bielizna slubna - co pod sukienkę gorset czy biustonosz?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny jaką bieliznę wybieracie pod sukienkę? Zastanawiam się nad gorsetem, ponieważ mam mały biust i obawiam się, że zwykła bardotka bez ramiączek będzie mi się zsuwać( nawet ta obszyta silikonową taśmą) A Wy na co się zdecydowałyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bielizna slubna - co pod sukienkę gorset czy biustonosz?

jesli masz suknie choc troche gorsetowa to gorset pod gorset nie jest najlepszym pomyslem-szczegolnie latem bo bedzie Ci goraco. i jesli dobierzesz dobry rozmiar stanika to stanik na pewno nie zjedzie!

A może wkładki w gorsecie to wtedy stanik już nie jest potrzebny:-)

ja bede miala stanik wszyty w suknie

ja tez nie szczyce sie duzym biustem i wsmizylam bardotke w sukienke czulam sie rewelacyjnie nic nie zjezdalo

Ja też będę miała stanik wszyty w suknię, tylko zastanawiam się jaki wybrać, żeby idealnie pasował i ładnie podkreślał mój niewielki biust. Suknia ma dekolt w serduszko, także myślałam o bardotce ale boję się, że będzie wystawał spod sukni.. nie wiem na co się zdecydować ;/

najlepiej zapytaj sie w salonie w ktorym zamawiasz suknie jaki stanik najlepszy bedzie do tej sukni, pani na pewno najlepiej Tobie doradzi

tzn ze kupiony osobno stanik wszywa się w suknie? czy suknia jest tak od razu szyta? bo nie kumam. jestem wlasnie na etapie poszukiwń bardotki, która nie zjeżdża. Z tego co się zorientowałam to przede wszystkim musi byc o rozmiar mniejsza pod biustem niz zwyczajny stanik. Ja mam 70 d, a bardotki Panie mi dawały 65 E i sie dobrze trzymnaly, choć te najlpesze były bardzo drogie (w Lingerii) więc szukam dalej...

a ja robię tak: wybrałam sobie model i dobry rozmiar w Lingerii i znajoma z UK przyśle mi taki sam staniczek za 1/3 ceny :)
babeczki z Lingerii mają narzuconą taką dużą marżę od producenta-nie wiem czemu.
na allegro też można poszukać

super pomysł. pójdę dziś sobie spisać model i poszukam na allegro

http://www.allegro.pl/item971175368_nowa_hestia_masquarade_32g_70g_najtaniej.html
ja bede mieć ten model, tyle że za 60zł :)

tez mialam ten stanik jako ślubny:)

ja będę miała też wszysty stanik , panie w salonie powiedziały żebym przyniosła gładki stanik ( nie jakiś super ekstra drogi bo i tak będzie pocięty- moja suknia ma całe plecy odkryte) na pierwszą przymiarkę i wszyją mi go tak żeby się dobrze trzymał i żeby nic nie odstawało, to jest świetny pomysł przynajmniej będę się czyła swobodnie i nie będę się martwić że bielizna mi gdzieś wyłazi :)

kurcze, rzeczywiście może pomyślę o takim wszywanym:)Do tej pory jak zakładałam bardotkę bez ramiączek, to każda odstawała i zsuwała mi się, widziałam też staniki silikonowe bez żadnych zapięć i ramiączek, ale w lato to raczej pomysł chybiony;)

tutaj mają fajne:

http://www.intymna.pl/c31,851,0,0,0,biustonosze_biustonosze

myślę nad tym który wybrać ;)

zwykly stanik ale calkowicie przyszywasz do sukienki albo tak jak ja zrobilam z kilku miejscach - mialam bardzo dopaowany gorset i ani on ani stanik (do niej przyszyty) nie spadal. robie tak z kazdymi sukienkami ktore nie maja ramiaczek, bo zaden stanik sie dobrze nie trzymal

ja mam staniczek bardotkę:)

natalik ja chciałam taki sam stanik,ale trochę mnie cena powala. 180 zł plus jeszcze majtki za kolejną stówkę. Może znajdę ten model gdzieś taniej. Niestety nie mam znajomych w Anglii, a poza tym potrzebuję go już na za 2 tygodnie.. ale super wygląda...

