black&white

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
wiecie moze ile kosztuja zdjecia od firmy black&white, dzien slubu oraz plener ?? Bede wdzieczna za kazda informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: black&white

Nie podam ci dokładnej kwoty bo jej nie pamiętam, ale są warci każdej ceny. Na pewno mają drożej od innych, ale uwierz mi że warto. Miałam okazję oglądać zdjęcia znajomych z sesji w plenerze i wyszły super. Sama będe organizować ślub w przyszłym roku i jak już będę znała dokładną datę, tzn jak się zdecyduje na lokal to na 100% udam się do nich żeby ich zarezerwować bo są tego warci-a jak mi się nie uda na ślub to przynajmniej do sesji.

Mogę potwierdzić. Choć z racji trudnienia się fotografią, B&W to moja konkurencja, grzechem byłoby jej nie docenić. W fotografii ślubnej w Trójmieście należą do absolutnej czołówki, a ich głównym atutem to oryginalne kadry, wysoka jakość oraz b.dobry tzw. postprocessing ( obróbka ).

Podejrzewam, że ceny zaczynają się od min. 2500, ale uważam że są warci, jeśli kogoś stać.

Koniec końców, po ślubie zostanie tylko partner, obrączka, i zdjęcia właśnie.

Dziekuje ze opinie i doceniam szczerosc konkurencji :-)

powiadają, że albo dobrze, albo wcale ;)

pozdrawiam.

odezwij sie do mnie na maila to przesle ci oferte jaka ja dostałam od BW

Nie prościej ruszyć trochę głowa i do nich zadzwonić/ napisać maila?

tak sie sklada ze ruszylam glowa juz pare dni temu, nie ma mnie w Polsce wiec wyslalam maila, niestety nie ma odpowiedzi a ciekawosc mnie zrzera.

ja też długo czekałam na ich odpowiedz....nie wszyscy karzą sobie tyle czekac ;) i nie kazdy jest tak cierpliwy hehe
Kay odpisałam na maila :) pozdrawiam

Dziekuje Dorotko za szybka odpowiedz!

:)
i jak zapatrujesz się na ich cennik Kay ??
W razie co musisz wziąść poprawke ze pewne rzeczy/ceny mogły się zmienic. a wogole kiedy macie slubik ??
Pozdrawiam

Do Dotki

My mamy slub 29/05/210, jeszcze sporo czasu...
Co do B&W to faktycznie ceny sa wysokie i bede musiala sie powaznie zastanowic i moze jeszcze poszukac, z drugiej strony wydaje mi sie ze jednak zdjecia sa bardzo wazne bo do nich bedziemy najczesciej wracac...
Pozdrawiam

Miło słyszeć że ktoś ma ślub tego samego dnia co ja:) 29.05.2009 :)

Jeju 29.05.2010 oczywiście!!! :P

Z tą czołówką w trójmieście to Pan Panie Marku W. trochę przesadził. I owszem, jest o nich głośno, ludzie robią w koło nich szum, ale jak na mój gust to ja nie chciał bym mieć zdjęć z photoshopa a z aparatu a ich prace choć podobają się, za bardzo upiększone i wycacane. No i te ceny z kosmosu chyba.

Cóż - kwestia gustu. Rozumiem osoby którym się zdjęcia z B&W mogą nie podobać. Nie mniej, oglądając ich prace, zwłaszcza pod kątem pomysłów, ujęć, uważam że mało kto w trójmieście oferuje usługi na takim poziomie.

Uważnie śledzę konkurencję. I może gdybym miał wybór, to wolałbym miast B&W np. Kalina-Studio, czy Adama Trzcionkę ( dla mnie aktualnie bodaj najlepsi w polsce ), to jednak na sesję w B&W bym się nie obraził :-)

Zdjęcia z photoshopa ? To temat rzeka, i nie chciałbym na ten temat polemizować. Wystarczy że wiem, co wyprawia się w klasycznej ciemni.

Są tacy co wolą zdjęcia nieudziwniane. Są tacy, którym obróbka B&W przypada do gustu.

Co do cen - proszę mi wierzyć, to nie są ceny z kosmosu.

Po całej imprezie weselnej prócz partnera, i obrączki pozostają tylko zdjęcia. Warto za nie zapłacić.

Znam zbyt wiele osób, które zaoszczędziły na fotografie.

Niestety, tylko pozornie.

Byłbym zapomniał. W celu odniesienia, proszę mi zaproponować kogoś kogo uważa Pan za czołówkę trójmiejską w fotografii ślubnej ?

Marek, a co sadzisz o o-studio Lukasza Ostalskiego?

B. ładne zdjęcia, dobry warsztat, panowanie nad światłem błyskowym.
Zdjęcie w łodzi jest świetne.

Jednak nada wolę bardziej Kalinę, czy Trzcionkę ;-)

to jak tak już jestescie przy oponiach to z checia bym się dowiedziała co Marku myslisz o zdjeciach fotografa którego ja wybrałam www.fotoslaw.com

a co do bw i photoshopa to na pewno mozna się ugadac z nimi żeby za wiele przerobek nie robili jesli ktos nie lubi=przeciez to kwestia gustu.

