cena sukni

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny mam pytanie, ile płacicie za sukienke? Ile kosztuje nowa a ile szyta? Czy 2700 za uszycie w salonie to bardzo drogo? Nie mam pojecia, blagam o pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: cena sukni

hmmm,2700 za uszycie??? jejku,mi wydaje sie to bardzo drogo

moja(szyje),musze tez zaznaczyc,ze materialu jest wiecej niz na przecietna panne mloda,bo ja puszysta,i za sama suknienke 1400zl place

dodam,ze suknie szyje w salonie

Pluszowa, a w jakim salonie szyjesz? W Gdyni gdzies może?

ja wstepnie umowilam sie na 1100 plus welon< nie wie mjeszcze ile> jesli zdecyduje sie na koronki to cena bedzie troszke wieksza....a moja sukienka tez bedzie miala troszke materiału...hehehehehe....

a ja w srode idde na pierwsze mierzenie...i az sie boje..heheheh...trzymajcie kciuki... :D

Hej
Tanio to to nie jest, ale są suknie za 25tys, wiec w porównaniu z tym wypada niezle ;) Jezeli sukienka Ci sie podoba i jest wlasnie ta wymarzana, to nie ma co oszczędzac. Ja poszukiwalam "tej jedynej" pol roku i ceny sukienek wahaly sie od 1200 do 3500, wszystko zalezy od rodzaju materialu i koronki. Ale przy takiej cenie mozesz chyba ubiegac sie o jakies gratisowe dodatki, typu welon albo buty za pol ceny. Moja rada, jezeli Ci sie podoba to szyj
Pozdrowionka

dzieki, ale troche sie zdolowalam, bo wlasnie sie dowiedzialam ze tak drogo :(

Suknia sukni nie rowna , material materialowi tez nie , koronka koronce tez nie no i salon salonowi tez nie. Porownaj to do autka , jedni kupuja malucha a inni mercedesa. To samo w sukni , mozesz kupic za 1000 zl, lub o wiele drozsza , ale to zalezy jakie sa twoje oczekiwania i wymagania , czy zalezy ci , zeby bylo tanio i bez emocji , czy zaszalejesz i bedzie to suknia ta w ktorej czujesz sie nieprzecietnie , kazdy ma swoja filozofie co do tej kwesti. Pa pa.

Wydaje mi się że rozsądna cena to tak do 2 tys. Kobiety, które wydają więcej na suknię na raz to chyba muszą albo pływać w pieniadzach albo być bardzo nierozsądne.

zgadzam się z tym, że cena w dużej mierze uzależniona jest od materiałów, z których wykonana jest suknia - w jednym salonie zaproponowano mi uszycie sukienki za 1tys. zł, ale wierzcie mi, że bym się na to nie zdecydowała, bo te sukieneczki wyglądały niezbyt atrakcyjnie, jakby brakło materiału na halkę, na tiul usztywniający.... traciły wówczas swój fason.... warto dać więcej, ale szczerze nie stać mnie na sukinie za prawie 3 tysiące choćby była z najwspanialszych tiuli ręcznie haftowanych :)

Każdy ma to na co go stac :-) A przede wszystkim to, co mu się podoba. :-)

Cena nie jest zadnym wyznacznikiem. Widziałam drogie sukienki, ale brzydkie jak noc :-) I myślę że mozna uszyć piękną suknię za 800 zł.

Ale to prawda, że średnio sukienki kosztują 1300-2000 zł.

Dzieki :) Będę szukać gdzieś taniej....

Cześć
Najważniejsze, żebyś pięknie wyglądała i super się czuła:) Czasami trzeba zainwestować w siebie:) Pamiętaj pieniądze to nie wszystko. Później możesz żałować, że nie wzięłaś tej sukni.
Ja bynajmniej przestałam wierzyć, że jest ta wymażona suknia. Bo jak już taką znalazłam, to okazało się, że zupełnie do mnie nie pasuje. Będę sobie szyła suknie w której wyglądam ładnie i dobrze się w niej czuję. A dodatki mogą sprawić, że będzie ta jedna jedyna w swoim rodzaju:)

A moja sukienka 1500 kosztowała, w tym, że była po promocji ( bo z salonu gotowa i dopiero będzie przerabiana) i welon mi dodali gratis. Za szycie takiej zapłaciłabym 2250

to bardzo drogo!!!! polecam ci szycie u krawcowej moja bierze 750zl plus oczywiscie material. ale za to masz dokladnie to co chcesz pani poswieca ci naprawde duzo czasu i wiesz co kupujesz:)