auto na gaz gaśnie

mam polo IV z roczną instalacja gazową elpigaz, auto tylko na gazie gaśnie na wolnych obrotach, póki było na gwarancji co miesiąc było podłączane do komputera, ale to pomagało tylko na chwilę i zaraz to samo się robiło, inny gazownik elpigaz tez tylko podłączył do komputera coś ustawił, wziął 80zł a on zaraz na drugi dzień zgasł
czy ktoś się spotkała z takim problemem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: auto na gaz gaśnie

Ano "ktoś się spotkała" :)
U mnie to jest feler "sezonowy", zimowy. Sprawa dotyczy TYLKO kręcenia zimnego, po nocy Autka.
Moja Kryśka musi "pochodzić", rozgrzać się a że szybko i sprawnie przechodzi z benzyny na gaz to daję jej chwilę na benzynie, żeby poczuła krew w żyłach.
Ważne też by dbać o odpowiednio wysoki stan benzyny w baku, pomimo jazdy na gazie.
U nas to się sprawdza.
Jeśli auto gaśnie Ci na na niskich biechach, nie tylko po odpaleniu ale gdy jesteś w ruchu, na trasie... to podjechałabym do mechanika, nie do "gazownika".
Pozdrawiam

Ano "na niskich biechach" ;)
Zawsze mam prawie pełny bak benzyny, bo teraz jeżdżę częściej właśnie na niej, a gaśnie zawsze na niskich obrotach niezależnie czy rozgrzany czy nie, nawet po długiej jeździe, mechanik twierdzi, że to gaz, bo na benzynie nigdy nie zgasł
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedź tam http://www.instalacjagazowa.com/ , szybko zdiagnozują przyczynę to mechanicy i gazownicy.

Poprawny link: http://www.instalacjagazowa.com/

Inne tematy z forum

Najem długoterminowy samochodu Co o tym sądzicie? (9 odpowiedzi)

Przymierzam się obecnie do najmu długoterminowego auta. Interesuje mnie wzięcie auta hybrydowego...

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...

Nowy samochód (13 odpowiedzi)

Razem z moim mężem chcemy kupić nowy samochód tak do 70 tys on uparł się na suv jakie marki z...