beznadziejne podejście do klienta

Nie dość, że na obsługę czeka się godzinami, to jeszcze panie są na tyle beszczelne, że rozmawiają sobie o fryzjerze, o znajomych z Naszej Klasy i jak się im zwróci uwagę, to jeszcze mają pretensje,a ty człowieku czekaj, aż szanowne ruszą się do stanowiska i zechcą poświęcić swój drogocenny czas petentowi. Ogólnie mają nie zbyt miłe nastawienie do bezrobotnych, obojętnie czy bezrobotni mają niższe czy nawet często wyższe wykształcenie od ich samych. Interesuje ich kawa, telefon i pogawędki z koleżanką. Najgorsze to są chyba te satrsze baby, które uważają, że nikt im nie może podskoczyć. Jełśi chodzi o oferty - żenada. Nic nie robią, żeby pomóc w znalezieniu pracy. Żadnego zainteresowania, propozycji, podnoszenia kwalifikacji, bo jak się ich zapytać o kurs, cokolwiek, to już nie ma miejsc, ale we wrześniu mówią, że dotacje na dany rok już się wyczerpały - we wrześniu, a gdzie jeszcze pozostałe miesiące? W ogóle jak popełnią błąd, nie ponformują o czymś petenta, to jest to oczywiście jego wina, bo one do żądnych błędów się nie przyznają. Zapisanie się do tego Urzęu przysporzyło mnie o ból głowy i stres, a także żałuję, trafiając tam, bo większej żenady nigdzie chyba nie widziałem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: beznadziejne podejście do klienta

A mnie powiedziano że jestem za długo już bezrobotną . Mam szukać pracy. założyć zeszycik i zbierać po zakładach pieczątki. A jeśli tego nie wykonam, to mnie pani skreśli z urzędu i zmniejsze tym sposobem statystykę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: beznadziejne podejście do klienta

1. w urzędzie są duże kolejki bo jest dużo bezrobotnych wiec nie można winić za to urzędników
2. każdemu człowiekowi należy się chwila przerwy
3. Jak ktoś jest niemiły dla urzędeniczek to dla czego one maja być miłe dla bezrobotnego?????
3. co do pieniędzy- nie będą oddawać na szkolenia i dotacje ze swojej pensji.
Czasem warto się zastanowić nad takimi sprawami.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11