badanie statystyczne cd.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
CBOS podaje ze w przypadku 75% malzenstw potomek przychodzi wczesniej niz 9 miesiecy po slubie. Co wy o tym sadzicie? Bo mi sie po prostu wierzyc nie che. Odsetek spada gdy malzensta sa zawierane po 25 roku zycia, ale i tak statystyki sa porazajace.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: badanie statystyczne cd.

w moim przypadku tak nie jest, ale mamy już ponad 25 lat :)

Rzeczywiście, to prawda. Zresztą sporo moich znajomych zawarło związek małżeński będąc w trójkę, i dziecko przychodziło na świat 6-7 miesięcy od ślubowania. U mnie jest inaczej ale pewnie z tego samego powodu co wyżej:)

to my nalezymy do tych 25% bo mamy po 24 i jestesmy w dwojke, hmm wlasciwie w trojke bo z psem:)))
Pozdrawiam

Jednak mnie nie zdziwily te statystyki - mysle, ze sa one mocno podbijane przez dziewczyny, ktore zakonczyly edukacje na zawodowce. Jest to logiczne poniewaz konczac zawodowke ma sie ok 20 lat - masz zawod i jestes pelnoletnia, wiec czas najwyzszy zakladac rodzine.

my też jak na razie jesteśmy we dwójkę :-))), ale to mozę potwierdza regułę o wieku, bo ja mam 28, mój facet 29 lat
szczerze mówiąc z około 10 znajomych par, które miały ślub w ostatnim czasie - nikt nie spodziewał się dziecka przed ślubem

A jak się kończy zawodówkę to nie ma się przypadkiem 18 lat????Za moich czasów ;) to 3 lata trwały,bo kumpelka chodziła do krawieckiej.
A co do tych dzieci po ślubie czy przed to chyba nie jest regółą.Niektórzy maja bobasy dopiero długo po ślubie,a niektórzy grubo przed ślubem i to nie jedno.Także te syatystyki chyba nie są najlepszym odpowiednikiem,no ale z drugiej strony skąś musiały się wziąć.

a my będziemy w trójkę 12 m-cy po ślubie. ponad. to już za 4 tygodnie:-)

My we dwójkę, ja i ona 29 lat.

My mamy po 25 lat, jesteśmy tylko we dwoje :), ślub mamy w przyszłym roku. Z naszych znajomych tylko jedna para się pobrała, bo "musiała" i też mieli po 25 lat, reszta z "miłości" , a przedział wieku to 23-26 lat

My też biorąc ślub byliśmy tylko we dwójkę. A tak patrząc po rodzinie, to chyba co drugi ślub był "z przyspieszeniem".

W tym roku mam 4 wesela, wszyscy młodzi wiek 25 i wiecej- z tego 1 "przyspieszone". On 25, ona 26- od paru lat razem, Panna Młoda ma juz swoje lata i pewnie zrobila to celowo ;-)
I zgadzam się z przedmówcą, że statystyki zawyżają panienki po zawodówce. Albo też pary, które wychodzą z założenia, że jak sie trafi to się pobiorą...

My będziemy mieć dzidziusia 16 m-cy po ślubie, ja mam 24 a on 27 latek. Mimo wszystko i tak wydaje mi się, że kiedyś małżeństwa zawierane z "przymusu" były częstszym zjawiskiem niż jest to teraz.

Nie wydaje mi się, żeby kiedyś małżeństwa były zawierane częściej z przymusu, bo nasze mamy i babcie wczesniej wychodziły za mąż... Np moja mama i babcia mialy po 20 lat, a ja w dniu slubu bede miec 26..

My jestesmy we dwojkę Ja 26 lat On 34,Jestesmy rok po slubie...A dzieci???Moze za rok??