chrzciny, gdzie i za ile?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam,
Za kilka miesięcy planujemy ochrzcić synka, chrzest prawdopodobnie będzie w katedrze oliwskiej. Macie może jakieś doświadczenia z okolicznymi lokalami, w których można by było podać gościom obiad, ciasto, kawę itp. Interesują mnie też ceny.
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: chrzciny, gdzie i za ile?

Witam
mam aktualnie ten sam problem i tez szukam lokalu. Chrzest tez w katedrze . zależy mi glownie na sopocie żeby był widok na morze i dobre jedzenie .

Też poszukuję jakiegoś niedrogiego lokalu na chrzciny w okolicy Gdańska Śródmieście.

Polecam restauracje Zabusia na Chlopskiej. Ce y przystępne jedzenie ok.

a jakie lokale z Gdyni możecie polecić?

no właśnie.... albo niedrogo, albo smacznie i fajnie.
Żabusia to lokal niskich lotów, ale za to tani. Ja bym tam nie zrobiła imprezy.
Sopot z widokiem na morze ... przy takich oczekiwaniach trzeba się liczyć z kosztami.

Miejsc w okolicy oliwy sporo. Zajazd pod oliwką, willa palladium... 10 minut autem dalej na osowej Malinowy ogród.. niższy standard to Trzy Dęby przy obwodnicy, na górze spacerowej.... itd. itp

troche mało infomracji od was by coś doradzić :)
np. ile osób, czy ma być blisko, by dojść pieszo, czy dojazd autem wchodzi w grę,
tak na szybko to przychodzi mi do głowy poniższe:

@abc
Bliko masz Zajazd Oliwka, trochę dalej i cenowo lepiej (tylko rodzina musi lubić naleśniki) Manekin na Przymorzu, a jeśli przejdzie włoska kuchnia to Restarante Tesoro na Polnej lub wyżej wspomniany Malinowy Ogrod

@kiki
Sopot z widokiem na morze nie będzie tani ;) Bardzo ładnie jest np. w Smakach Morza, ale jedzenie średnie.
Jak już może być blisko morza, ale bez widoku na nie to sprawdź Villa Aqua lub Pinokio

a w żabusi na żabiance to ile kosztuje za talerzyk skoro mówicie że tanio, obiad plus lekka kolacja?

A w pozostałych wspomnianych przez Was lokalach?

jeśli chodzi o sopot to wzielam pod uwagę cene i tanio być nie musi ale nawet z droższych knajp specjalnie wielkiego wyboru nie ma albo maja już porezerwowane terminy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w sopocie fajnym miejscem jest willa antonina, nie ma widoku na morze ale ładne wnętrze i dobre jedzenie

W sopocie polecam
Tawerna Rybaki mieści się przy Al. Wojska Polskiego 26 , za 2 daniowy obiad 50zł-60zł.
W gdański głównym hotel Qubus ul.chmielna, ceny od os. tez ok 50-60zł
Jedzenie mają naprawdę super.

my robimy w restauracji Kredens na zaspie za lidlem, maly lokalik, przytulnie, jedzenie pycha( probowalismy) za 50zl dostajemy na osobe : zupa, 3 miesa serw na polmiskach, ziemniaki/frytki, 3x surowka, ciasto, kawa/herbata, napoje do obiadu, szampan i tort mozemy swoje bez zadnej doplaty. polecam:) na poczatku marca moge zdac relacje:)

Zapomniałam dodać, że ceny które podałam są jak chodzimy sobie w weekend czy też w tygodniu na obiadek, nie wiem jak ceny kreują się na imprezach typu chrzest.

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...