skróty i większość żałowała...

mnie operował wisniewski w swissie,, jakies 5 lat temu. małam robina prywatnie bo na nfz kazali rok czekac, ogólnie nie poddałam bym się kolejny raz,srednio raz na rok kolano mi wyskakuje i pakuja na 6 tyg w giips, boli bardziej niz wczesniej przed zabiegiem,puchnie, jest 4 cm weksze od zdrowego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja walczę z tym od 10 lat, miałam mnóstwo zastrzyków, rehabilitacji, ale teraz to już nawet jak siedzę to strasznie boli

nie mogę żadnych sportów uprawiać, bo ból jest straszny

ja po zabiegu nie mogę klękac na to kolano, nie zegne go tez do konca, odpada bieganie, jazda na rowerze bo boli, wiec jak widac bez zabiegu zle a czasem po zabiegu jeszcze gorzej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam tez ze zginaniem problem;/
I jak przeciążę, teraz po aerobiku nieciekawie nieraz boli.

to szkoda, że Tobie rehabilitacja nie pomogła ;/

Po pierwszej artroskopii nie mogłam zgiąć kolana wogóle, miałam sztywna nogę!!!!!!!!!! Ciągłe rehabilitacje, nawet 2 razy dziennie( na NFZ i prywatnie). Na rehabilitacji zginanie nogi na siłę. Ból porodowy nie jest tak silny, jak jest wielki ten ból przy takim zginaniu.Tyle kasy, płaczu aż wkońcu tak jak pisałam trafiłam do dr Szandorowskiego. Na operację czekałam 3 dni. Po tej artroskopii miałam maszynę do zginania nogi w szpitalu a później na własną rękę wypożyczyłam ( wtedy w Polsce był tylko jeden punkt z wypożyczalnią tego typu sprzętu ). znowu rehabilitacja, później siłownia. Nogę zginam do końca, ale nie biegam (śmieje się, że zapomniałam jak to się biega ). Gorzej, że muszę jakoś mojego malucha łapać. Ale obsesja wypadającej rzepki została :-)

No i to kolano tez jest inne niż to drugie zdrowe. Jakby to były dwa inne kolna, też czasami boli. Co to będzie na stare lata :-)))

ból porodowy to wczasy w porównaniu z punkcją kolana :) kiedy wbijają igłę i czyszczą z płyny po wypadnięciiu rzepki----masakra! pasc można

Hhahahah Kasia popieram...ból porodowy to pikuś przy czyms takim ;-)

najlepszy jest doktor samson - był w kolejowym obecnie przyjmuje tylko w Tczewie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdzie obecnie polecacie udac sie na operację kolana ? (łąkotka) bo niestety mnie czeka - i zupelnie nie wiem gdzie sie udac

Jeśli masz to szczęście i nie musisz czekać na |NFZ to tylko Paweł Rybak w Rehasporcie. Ale łękotka wyniesie Cię pewnie z 5-6tys. Z tym, że będziesz miał zrobione i wyrehabilitowane do absolutnej sprawności. Taki zabieg to jeden dzień w klinice jednodniowej, potem Cię stawiają na nogi i grzejesz na rehabilitację. Po miesiącu powinieneś już normalnie chodzić, być może jakiś sport.
Ważne jest to, że jeśli jesteś młodu/ wysportowany i lubisz spędzać aktywnie czas to lepiej zainwestować pieniądze i szybko wrócić do sprawności. Jeśli prowadzisz raczej stateczny styl życia, na rower wsiadasz od święta to wcale nie koniecznie musisz wydawać tyle pieniędzy na prywatnego lekarza. Na NFZ też Cię pewnie postawi na nogi i też raczej krzywdy Ci nie wyrządzi. Tylko pewnie dłużej to potrwa.

Po operacji w Gdańsku prywatnie, mnie pomógł dopiero jeden rehabilitant z http://medfizjo.pl/ a przechodziłam męczarnie po artro. kolana a potem endoprotezie.
Ale się udało i po paru miesiącach chodzę dobrze bez kul.

Dobre mam doświadczenia z gabinetem Rosadzińskiego (tutaj jest ich cała oferta -pomorskirehabilitant.pl). Ja się do nich zgłosiłem po wypadku na nartach, niestety potrzebna byłą artroskopia i potem powolne wracanie do zdrowia. Profesjonalne podejście od pierwszej wizyty po ostatnią.

prywatnie czy na nfz?

Moja mama czeka na operację kolana. Teraz chodzi na rehabilitację, żeby się przygotować do tej operacji, bo to też bardzo ważne, a czasem nikt o tym nie mówi. Zapisałam ją przez stronę rehabilitacje.org i wybrałam jej gabinet na Słomczyńskiego 12 po wielu pozytywnych opiniach i mam też jest zadowolona. Mówi, że tak dobrej opieki to nigdy nie miała i widać, ze troszkę lepiej chodzi i nie bierze tak często tabletek przeciwbólowych. Także po operacji też się tam zgłosimy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?