obiad weselny

witam, mam pytanie skierowane do kobiet które zamiast wesela miały tylko obiad weselny. Czy po jakimś czasie nie żałowałyście że nie miałyście wesela?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obiad weselny

My z mężem mieliśmy takie "mini-wesele" na 30 osób do godz. 24. Były tańce i tort. Trochę tak głupio, bo wesele się skończyło a nie wszyscy goście się wybawili. Teraz bym zrobiła normalne wesele - do rana. Koleżanka miała sam obiad i nie żałuje. Jeszcze inna miała wesele, i tego właśnie żałuje ;)

Ja miałam obiad i nie żałuję.
Nie lubimy wesel i to był dobry pomysł. Bez żadnych tańców ani zabaw, ok 10 osób.
Wyszło nam to na dobre, bo okazało się kto nam dobrze życzy i kto z rodziny przyszedł na nasz ślub, mimo że nie było wesela. Kilka osób się obraziło i nie widziałam się z nimi do dziś - co bardzo sobie chwalę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My nie mieliśmy ani wesela ani nawet obiadu weselnego ;) w czerwcu mieliśmy 5 rocznicę ślubu i nigdy nie żałowaliśmy ;) Mąż już kiedyś miał swoje wesele ;) (był rozwodnikiem gdy się poznaliśmy) ;) ja nie cierpię rodzinnych spędów ;)
wybraliśmy opcję poczęstunek lampką szampana po ślubie cywilnym i wyjazd na urlop godzinę później :)))

Przez chwilę myśleliśmy o obiedzie dla najbliższej rodziny. Ale mocno okrojonej. I pojawiły się problemy w stylu - moja Mama ma 2 braci, jeden jest moim chrzestnym. Chcieliśmy na obiad zaprosić Rodziców, Babcię, Chrzestnych, Świadków. No i co z drugim wujkiem? Obrazi się... U Męża identyczna sytuacja z chrzestną. Chrzestni/Wujkowie/Ciotki mają dorosłe dzieci, często z własną rodziną. Więc licząc wszystkich robi się małe wesele.

Tego było dla mnie za dużo. Może gdybyśmy z rodziną utrzymywali bliższe stosunki byłoby inaczej.
_______

Koleżanka zrobiła jeszcze lepiej. Wzięła ślub w tajemnicy, obiad tylko ze świadkami. Wyjechała jak stała do Gdańska za Mężem i zadzwoniła do domu powiedzieć, że jest Mężatką i nie wraca do domu. Po ślubie są już 13 lat i właśnie rozmawiałyśmy nawiązując do tego wątku - też nie żałuje i nigdy nie żałowała decyzji. ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mieliśmy obiad i tego nie żałujemy :) Obiad był dla rodziny czyli dla ok. 70 osób :)

Tańców nie było, ale mieliśmy pokaz magika oraz karykaturzystę, który przez cały wieczór robił karykatury :)

myśmy tez mieli tylko poczestunek dla rodziny po slubie, ok 30osob, i wyszlo naprawde fajnie i nasza kieszen az tak nie ucierpiała:) ale czy zaluje? hmm, wiadomo wesele to wesele, wspomnienia zawsze zostaja lepsze, bylo by co pokazac dzieciom jak dorosna (jakis film z zabawy, zdjecia itp), ale chyba nie zaluje, wazne ze jestem szczesliwa teraz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mieliśmy wesela ,nie chcieliśmy nic robić ,moja teściowa się uparła i zaprosiła bez naszej zgody gości równo 45 os ,ludzi których mój mąż na oczy widział chociaż z rodziny byli bo jej słowa brzmiały stać mnie i zaproszę, chociaż mówiliśmy i ostrzegaliśmy że nas nie będzie i tak się stało że bawili się na na naszym weselu ,ale bez nas.
Niczego nie żałujemy to był nasz dzień i my wybraliśmy a teściowa 3 mies obrażona była .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

my zrobilismy obiad+ małe przyjecie (od 14 do 23)
między czasie się same tańce pojawily ;P
rodzina (ok 40 os) bawiła się przednio, wyszło lepiej niz zakladalismy- nie zalowalismy ani sekundy :)

Inne tematy z forum

Stres powoli mnie wykańcza... (3 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z codziennym stresem? W pracy/ w domu,nadmiar obowiązków, których nie da rady...

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (58 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Zmarszczki na czole (131 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?