biegunki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam wszystkich!
Mam pytanie. Jakie powinny być biegunki po mleku zastepczym? Mój mały ma 3 m-ce i nie jest juz karmiony piersią bo nie starczało mleka.Na początku dostawał bebilon pepti (lekarz stwierdziła alergie) a teraz jest na nutramigenie.Mial po bebilonie biegunki i jak dostal nutramigen to przez 3 dni bylo ok a teraz od poczatku. Martwie sie bo nie wiem od czego to moze byc. Miał robione badania kału na bakterie i posiew moczu i nic nie wykazało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: biegunki

a moze po prostu czesto kupke robi,,,,

no właśnie nie wiem.Martwię się, Może to faktycznie taki jego urok.

jak Oliwka była mała to potrafiła zrobic ok 10 kupek dziennie :) co karmienie po 1-2 i pomiedzy tez :)

I teraz juz nie robi tyle i jest wszystko ok?

a jaka dokladnie robi kupe?
jaki kolor- nie na pieluszcze tylko zaraz po wyjsciu z pupy, bo kupa moze sie utlenic na zielono
jaka konsystencja- gladka maz czy z granulkami
czy jest sluzowata- widac ciagnacy sie sluz na pieluszcze jak dwa odsrane kawalki do siebie dotkniesz?

czy w badaniu ogolnym kalu wyszly podwyzszone ciala redukujace? to wazne.
Nie wiem jakiego masz pediatre i na jakiej podstawie stwierdzil alergie ale to tez ma znaczenie! u tak malego niemowlaka mozna stwierdzic nietlerancje laktozy, skaze bialkowa i zanim kupy sie unormuja na mleku modyfikowanym dla alergikow to mija troszke czasu.

Wczesniej robił śluzowate, zelone tak 6-7 dziennie. Dodam, że nie miał wymiotów ani goraczki. Ogólnie samopoczucie dobre, bez zmian.W badaniu wyszło ph 6 a ciała redukujące 0 %. Teraz te kupki sa jakby bardziej zbite ( jak mowią taka caistolona) i też zielonkawe

po 7-14 dniach na mleku dla "alergikow" powinno sie wszytstko unormowac, to co piszesz jeslt prawidlowe poza kolorem, ale to minie.
Mozesz jeszcze pokombinowac z woda do mleka dla malego, ja moge ci polecic wode HUMANA ( jest pakowana w sterylnych warunkach i nie trzeba jej gotowac!), ale nie wiem gdzie ja mozna kupic w PL i nie wiem jak cenowo wychodzi. Jesli koszta beda dla ciebie za wysokie to pamietaj aby wode ( kranowke lub butelkowana ale nisko mineralizowana) na mleko gotowac w garnuszku tylko do tego przeznaczonym i po zagotowaniu ma byc jeszcze gotowana 5 minut- to wazne aby 5 minut wrzatku wybilo bakterie z wody. Kwestia wody jest wazna!
Najlepiej przy kolejnej wizycie ( lub jak sie martwisz to juz na dniach) u pediatry pokaz mu kupe! tak kupe! nie przejmuj sie, tak sie robi i pediatra jesli ma doswiadczenie w tej dziedzinie powinien ci udzielic wszystkich odpowiedzi, jesli bedzie ci dawal zdawkowe teksty i migal sie od pytan to go zmien bo to oznacza ze nie jest biegly w temacie.

Dziękuje za pomoc. Spróbuję jeszcze z wodą. Mam nadzieję, że przejdzie bo naprawdę się martwię

moja po nutramigenie tez miala bardzo luźne stolce.

Inne tematy z forum

Marina Bay Gdynia (12 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...

Nowa Toruńska - opinie i oceny (10 odpowiedzi)

Nowa Toruńska powstanie - jak sama nazwa wskazuje - na Starym Przedmieściu, przy ul. Toruńskiej....

Wendy (5 odpowiedzi)

Osiedle Wendy zlokalizowane będzie u zbiegu ulic Wendy i Węglowej - między portem a miastem, na...