bukiet ślubny-cena

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
sluchajcie
jutro jade zamowic bukiet slubny. nie mam zielonego pojecia na jaka cene sie przygotowac. mozecie mi podac orientacyjne ceny?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: bukiet ślubny-cena

tez bym chciala wiedziec wiec podbijam

jak pisalam do kilka kwiaciarni maila to dostawalam przewaznie odpiwedz kolo 150 zl

to zależy z jakich kwiatów. Ja będę miała bukiet za góra 60zł, bo z margaretek, a to są stosunkowo tanie kwiaty w porownaniu np. do cantadesek

100zł

moja sis bukiet z roz, frezji i eustomy + bukiet dla swiadkowej+butonierki 200zl

Jolga a wzorujesz sie na jakims bukiecie czy wedlug Twojego pomyslu zrobi Ci kwiaciarka?

wiesz co ja narazie swojego nie zamawailam , ale moja sis wychodzi za maz 23. 06 i zamawialysmy dzis dla niej...same wybieralysmy kwiatki ale dziewczyna nam troszke pomagala...generalnie to jest taka nasza sprawdzona kwiaciarnia i jestesmy na 100% pewne ze beda piekne. zamawialysmy wlasnie bukiet slubny+bukiet dla swiadkowej+ butonierki+ kosz kwiatow przed oltarz +kwiaty w wazony boczne (4) + kokardki z kwiatkami na lawki, krzesla i klecznik(20szt) i za to wszystko 430 zl. wiec uwazam ze nawet tanio;)

Jolga, a możesz zdradzić, co to za kwiaciarnia?

image
za ten 200zl na fikakowie

Za dwa bukiety, ślubny i dla świadkowej, butonierkę i przystrojenie samochodu płaciłam podajże 300zł. A i kwiatek we włosy ;)

a mozesz zdradzic gdzie ta kwiaciarnia??

200zl za sam bukiet... drogo chyba.

Jolga Czy Twoja mama jest dermatologiem?

Jolga a gdzie zamawiasz kwiatki?

bedzie kosztowac ok 100 zl taki bukiet bo ja mialam bardzo podobny

Ja za bukiet z kalii i eustomy zapłaciłam 100 zł - zaniosłam swojej kwiaciarce zdjęcie i zrobiła mi prześliczny bukiet. Naprawdę uważam, że wycenianie bukietów na 200 zł to lekka przesada. Kwiatki zamawiałam w kwiaciarmi w Rumi Janowie u p. Gabrysi.

Ja za bukiet z miniaturowych słoneczników i przypinkę z jednego słonecznika dla pana młodego, płaciłam 60 zł. (a raczej on płacił - zgodnie z tradycją:-)))

Kwiaciarnia "Beata" Gdynia Dąbrowa.

Byłam w mojej ulubionej kwiacarni koło ETC i przeżyłam szok ;)
Malutki bukiecik ślubny w cenie 180 PLN. Uważam że to przesada.
Do tej pory zamawiałam tam bukiety na różne okazje i byłam zadowolona zarówno z wykonania jaki i ceny. Niedawno za 2 przepiękne wiązanki na ślub zapłaciłam 100 PLN, nie rozumiem więc skąd taka różnica w bukiecie ślubnym.
W każdym razie będę musiała szukać innej kwiaciarni.

P.S. Czy któraś z Was słyszała o bukietach ślubnych z Okazu we Wrzeszczu?

A różnica - moim zdaniem - w przymiotniku "ślubny" niestety :-/
W Sopocie u Zdrojewskich za jakikolwiek bukiet ślubny - nawet najskromniejszy - rozmowa zaczyna się od 150zł, a zwykle są to sumy typu 200, a nawet 250zł.
Jasne - u nich są piękne bukiety, ale ja z mojego za 6 dych też byłam b.zadowolona.
(a potem i tak zapomniałam go zabrać po weselu z knajpy, więc tym bardziej cieszę się, że nie płaciłam za niego więcej;-)))

A co śmieszniejsze, jak zapytałam pani w kwiaciarni ile zapłacę za bukiet z niewielkich bordowych róż (10 sztuk) , to odpowiedziała że 40 pln.
Ale jeśli byłaby to wiązanka ślubna (jedyny dodatek to biała , satynowa wstążka) to w granicach 200 pln.
Śmiechu warte!

bo wlasnie za samo slowo - bukiet SLUBNY niestety sie tez placi... :/ przykkre ale prawdziwe

no jest to troszke smieszne, ale tak niestety jest praweie wszedzie. Ja za bukiet z roz zaplace 150 zl.

moj bukiet z roz (z ogonem) kosztowal 100zl

moja kuzynka palcila teraz za bukiet 150zł

Dzwoniłam do "Okazu" we Wrzeszczu, wiązanka która mnie interesuje max 100 pln, więc jest różnica ...

