obrączki : na co zwracac uwagę..

Temat dostępny też na forum: Wesele
jestem zielona jesli chodzi o złoto, kupujac obrączkę musi mie jakiś specjalny numer, próbę , żeby była trwała?? mam jeden pierscionek który dostalam na komunię i juz długo go noszę i nadal sie błyszczy -ani razu nie był na polerce , natomiast wydaliśmy kupę kasy na zaręczynowy z brylantem w Arbiszu i juz w ciagu roku raz go polerowalam jak zmniejszałam i raz czysciłam, wyglada to strasznie a co dopiero nosząc całe zycie obraczkę non stop??!! na co patrzec jakies rady ?? :-))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: obrączki : na co zwracac uwagę..

hm my kupiliśmy bo po prostu nam się podobały ale! nasze są niepraktyczne bo mają takie tłoczone wzory i zawsze przy myciu rąk, robieniu cista itp. należy je zdejmować bo wszystko włazi do środka, mój mąż jest starsznie roztrzepany i często ją potem zapomina założyć i moja mama ją znajduje w różnych miejscach w domu :)

ja mam proste płaskie matowane z dodatkiem białego złota - wg mnie są ok
zbyt szerokie moga przeszkadzać przy różnych pracach....

mnie ostatnio podobaja sie obraczki fazowane (trapezowe??)- ale nie wiem czy beda wygodne w noszeniu...ma ktoras z was takie obraczki, jak sie nosza?

czyli takie ściete na brzegach??? Jesli tak to ja mam takie i sa ok - w niczym to nie przeszkadza

oto moje
image

tak dokladnie o to mi chodzi...moze nawet troszke jeszcze bardziej sciete:)

więc spokojnie mozesz kupic - nic a nic nie przeszkadzają
A jak chcesz wypróbowac to kup cos takiego ze srebra, ponos i zobaczysz ale na 300% jest OK :)

Ja mam obrączki mieszane... w środku jest pasek z białego złota... nie wiem czy to kwestia wykonania czy po prostu model jest kiepski ale ten pasek w środku się po tygodniu odkleił, a teraz po naprawie moja obrączka wygląda jakby była porysowana... Bardzo żałuję, że nie wzięliśmy zwykłych zółtych obrączek bez bajerów... no cóż mój mąż się uparł i teraz mamy to co mamy. Ja mówię, najlepsze są zwykłe, bo nic się z nimi nie stanie...

odradzam matowane, po kilku miesiącach widać same rysy, żałuje że nie kupiliśmy tradycyjnych obrączek. standartowa próba 585

ola1500 napisał(a):

> odradzam matowane, po kilku miesiącach widać same rysy, żałuje
> że nie kupiliśmy tradycyjnych obrączek. standartowa próba 585

Podobno można je odnowić za ok. 20zł, tak mówił jubiler (pod filarami w Gdańsku). Tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce...

my bedziemy mieli najzwyklejsze w swiecie,nie lubie udziwnień...
moja bedzie miała 4mm a tomek 5 mm...

image

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?