bardzo dobre kredki ołówkowe - proszę polećcie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jakie są bardzo dobre kredki? Moja córka ma różne - bambino, bic, te trójkątne z patio i nie są wcale takie super. Chodzi o to żeby były miękkie czyli żeby dobrze rysowały-pisały bez mocnego naciskania ręką. Przydałyby się jakieś dobre bo jak córka robi prace typu rysowanie po linie itp. to słabo widać ten jej wysiłek. Teraz zaczęła rysować długopisami żelowymi bo je widać ale może znacie jakieś super kredki....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: bardzo dobre kredki ołówkowe - proszę polećcie

faber castell ,moge polecić bo moj syn tez ma kredek full ale te sa jednak najlepsze .Miękkie ale nie łamią się ,maja fajne kolory .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mój ma takie http://allegro.pl/crayola-pierwsze-kredki-olowkowe-mini-kids-w-wa-i3177999092.html :) bardzo fajne, grube (łatwe do trzymania w małych rączkach), miękko rysują i są bardzo wydajne :] Pierwsze Gabrysiowe kredki i jeszcze nie jest w połowie ;) nigdy się nie połamały :) a Młody nie żałuje siły w czasie artystycznego wyładowywania się ;P
świecówki tez mamy tej firmy (też grube) http://allegro.pl/crayola-kredki-swiecowe-minikids-8-szt-1-i3194423330.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moim zdaniem grube ołówkowe Bambino
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie nie ma lepszych niż Bambino
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

bambino i bic evolution
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stabilo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas też najlepiej sprawdziły się Bambino. Są wytrzymałe, mają miękki 'wkład' i duży wybór intensywnych kolorów. :)

no ja z Bambino nie jestem zadowolona a jednak dużo osób je poleca. może mamy jakieś felerne te bambino ?
kupię te stabilo trójkątne

dzięki za opinie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas Bambino od zawsze, Stabilo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jeszcze się Was podpytam - czy uważacie że te kredki trójkątne faktycznie uczą dziecko dobrego trzymania w rączce ? Moja córka pierwsze kredki miała trójkątne i tak źle trzyma. Teraz po konsultacjach w przedszkolu kupiłam nakładkę i z nakładką nawet źle trzyma. Jej jest niewygodnie trzymać tak jak powinno się trzymać kredki. Pilnuje się i ćwiczy ten uchwyt ale jak szybko koloruje i zmienia kredki to chwyta źle. I tak się zastanawiam czy wyćwiczy prawidłowy chwyt....

Mamy mnóstwo rożnych, moim zdaniem, crayola są najlepsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

progresso nie najtańsze ale warte.

grube z TESCO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no jak na razie stabilo się sprawdzają.
dziękuję za opinie i pomoc

Bambino,grube i zwykłe sa bardzo dobre.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

też lubimy bambino, są miękkie, w rysowanie nie trzeba wkładać dużej siły, więc nawet młodsze dzieci się nie zniechęcą, poza tym mają ładne kolory, mocno nasycone (w tym złoty i srebrny), innych kredek już właściwie nie kupuję

U nas złoty i srebrny u nas robią furrorę. Ostatnio musiałam dokupić te dwa kolory i na szczęście Bambino daje taką możliwość.

Kredki Koh-i-nor (chyba tak to się pisze). Dla nas najlepsze ale nie tanie :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bambino i bic. Z naciskiem na te pierwsze :) Innych nie kupuję, bo to strata pieniędzy.

ja kupuje tylko takie http://www.kredkizabs.pl sa najlepsze żadne bic

BIC ma dobre miękkie, ładnie rysyją

koh-i-noor

Gdzie w dobrej cenie można kupić duży zestaw kredek Bambino?

Czy kupowałyście kredki ołówkowe Måla z Ikei? Jeśli tak - jakie opinie?

A czy ktoś używał kredek Kores jumbo co o nich sądzicie

Agusia co jakis czas w biedronce sa kredki bambino w metalowym opakowaniu,18 sztuk w cenie 20-22zł. Corka ma juz 2 opakowania,ale za diabła nie moge sobie przypomniec kiedy je kupowałam.
http://tugazetka.pl/biedronka/2013.05.23.pielegnacja.dzieci/9605,Kredki,Bambino
znalazłam ze były w maju,ale jesienia tez jakos były napewno.

https://www.google.pl/search?q=kredki+w+biedronce+bambino&client=firefox-a&hs=VCd&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=M4M1VN-fO-yf7gaU9IGgCA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1257&bih=641#facrc=_&imgdii=_&imgrc=uIhGvu5Xhm2XDM%253A%3BPh6yRmZkuZRSqM%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Ffiles%252Fg%252F14%252F2_Promocje_20131118_7_6.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftugazetka.pl%252Fbiedronka%252F2013.11.18.gazetka%252F14227%252CKredki%252Cbambino%3B650%3B900
o jest ze w listopadzie tez były.

http://tugazetka.pl/biedronka/2013.11.18.gazetka/14227,Kredki,bambino

Dzięki Jola :) ale chciałabym kupić "już" ;) a w Biedronce nie wiadomo kiedy będą :]

Jeśli chodzi o kredki Bambino - to lepsze te grube czy szkolne-trójkątne? Nie łamią się? Miękko rysują?
Czy dobrze mi się wydaje, że w Auchan jest spory wybór? Bo w Leclercu to słabo :/