Nie powinny mnie panie tak mocno pytać o ocenę konkurencji ;-)

Przejrzałem galerię. Wydaje mi się że będzie Pani zadowolona ze zdjęć.

Ja juz podpisalam umowe wiec za pozno na zmiany... Poza tym bardzo podobaja mi sie Lukasza pomysly i dobrze sie dogadujemy...
Cieszy mnie ze "konkurencja" sie o nim dobrze wypowiada...

ja wiem wiem....ale tak z czystej ciekawosci. :) Dziekuje

Ostola...a twoj nick na forum ma cos wspolnego z nazwiskiem tego fotografa czy tylko taki male zbieg okolicznosci ?? :)

Ha ha ha - mamy bardzo podobne nazwiska, Lukasz jest Ostalski, ja jestem Ostolska. Lukasza polecila mi Beata Fryz, moja makijazystka, wiec to kompletny przypadek... Ale dzieki nazwisku udalo mi sie wynegocjowac niezla znizke ;-)

hehe no to faktycznie niezly zbieg okoliczności :):)

A co myślicie o Panu Arturze Łastowskim, czy również plasujecie go w czołówce trójmiejsckich fotografów?

amarena tutaj było o nim pare słow
http://forum.trojmiasto.pl/fotograf-Artur-Lastowski-co-o-nim-wiecie-t66882,1,11.html?hl=Artur łastowski#hl

Przejrzalam jego galerie, zdjecia sa przepiekne!!

Wiem! będzie on fotografem na moim ślubie :-) zapytałam z ciekawości :-)

Gratuluje wyboru :-) Sama sie teraz zastanawiam...

ZAPRASZAMY NA NASZĄ NOWĄ STRONĘ (jeszcze w trakcie budowy):

http://www.bwphotography.pl/

Pozdrawiamy serdecznie,

B&W PHOTOGRAPHY

FOTOGRAFIA ŚLUBNA |NOWY BLOG

Odpowiadając na liczne pytania mailowe - nie jest to wersja końcowa strony i niech nie zmyla Was wcześniejszy napis "strona w budowie", będzie jeszcze kilka poprawek, ale galerie z fotografiami już działają, więc zapraszamy.

Rozpoczęliśmy wysyłanie oferty na rok 2010.
Prosimy wszystkie Pary, które pisały do nas wcześniej, a nie otrzymały odpowiedzi o ponowne zapytanie - tym razem wypełniając formularz kontaktowy na naszej stronie.
Dziękujemy i pozdrawiamy!

strona jeszcze nie działa jak powinna , można wejść tylko na "o nas" formularza kontaktowego nie mogę znaleźć

ja wchodze wszedzie-wlasnie pobuszowalam troszke:)

a ja nadal nigdzie wejść nie mogę :(

moze czegos brakuje Twojej przegladarce? Sprawdzilam, moge wejsc wszedzie.

a już wiem czemu tak jest . Ja używam Mozilli i dlatego nie działa , jak użyłam internet explorer to jest teraz ok

Witam,
Może zamieszcze tu opinie o B&W bo byli na naszm ślubie i powiem szczerze jakie mam przemyślenia.
Ostateczną ocene pozostawiam osobom zainteresowanym.

+ kadry, łapanie momentow, ciekawa perspektywa, innnowacyjność
+ zdjęcia w ruchu są pełne życia i nie są płaską dokumentacja rodem z tel. komórkowego
+ strój dostosowany do okazji
+ charyzma i dobra organizacja- potrafili zapanować na tłumem np w kontekście zdjęć grupowych przed kościołem

- brak elastyczności i dostoswania sie do pary młodej
- zdjęcia robione sa różnymi aparatami (Fuji i Canon) o różnych typach matryc i różnej kolorystyce- widać to wyraźnie i trudno to potem wrzucić w album i zestawić razem w spójną całość
-zdjęcia obrobione są, przynajmniej częściowo nieostre ( nie mówię o zabiegach artystycznych) co uważam za niedopuszczalne
- baaardzo wygórowana cena!

Kwestia dyskusyjna dotyczy samej edycji- zdjęcia są ciemne i pozbawione barw ( przykładowo, bukiet w czerwieni i różu wyglada jak posypany popiołem, giną szczegóły na sali i wszystko jest strasznie ponure- znacznie bardziej niż na zdjęciach ze strony)
Wiem i szanuję to że wiele osób świadomie decyduje się na taki styl.
Barwy ziemi, lekko brunatny filtr sepio-podobny Jest czymś co przewija się przez portfolio B&W i jest dla nich charakterystyczne.
Jednak dla osób rozważających wybór fotografa slubnego, polecam się zastanowić nad tym, czy chcemy mieć komplet zdjęć slubnych (czyt. 1200 zdjęc) tylko i wyłącznie w tej stylistyce, czy też podoba nam sie taka sesja i kilka fotek dla klimatu. Różnica jest kolosalna.

Re-edycja na prośbe została zrobiona, ale nadal nie jest to coś na co się pisaliśmy i co uzgodniliśmy przed podpisaniem umowy.
Polecam się dobrze zastanowić na co będziemy patrzec za 20lat w przód.

Mam nadzieję że ta recencja jest uczciwa i pomoże przyszłym parom młodym w podjęciu decyzji dla nich najlepszej.
pozdrawiam
Wanda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0