biopsja piersi, gdzie najszybciej

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Byłam na usg piersi i znaleziono coś w niej, lek. wykonująca usg kazała szybko zrobic biopsje. Gdzie w Trójmieście można zrobić biopsje na NFZ lub prywatnie ale "od ręki" bo lek. od usg powiedziała że do onkologa trzeba miec skierowanie ( kiedyś nie było potrzebne) i dopiero wtedy skierowanie na biopsje.
Parę lat temu robiłam z marszu biopsje ale tam juz nie robią tego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: biopsja piersi, gdzie najszybciej

Kochana pracuję w służbie zdrowia i to co Ci powiedział lekarz (skierowanie do onkologa) to absolutna bzdura!! Może lekarce się pomyliło z chirurgiem-onkologiem a tu się zgadzam -trzeba.Powiedz mi jaką musisz mieć zrobioną biopsję? cienkoiglową czy gruboigłową?

Cieńkoigłową, lek. nie jest w stanie stwierdzic co to tylko tyle że w środku jest płyn który trzeba usunąc i przebadac to.

Ja robiłam w Invicta na Podwalu, na NFZ ale to bylo 4 lata temu... ale moze warto sprobowac zadzwonic

tez robiłam w Invicta ale za kasę bo potrzebowałam szybko......

wlasnie o tej firmie kochana mowie :)

Niestety dzisiaj nie ma mozliwosci zrobic tego badania :( jutro jest wolny grafik ale na prywatne biopsje- koszt 230zl (późnopopołudniowe godziny). Jeśli chcesz moge podac namiary

Na wykonanie tego badania na nfz nie ma długich terminów (ok. tydzień oczekiwania) ale musisz mieć skierowanie (wewnętrzne) od lekarza z invicty.

Dziękuje Tobie ~noname za szybką odpowiedz, jestes super :) lepsza niż infolinia onkologiczna na którą jednocześnie próbowałam dodzwonić się.
Jestem umówiona do Invicty na poniedziałek.

Kochana nie udalo sie na jutro?! Probowalam dopytaac sie czy daloby rade do onkologa ise umowic w najblizszym czasie zeby zbadal i wystawil skierowanie ale niestety...terminy na kwiecien. Pozostaje jedynie prywatna wizyta. A dowiadywalas sie czy moze gdzies indziej wykonują ten zabieg? Moze szpital na zaspie?

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...