Muminka - gdzie kupujesz te kredki STAEDTLER z ABS? i Jakie dokładnie? Wymazywalne? Zwykłe szkolne sześciokątne? Grube trójkątne? Zwykłe trójkątne?
Patrzyłam na ich stronie gdzie można kupić ;) Gdzie Ty kupujesz? Gdzie jest większy wybór?

to, czy kredki się łamią w dużej mierze zalezy od tego, jak były przechowywane, no i jak dziecko je traktuje.
widzę po bambino (z racji mojej pracy mam duuużą styczność z kredkami), że czasem są ekstra i wystarczy ostrzyć, jak się wykolorują, a czasami trafia się felerne opakowanie i nie da się nawet naostrzyć, tak się łamią. zauważyłam, ze te kupowane w tesco są bardziej łamliwe niż te z osiedlowego papierniczego. może to przypadek.

polecam jednak trójkątne niż okrągłe (stabilo są w dobrej cenie). szkoda oszczędzać na kredkach, szczególnie jak dziecko do przedszkola czy szkoły potrzebuje, bo nic tak nie frustruje, jak beznadziejne kredki, którymi nie da się rysować albo które cały czas się łamią.

Aga w Auchan w Gdansku rzeczywiscie kiedys widziałam duzy wybor Bambino,i było nawet 24 czy 26 kolorów.Te cienkie-trójkątne Bambino są ciut gorsze,bardziej łamliwe(nasze kupione w Tesco)ale kolory maja sliczne,intensywne,i sa miękkie,szybciej się wyrysowują.
A co do grubych Bambino to mamy z Biedronki w metalowym opakowaniu i sie niełamią,ostrze tylko po wyrysowaniu,ale raz kupiłam w Tesco dla mojej babci żeby miała jak dzieci do niej przyjdą i te sie bardzo łamią,a własciwie to maja w srodku połamany wkład.

Potrzebujemy do domowego użytku ;) bo jednak 8 kolorów Crayola(grubych) nie daje dużego pola do popisu ;)
w przedszkolu nie wiem jakie mają kredki - przedszkole kupuje wyprawkę plastyczną dla dzieci :]

a jestem zrażona, bo kupiłam "jakieś" kredki na działkę - twarde, że ledwo rysują, do tego praktycznie nie da się zatemperować - bo się łamią :/

Jola - a te z Tesco też były w metalowym opakowaniu? Bo ogólnie na opakowaniu mi nie zależy - chcę wszystkie kredki przełożyć do piórnika, azamiast trzymać w 2 pudełkach :P Ale może faktycznie te w metalowym pudełku są lepsze, nie połamane?

Bardzo wydajne są te nasze grube Crayola. Minus, że mało kolorów :P Nigdy się nie złamały :]

Przed chwilą Mąż był w sklepie we Wrzeszczu, gdzie mają te z ABS. Tylko 2 rodzaje, więc wybór żaden. Kazałam też zobaczyć Bambino. Pani zapytała "drewniane czy zwykłe"?
No i zgłupiałam, bo dla mnie zwykłe=drewniane :P

W tesco były w foliowym opakowaniu.
Od znajomych słyszałam ze dobre sa tez Stabilo trójkątne grube i Herlitz trilino tez trójkątne,grube ale jeszcze ich nie kupowałam.

Aaa.. "zwykłe" to pewnie chodziło o te cienkie trójkątne.

herlitz trollino, grube trojkatne. ladnie rysuja nie trzeba przyciskac, a najwazniejsze sa wydajne nie lamia sie i nie trzeba ich tak czesto ostrzyc, zdecydowanie lepsze niz bambino, ale chyba max 12 kolorow maja i sa dosc drogie.

Zwykłe Bambino to te świecowe. Kiedyś tylko takie mieli. Potem zaczęli robić drewniane.

A ja poproszę o radę jeśli chodzi o te cienkie kredki i zwykłe cienkie ołówki jakie , ołówków potrzebuję kilka sztuk

Zwykłe cienkie ołówki fajne ma staedtler. Duży wybór miękkości. Albo farber castel. Kredki są fajne ma też stadtler, takie z gumkami, można je wymazywać.

Mąż znalazł w sklepie kredki Bic evolution 24 kolory ;) polecane gdzieś na początku wątku. Ładne kolory, intensywne. Kredki lekko giętkie. Młody chętnie nimi rysował i kolorował.

A jak w biedrze będą te Bambino- to też kupimy :) dzięki za rady ;)

http://kubitus.pl/artykuly_plastyczne/kredki/bic_kids_kredki_swiecowe_plastidecor_24_kolory.html
Aga co do Bic to polece Ci jeszcze kredki Swiecowe,są rewelacyjne.

One nie są świecowe To takie jakby tylko te kredkowe rdzenie tylko grubsze i w papierowej osłonce

Myślę, że świetne kredki ołówkowe produkuje Koh-i-Noor, zresztą tutaj je znajdziesz: http://www.indygo24.pl/pomysl-na-prezent
Sam z nich korzystam i są naprawdę super :)

Wybierając kredki dla naszych najmłodszych pociech, musimy uważać czy będą one odpowiednie dla nich, ponieważ takie dzieci notorycznie mają fobie wkładania rzeczy do ust.. a nie chcemy, aby coś im zaszkodziło. Polecam przeczytać artykuł jak wybrać odpowiednie kredki http://abar-zabawki.pl/2019/08/06/najlepsze-kredki-dla-przedszkolaka-nasz-ranking/

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...