biustonosz pod gorset?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
mam pytanie do wszystkich przyszłych panien młodych jak i mężatek, które mają suknie z gorsetem. Czy zakładacie pod gorset biustonosz? W wypożyczalnie gdzie pożyczam suknię poinformowano mnie że musze mieć biustonosz. Niestety sukienka nie była szyta na mnie na miarę, stąd myślę potrzebny jest ten biustonosz aby conieco było wyeksponowane. Czy Wy też będziecie miały biustonosz i czy będzie z nim wygodnie (mam namyśli biustonosz bez ramiączek) i czy są jakieś specjalnie szyte pod gorset biustonosze czy może być jakiś zwykły push up?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: biustonosz pod gorset?

z tego co wiem to sa specjalne biustonosze pod gorset, osobiscie jeszcze nie szukalam, ale mam nadzieje taki znalezc.

a gdzie takich szukać? w salonach z sukniami czy w pracowniach gorseciarskich? i gdzie takie są?

ja mam sukienke (jedna calosc) szyta na mnie, ale i tak chcialabym miec biustonosz bez ramiaczek. Jeszcze sie za nim nie rozgladalam, ale slyszalam, ze w kazdym sklepie z bielizna mozna taki znalezc, wystarczy powiedziec ze sie szuka pod suknie slubna.

polecam firmę selmark, m.in. jej staniki są w domu towarowym batory w gdyni na parterze ale sądzę że w każdym porządnym sklepie z bielizną powinny być. Zwróćcie uwagę na model z odpinanymi ramiączkami biały matowy w niematowe promyczki. Idealnie się nadaje pod ślubną sukienkę i trzyma się po odpięciu ramiączek wyśmienicie!!

w zasadzie to nie ma specjalnych biustonoszy pod gorset, ale rzeczywiście dobrze go mieć , bo o wiele lepiej układa się w nim biust,
nie radze zwracać się z tym to pracowni gorseciarskich, bo naogół robią tandete, Idealnym biustonoszem pod gorset jest biustonosz "Lisca" i można go zakupić w niektórych salonach ślubnych lub z tego co wiem są w slkepie z bielizną w Wielkim Młynie, cena ok 100-130 zł. Nadaje sie również do codziennego noszenia, idealnie przylega do ciała i ma sie pewność że nie spadnie, sama takowego uzywam i szalenie jestem zadowolona. Ale staniczki te polecam paniom z rozmiarem biustu do miseczki "C". Jeśli którąś z was szokuje cena , to mozna szukać tańszej wersji, pamiętać tylko żeby mówić ekspedientką ,że stanik ma zbierać biust do środka i wypychać do góry.
pozdrawiam :)

Widziałąm takie specjalne staniczki pod gorsety, maja od spodu przszyty silikon, coś jak w pończochach samonośnych co powoduje, ze po odpieciu ramiaczek mamy komfort, ze staniczek nigdzie sie nie przesunie w bok lub co gorsza w dół :(

ja też mam suknię z gorsetem i w salonie, w którym kupowałam suknię, pani powiedziała mi, że lepiej mieć biustonosz.....
ja już patrzyłam za biustonoszem białym, bez ramiączek w Triumphie, są właśnie na takim silikonowym pasku, co daje pewność że nic nam nie odpadnie :)) pozdrawiam

znalazlam stronke firmy S****, tam jest dzial slubny, sa rozne rodzaje biustonoszy, m.in. tez takie z odpinanymi ramiaczkami. tak mi przyszlo do glowy, ze jezeli ktoras z was bedzie sie czula malo swobodnie w biustonoszu bez ramiaczek, to mozna przeciez przyczepic takie przezroczyste - jak dla mnie to wole jednak bez, bo z bliska i tak je widac :-) ale jest taka opcja :o)

Kochane kobitki. Nie zrozumiałyśmy sie. Chodzi mi o to, że obwód stanika jest obszyty silikonem. Jesli chodzi o ramiaczka silikonowe do gorsetu uwazam za porażke, wybaczcie.

Elle. A gdzie takie staniczki widziala?

ja właśnie takie widziałam w Triumphie ;)

image

image
image
image
image
a taka biała suknia na noc poślubną :> co Wy na to?
image

mi się podoba ta koszulka na noc poślubną, hehe
jakiej to firmy ?? mogę prosić na namiary ??

image

Cameolingerie :)
Chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko jak podam na forum stronę www tej firmy-
<................................>
w dziale "sexy lingerie" i "bridal lingerie" kosztuje 49 $
mi się jeszcze taka sukienusia podoba...
image

świetne są te dwie ostatnie "sukienki", bardzo sexy...