madzikulum no ładne są, też przeglądałam. Ale kupować tak bez mierzenia... ciężko. Może ktoś z Was wie, gdzie można jeszcze dostać bieliznę z linii Masquarade? Bo nie mogę nic znależć. Najgorzej jak się spodoba coś na samym początku poszukiwań, to wtedy trudno jest przekonać się do innych, tańszych wzorów. I pewnie skończy się na tym,że zapłacę za bieliznę 250 zł, a planowałam znacznie mnie. ehhhh

idz do lingerii, przymierz i zamow z anglii:)
z figleaves.com na przyklad

:-))) za późno. potrzebuję stanik na za 10 dni, bo mam przymiarkę sukni. Ale byłam dziś w fajnym sklepie w Gdyni na Świętojańskiej i kupiłam co trzeba. Na samym staniku "zaoszczedziłam" około 100 zł w porównaniu do tego z Lingerii. podaję linka do ich strony, bo może któraś z Was tez sobie coś tam znajdzie. Ogromnym plusem jest przemiła Pani (starsza blondynka, bo są jeszcze 2 młode dziewczyny), która bardzo fajnie doradza przy przymierzaniu. Do tego mają sporo staników masquarade (takich jak w Lingerii) tylko,że w promocji. Ceny na tej stronie internetowej trochę się różnią od tych w sklepie,więc lepiej się przejść. a oto link do bardotek : http://www.galeriarajstop.com/index.php?cPath=1_77 ja sobie kupiłam ten cały komplet Dalia Ivette i jestem zadowolona, bo mieli prawie wszystkie rozmiary i nawet mój 65 F się znalazł. powodzenia w szukaniu

kunegunda81 - czy w galerii rajstop sa biustonosze dla malobiusciastych?

no są. akurat ta Dalia, ktora ja kupilam jest podobno w pełnej wymiarowce,a jak czegoś nie ma to Pani zamawia. Dla mnie nie było stringów i pasa do pończoch,a już po Świętach mają być.

kunegunda- wiem, też obawiam się takiego zakupu w ciemno - tym bardziej że źle dobrana bardotka i to bez ramiączek może najzwyczajniej w świecie spadać........ chyba się przejadę do tego sklepu w Gdyni co poleciłaś. a powiedz mi - kupiłaś bez ramiączek? trzyma się?nie spada?
wiecie co, ja nigdy nie miałam stanika bez ramiączek który by mi nie spadał... zawsze zlatywał po 3 min.

tak .kupiłam bardotkę pod suknię z gorsetem,więc musi się trzymać jakoś. inna sprawa,że ten stanik bez ramiączek będę nosić tylko pod suknię, a ona sama w sobie będzie trzymać biust bo jest mocno dopasowana. Pod inne ubrania już z ramiaczkami. Ja nie wierzę,że jakis stanik w ogóle nie zjeżdża.

dziewczyny - bylam ostatnio na poszukiwaniach biustonosza typu bardotka pod suknie slubna i znalazlam bardzo sliczny w esotiq.
jako ze przed slubem wydatki są i trzeba sie z tym pogodzic to sie zalowalam sobie i kupilam komplet biustonosz + stringi - i ku mojemu przemilemu zdziwieniu /komplet kosztowal 203zl/ i radosci Pani w Esotiq powiedziala ze maja teraz promocje - i za kazde wydane 200zl czy ponad 200 zl za 1zl dostaje sie wybrany przez nas drugi komplet gratis!!!! wiec do domu przyszlam nie z jednym - a z dwoma pieknymii kompletami bielizny ! polecam ! nie wiem ile trwa promocja, ale mysle ze warto !
ps. ja kupowalam w Alfa Centrum.

a kiedy była ta promocja?
i nie wiesz do kiedy?:)

nie wiem do kiedy - a zakupy zrobiłam 1 kwietnia.

Mi się wydaje, że wybór bielizny ślubnej jest w dużej mierze uzależniony od tego jaka sukienkę ślubna się wybierze. Jak ma się typowa, gorsetową sukienkę, to nie ma sensu kupować pod nią gorsetu - myślę, ze nie będzie to komfortowe zestawienie. Najlepiej w takim wypadku kupić jakiś komplet stanik+figi. Jeżeli sukienka będzie lżejsza, to myślę, że gorset w takim wypadku będzie jak najbardziej pasował.
http://koronka.pl/axami-v1107-gorset.html
http://koronka.pl/axami-v570-gorset.html
http://koronka.pl/lupoline-912-pas-do-ponczoch.html
http://koronka.pl/lupoline-780-biustonosz.html
Wrzuciłam kilka propozycji, zarówno z gorsetami, jak i komplety - myślę, że coś się wam spodoba.

zdecydowanie odradzam gorset jesli przy takich upałach wytrzymasz to zazdroszcze pozatym moze to byc bardzo nie wygodne ja bede miala bardotke a sa i takie z push up wiec piersi wygladaja bardziej okazale

ja mam biustonosz ;]

Ja będę mieć wszyty biustonosz bez ramiączek,typu push-up.

Zależy, co będzie ci bardziej odpowiadało, ale dobrze dobrany gorset potrafi nie tylko wysmuklić sylwetkę, ale i podkreślić biust. przyjrzyj się temu bliżej: https://www.sklep.justbeck.com.pl/collections/gorsety i warto też nieco więcej poczytać o tym w sieci, zwłaszcza jeżeli chodzi o rodzaje gorsetów i ich funkcje.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...