Re: axxeco - Jak mieszkania?
Z tego co mówił deweloper droga ma powstać po zakończeniu inwestycji ,czyli po wybudowaniu budynku G/H .Jeśli chodzi o płatności to przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej minimum 1000 zł ale zadatku,który rozliczany jest przy zakupie, przepada gdy zrezygnujemy z kupna.Natomiast jeżeli mieszkanie ma być kredytowane i otrzymamy trzykrotną odmowę udzielenia kredytu(musi być udokumentowane) wtedy deweloper zwraca wpłaconą kwotę.Jeśli do sprzedaży nie dojdzie z winy dewelopera,otrzymujemy podwojony zadatek.Wszystko to zawarte jest w umowie rezerwacyjnej,jak również kwoty i terminy wpłat(ja mam 5 transz płatnych co miesiąc). Przy rezerwacji otrzymałam wzór umowy deweloperskiej i aktu notarialnego(są niezbędne przy kredycie) i mnóstwo innych dokumentów.Sama umowa ,jak dla mnie, jest przejrzysta,czy korzystna trudno mi określić,zależy czego oczekujemy.Jeśli chodzi o zmiany w umowie ,to pewnie zależy jakie ja wprowadzałam odnośnie metrażu(mieszkanie z poddaszem),nie od razu deweloper się zgodził ale w końcu się udało.Umowę deweloperską podpisuje się u notariusza wskazanego przez axxeco(koszty po połowie,u mnie ok 1000zł każda ze stron),dopiero po podpisaniu zaczynamy wpłacanie pieniędzy.Nie namawiam ,ani nie odradzam bo sama nie wiem czy podjęłam właściwą decyzję,ale zawsze można umówić się na rozmowę z deweloperem,w moim przypadku odpowiadał na każde zadane pytanie i jak na razie współpraca z nim przebiega pomyślnie.Pozdrawiam
0
0