no i mam. za bukiet ślubny plus minibukiet dla świadkowej, dla świadka i pana młodego w butonierkę zaplaciłam 150 zł.
bukiet mniej więcej będzie wyglądał tak: (zdjęcie po lewej). nastąpi pewna modyfikacja ale zarys jest właśnie taki

image

przepraszam za rozmiar zdjęcia :(

wystarczy nie mowic ze to ma byc bukiet slubny.... Po prostu chcesz taki i taki bukiet i tyle. Pyta sie czy na slub - odpowiadasz 'nie' i tyle. :) moja kolezanka tak zrobila i za ten sam bukiet co w innej kwiaciarni chcieli 215zl zaplacila 80....

moja mama nie jest dermatologiem;) a kwiatki zamawiamy w takiej malutkiej kwiaciarni niedaleko manhatanu we wrzeszczu ale to nie jest ta kwiaciarnia ktora znajduje sie za manhatanem ( kwiaciarnia alternatywna) a po tej samej stronie ulicy tuz za mc donaldem,to ta uliczka ktora jedzie sie w kierunku srebrzyska.a kwiaciarnia jadac od manhatanu w str. srebrzyska po lewej stronie.

acha jeszcze w ta cene ktora podawalam , czyli 430 zl (zapomnialam dodac) wchodza dwa bukiety dla rodzicow i kwiatki we wlosy.

polecam tą kwiciarne co jolga-robią tam śliczne bukiety-tez chce zamówić tam bukiet na ślub:))) ulica Partyzantów

tak to tak kwiaciarnia na partyzantow!

ja za bukiet z kalii róz i bukiet dla światkowej i dziewczynki niosącej obraczki i przystrojenie samochodu 350zł

Jolga, chyba mowisz o kwiaciarni Ewka na ul Batorego.

Tez tam mialam :) I chyba chodzi o moj polecany bukiet. Eustomy, gozdziki, roze i frezje.
Wzorowany na bukiecie kasiab.

Za swoj + dwa bukiety dla swiadkowych + dwie butonierki + strojenie auta z tiulem placilam 350 zl. W porownaniu z innymi kwiaciarniami - tanio.

(Tu jeszcze przed slubem, wiec głęboko oddycham z nerwów):
image

Wygladałaś przepięknie :)
I bukiet też śliczny :)

asinek - fajnie,ze wkleilas swoje zdjecie! slicznie wygladalas - a ten bukiecik jest cudowny!

Czy mówimy o kwiaciarni na przeciwko straży pożarnej ?
Jeżeli tak to też polecam wszystkim, Ewa poprostu kocha to co robi i każdy bukiet który wyjdzie spod jej ręki jest poprostu uroczy :) i napewno podbije serce :)) Kupuję kwiatki w owej kwiaciarni juz jakieś 10 lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)

Dziękuję ślicznie :)

Na tamtym zdjeciu nie bylo widac, ale bukiet byl przewiazany biala wstazka, bardzo mi sie to podobalo

image

ja płaciłam 80 zł a butonierki dostałam gratis:)

za bukiet, 2 butonierki, 2 kwiatki we włosy i kwiat dla swiadkowej + dekoraja samochodu 470 zl

ja dzisiaj bylam w kwiaciarni pytac o moj bukiet, chce miec w ksztalcie kuli cały z samych roz bez zadnych dodatkow, taki na tasiemce ktory mozna trzymac na dloni lub jako torebka. pani powidziala ze tak okolo 250 zl taki bukiet, bo duzo roz trzeba okolo 50 -60 szt, za 2 butonierki 30 zl + bukiet dla swiadkowej z 11 roz z przybraniem, ktory kosztuje ok 60 zl, tym bukietem swiadkowej bede rzucac na oczepinach tak mi doradzila ta pani bo ja chcialam zrobic miniaturke kuli do rzucania, ale mi doradzila ze po co robic nowy jak moge swiadkowej bukiet wykorzystac, nie wiem czy to duzo juz sama jeszce sie nie zdecydowalam, wiecie moze po ile sa roze na gieldzie tak dla porownania chcialm sprawdzic

kwiaciarnia ewka i ta za mcdonaldem, to dwie różne -
- ewka jest naprzeciwko straży pożarnej (targowisko a-z, ul. sosnowa),
- a ta druga, to moja ulubiona na partyzantów, na prawo od macdonalda, za skwerkiem, obok sklepiku mięsnego nowak:)

Ja bym się nie sugerowała ceną a wyglądem kompozycji. Przecudnie robią u nich http://amarantkwiaty.pl/bukiety-na-stoly-weselne-16-dekoracyjnych-inspiracji/ . Zamówisz u ich wszystko co związane z dekoracja kwiatową i ślubem.