braki a studia na pg

Zawsze byłem nastawiony na humanistyczne, ale w bardzo krótkim czasie 4 miesiące udało mi się nawrócić na matmę. 'Nawrócić' w moim wypadku znaczy około 80% z tegorocznej matury z matmy- podstawa. W moim wypadku to wyczyn z uwagi, że nastawiałem się zawsze tylko na humanistyczne, a reszta szła ledwo- po prostu nawet czasu na inne nie poświęcałem. Mam wiele samozaparcia, ale muszę przyznać- braki są. nie mam pojęcia o fizyce na dzień dzisiejszy, a matematyka jak widać, podstawa super- (stać mnie byłoby na więcej z podstawy), za to o rozszerzeniu nic nie wiem. Z moich wyliczeń wynika, że mam jakieś tam szansę dostać się na informatykę na eti, a jeżeli nie to na inne kierunki na pewno. Czy mam szansę utrzymać się na studiach. Czy mogę uzyskać pomoc od innych w brackach z matmy i fizy? Czy podstawa matmy na 80% to już jakiś krok?
Jeżeli miałbym dokształcać się na własnę rękę przez wakację (w domu) to co polecacie? Może jakieś czasopisma naukowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: braki a studia na pg

zależy od wydziału, ale wszędzie teraz matma i fiza są od podstaw. jak ktoś ma chęci to sobie poradzi. poziom już dawno sięgnął dna i pg musi z tym jakoś walczyć

ale generalnie polecasz pg mimo wszystko?

czy moglbys mi doradzic jak przez wakacje moglbym sie przygotowac samodzielnie do studiow? zeby jakos nadrobic fiz i matma taka jak bedzie serwowana na eti. albo moze co polecasz do poczatkowej przygody z programowaniem? moze jakies czasopisma, ktore wprowadza mnie w temat infy?

oj masz duzo do nadrobienia, pierwsze zajęcia -programowanie gry, całki i pochodne na dzień dobry,a ty nawet rozszerzenia nie masz. Marne szanse. Jak na infe to lepije idx na wydział fizyki tech to tylko ize musisz nadrobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie ma informatyki na wydziale fizyki tech. jest albo informatyka na eti albo informatyka z ekonometia na wydziale zarzadzanie.

4 miesiace do rozpoczecia roku studenckiego, wiec troche czasu mam. wiec podpowiedzialbys mi jak samemu nadrobic pare rzeczy w domu? jak wejsc w temat programowania w domu? jakich ksiazek, ebookow uzywac?

nie daj sie wystraszyc jakims lolkom. ciesz sie wakacjami. jak jestes pracowity to na 100% sobie poradzisz nawet jak masz jakies tam braki (braki != totalny debilizm i zero kumacji)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0