biegunki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam wszystkich!
Mam pytanie. Jakie powinny być biegunki po mleku zastepczym? Mój mały ma 3 m-ce i nie jest juz karmiony piersią bo nie starczało mleka.Na początku dostawał bebilon pepti (lekarz stwierdziła alergie) a teraz jest na nutramigenie.Mial po bebilonie biegunki i jak dostal nutramigen to przez 3 dni bylo ok a teraz od poczatku. Martwie sie bo nie wiem od czego to moze byc. Miał robione badania kału na bakterie i posiew moczu i nic nie wykazało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: biegunki

a moze po prostu czesto kupke robi,,,,

no właśnie nie wiem.Martwię się, Może to faktycznie taki jego urok.

jak Oliwka była mała to potrafiła zrobic ok 10 kupek dziennie :) co karmienie po 1-2 i pomiedzy tez :)

I teraz juz nie robi tyle i jest wszystko ok?

a jaka dokladnie robi kupe?
jaki kolor- nie na pieluszcze tylko zaraz po wyjsciu z pupy, bo kupa moze sie utlenic na zielono
jaka konsystencja- gladka maz czy z granulkami
czy jest sluzowata- widac ciagnacy sie sluz na pieluszcze jak dwa odsrane kawalki do siebie dotkniesz?

czy w badaniu ogolnym kalu wyszly podwyzszone ciala redukujace? to wazne.
Nie wiem jakiego masz pediatre i na jakiej podstawie stwierdzil alergie ale to tez ma znaczenie! u tak malego niemowlaka mozna stwierdzic nietlerancje laktozy, skaze bialkowa i zanim kupy sie unormuja na mleku modyfikowanym dla alergikow to mija troszke czasu.

Wczesniej robił śluzowate, zelone tak 6-7 dziennie. Dodam, że nie miał wymiotów ani goraczki. Ogólnie samopoczucie dobre, bez zmian.W badaniu wyszło ph 6 a ciała redukujące 0 %. Teraz te kupki sa jakby bardziej zbite ( jak mowią taka caistolona) i też zielonkawe

po 7-14 dniach na mleku dla "alergikow" powinno sie wszytstko unormowac, to co piszesz jeslt prawidlowe poza kolorem, ale to minie.
Mozesz jeszcze pokombinowac z woda do mleka dla malego, ja moge ci polecic wode HUMANA ( jest pakowana w sterylnych warunkach i nie trzeba jej gotowac!), ale nie wiem gdzie ja mozna kupic w PL i nie wiem jak cenowo wychodzi. Jesli koszta beda dla ciebie za wysokie to pamietaj aby wode ( kranowke lub butelkowana ale nisko mineralizowana) na mleko gotowac w garnuszku tylko do tego przeznaczonym i po zagotowaniu ma byc jeszcze gotowana 5 minut- to wazne aby 5 minut wrzatku wybilo bakterie z wody. Kwestia wody jest wazna!
Najlepiej przy kolejnej wizycie ( lub jak sie martwisz to juz na dniach) u pediatry pokaz mu kupe! tak kupe! nie przejmuj sie, tak sie robi i pediatra jesli ma doswiadczenie w tej dziedzinie powinien ci udzielic wszystkich odpowiedzi, jesli bedzie ci dawal zdawkowe teksty i migal sie od pytan to go zmien bo to oznacza ze nie jest biegly w temacie.

Dziękuje za pomoc. Spróbuję jeszcze z wodą. Mam nadzieję, że przejdzie bo naprawdę się martwię

moja po nutramigenie tez miala bardzo luźne stolce.

Inne tematy z forum

Bastion Lew (4 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

telefon do 1000zł (123 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...