WITAJ! JESTEM MŁODĄ MĘŻATKĄ , MIAŁAM ŚLUB W LATO 2004. MOJA SUKIENKA BYŁA 2-CZĘŚCIOWA Z GORSETEM I NIE MIAŁAM BIUSTONOSZA Z CZEGO SIĘ BARDZO CIESZE BO I TAK BYŁO MI GORĄCO. GORSET JEST ŚCIŚLE DOPASOWANY DO CIAŁA I JEST DOŚĆ GRUBY. POZA TYM NOSIŁAM BIUSTONOSZE BEZ RAMIACZEK I ZAWSZE MI SPADAŁY A NIE ZAPOMINAJ ŻE PRZETAŃCZYSZ CAŁĄ NOC.
POZDRAWIAM ANNA

no tak tylko co zrobić gdy ma się " za mało" aby być w samej sukni bez biustonosza? ;) jakie propozycje dla mniej obdażonych przez naurę kobietek?

Stanik push up!Nic więcej nie możesz chyba zrobić.Albo operację plastyczną (żartuję!)

operacje bardzo chetnie tylko nie stac mnie na nią na razie ;) widziałam fajne gorsety na stronie lulu.pl ciekawe czy beda na mnie dobrze lazały, w weekend ruszam na miasto przymierzać .....

Powodzenia :)

Dziewczyny! ja tez mam suknie dwuczesciowa z gorsetem. Zqastanawiam sie nadstanikiem bez ramiaczek. Mysle tez o majtkach wyszczuplajacych czy takich gorsetach ktore obciskalyby brzuch (moja zmora sa opnki na brzuszku). Mozecie cos doradzic?

Aro jesli masz sukienke z gosretem to odpusc sobie obciskające majtki - gorset i tak modeluje sylwetkę , lepiej pomyśl o takich w których bedzie Ci wygodnie a na pewno Twój uśmiech sprawi ze bedziesz wyglądała pięknie... majtki bedą Cie tylko uciskały

ja też chciałam sobie takie majtusie sprawić i sie teraz zastanawiam czy jednak nie zrezygnować.....ale z drugiej strony chcialabym w tym dniu wygladac idealnie ;) ale chyba zamiast takich majtek zafunduje sobie basen ;))

no... ja tez basen albo aerobik ;)

kochane,

lepszy basenik po aerobiku na poczatku nabierzecie masy i możecie sie przestarszyc, a wbrew pozorom basen to bardzo duży wysiłek dla organizmu tylko ta cudowna chłodna woda koi zmęczenie...

:)))

czy któraś z Was widziała gdzieś w Trójmieście ten komplecik?
Bo ja się na niego już napaliłam, ale nie chcę kupować bez przymierzenia przez internet, bo już wiele razy się na to nacięłam...
image

no pewnie, że lepszy basenik, przy pływaniu pracuje całe ciałko ;)
no a samo pływanie jest bardzo przyjemne, jeśli ktoś lubi wodę ;))
bo ja uwielbiam ;)))
a więc od następnego tygodnia - BASENIK ;))

Ja juz własnie zaczełam pływać, polecam nowo otwarty (od pół roku ) na Gdańskin Chełmie, mysle ze do czerwca dam rade troche zgubic kilogramów, ale bez przesady.Pozdrawuiam i duzo zapału do ćwiczen.

Miałam sukienke dwuczęsciową. Ponieważ sukienka była szyta już do zdjęcia wymiarów musiałam miec stanik. Oczywiście wybrałam taki który miał odpinane ramiączka i był od wewnatrz podszyty silikonem. Nie przeszkadzał mi absolutnie (mimo tego że wesele było w sierpniu) i ładnie podnosił biust. O ile dobrze pamietam zapłaciłam około 80 zł. Nie był to wyrob Triumpha, ale jakość niezła, bo nosze go do dzis i wyglada nadal tak jak po zakupie :) Myslę że każdy szanujący się sklep z bielizna bedzie miał cos takiego w sprzedaży...

A możesz zdradzić, gdzie go kupiłaś w jakim sklepie. Takiego właśnie szukam, a cena dość chyba przystępna. Tak mi się wydaje.

Sklep w Rumi przy ul. Starowiejskiej (blisko Foto-Miry). Mają dość duzy wybor bielizny w przystępnych cenach :)

A ja mam w sukni dwie miseczki wszyte wiec tylko stringi i już:)
Koszt bielizny 20 zł. Przynajmniej na czyms oszczedzam:)